Ángela Rodríguez

3r d’ESO optativa de revista

Els alumnes de 3r d’ESO, que fan l’assignatura optativa de cultura clàssica, van escriure una llegenda per a la bèstia.

Resultado de imagen de parc de can vidalet esplugues de llobregat

Imatge1. Vista del llac del Parc de Can Vidalet.

La bèstia, que estem construint a l’institut, és una espècie de tortuga relacionada amb el  parc de Can Vidalet, aquesta necessitava  una llegenda per tal de tenir ànima i ser una mica més real.

Per fer la llegenda van posar idees en comú i, entre tots, van idear una història.

Personalment  m’ha agradat molt, espero que a vosaltres també.

Aquesta és la llegenda :

La Bèstia nascuda, segons diuen alguns, a les profunditats del mediterrani i de nom incert, actua com estel guia de vegades i com estel destructiu, depenent del destí que ella tria i en funció de com se la tracti.

Es converteix en Bèstia guia que condueix els humans per camins ecologistes i protegeix els boscos, els rius, els llacs, els mars i la natura tota ella, ja que reneix a diferents parts del planeta i aquesta vegada ho fa a Can Vidalet. La trobem a una formació de minerals sota el llac i utilitza l’aigua com energia, de tal manera si aquesta està contaminada esdevé maligna i si l’aigua és neta i cristal·lina, la Bèstia és benefactora de la humanitat.

Hi ha una altra versió de la llegenda que la fa néixer al mont Tàber, d’una escorça d’un arbre que la Bèstia considera casa seva. Molts anys més tard, els humans destrueixen la seva llar per construir el parc d’atraccions del Tibidabo i la Bèstia fuig errant per tot Catalunya fins que troba un lloc que li recorda casa seva: el parc de Can Vidalet, i es queda a viure-hi. Es nodreix de terra i aigua i és ben acollida per petits i grans. Els habitants d’Esplugues la treuen a passejar en dies festius. Li han fet una cançó expressament per ella; li fan càntics, balls i fins i tot invocacions demanant-li sort en la vida quotidiana.

Finalment, hi ha una profecia lligada a la Bèstia: diuen que si la invoquem més de tres cops destrueix a l’atzar algun lloc idíl·lic del món.