FÒRUMS DE TREBALLS DE RECERCA 2013

El 31 de maig de 2013 es va celebrar al

Centre Cultural de  Martorell la dotzena edició del Fòrum de  Treballs de Recerca.

En aquestes exposicions van participar els alumnes de batxillerat dels centres d’ Abrera, Collbató, Esparraguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires.

En aquest acte van participar 400 persones entre alumnes i professors, 90 d’aquests van ser els que van presentar els seus treballs de recerca als oients.

Va haver quatre alumnes d’aquest institut que van participar en aquest fòrum. Van ser: Marina Fontelo, Ana Castillo,  Ainhoa Palomera i Mar Falguera de 2n de Batxillerat . Uns quants alumnes de 1r de Batxillert van fer una actuació musical.

Us deixem el link on podreu veure els treballs de recerca que es van publicar i la gent que va participar:

http://phobos.xtec.cat/se-baixllobregat7/index.php/forum-tr

Redactores: Imane Akrour, Judith Martínez, Alba Ramírez i Aina Ribé

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

CAMPUS DE FÍSICA

Us informem de que dues alumnes de 1r de batxillerat, la Clara Claderó i la Paula Martínez, han estat acceptades per assistir a un campus de física a la Universitat de Barcelona del 17 al 21 de juny.

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

FINS AVIAT!!

Els alumnes de 4t d’ESO de la revista ens acomiadem. Volem agrair-vos els vostres comentaris, participació i ajut en aquest projecte, ha estat possible gràcies a vosaltres. Esperem que us hagi servit d’entreteniment, informació, ja que aquesta era la nostra intenció. Ens encantaria que aquesta revista segueixi en els propers cursos. Moltes Gràcies i Bon Estiu!!!

Redactors: Tots els alumnes de l’optativa de revista.

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

INTERCANVI AMB FRANÇA 2013

Aquest any, el nostre centre Ins Montserrat Colomer ha fet un intercanvi amb un centre de França, Le Chambon-Feugerolles.

Aquest consisteix en intercanviar les seves vides i rutines durant una setmana sencera.

La primera setmana de Maig, els alumnes de Le Chambon-Feugerolles, van vindre a Sant Esteve a conviure amb els seus companys d’intercanvi. I l’última setmana de Maig, els alumnes de Sant Esteve han anat a França.

Hi han participat 15 alumnes de 2n, 12 alumnes de 3r i 3 alumnes de 4t.

El Josep Maria Cascante, professor d’aquest centre i la Marina Peyron,la professora del centre de França és el tercer intercanvi que organitzen junts.

 

El que han fet els alumnes de França a Sant Esteve és el següent:

Van estar de Dilluns a Divendres, només arribar hi va haver una presentació de benvinguda al gimnàs del institut, Dimarts van visitar Barcelona, van veure Passeig de Gràcia, Plaça Catalunya… i després van tenir temps lliure, a les 7 i quart van tornar a Sant Esteve.

Al dia següent només els estudiants francesos van anar a  Barcelona, van visitar la Sagrada Família i el Parc Güell , a la tarda van agafar el tren per tornar a casa dels seus companys d’intercanvi.

Dijous van visitar Montserrat juntament amb els estudiants catalans i a partir de les dues van tornar a Sant Esteve i van tenir tota la tarda lliure, després van sopar a Barcelona.

L’últim dia van visitar l’escola, van viure el dia de l’esport (van jugar a Voleibol, bàsquet, futbol, tennis de taula …), van fer una sèrie de tallers i d’activitats organitzades pels estudiants de Sant Esteve.

Tots els alumnes, els francesos juntament amb els seus companys d’ intercanvi catalans van anar a dinar al Parc del Motor, per acomiadar-se.

 

 

I a les 19:00 de la tarda tornen a l’aeroport, per tornar a casa seva amb el vol de les 21:40.

En aquest article veiem les diferents opinions abans d’haver fet l’ intercanvi i les de després:

Aquestes són les opinions d’alguns alumnes abans de fer la primera part de l’ intercanvi a França:

Andrea Vallejo:  És una experiència que hem fa molta il·lusió, tinc moltes ganes de viure-la i crec que serà molt bona.

Carla Cecilia:  Crec que aprendre més francès tot i que sigui el meu primer any per el tema de la llengua serà una experiència molt bona.

Mar Vargas:  Penso que serà estrany, que els francesos no serien tan oberts com nosaltres, que ho passaria malament i que ells  vinguessin aquí nosaltres els aportaríem moltes més coses que ells a nosaltres.

I aquestes són les seves opinions després d’haver fet la segona part de l’ intercanvi:

Andrea Vallejo: És una experiència molt bona, sobretot per la part lingüística, ja que he après molt francès. Les persones amb les que convivíem dia a dia eren molt bones persones i  sobretot molt comprensives. A més a més quan anàvem a visitar ciutats estàvem molt contents per lo bé que ens ho passàvem.

Carla Cecilia: Penso que ha anat molt millor del que esperàvem, ja que en principi els de 2n no podíem fer l’ intercanvi ja que se solen fer quan has fet dos anys de francès. He aprés moltes coses noves sobre tot a parlar, comunicar-me i entendre molt millor el frencès.

 

Mar Vargas:Ha estat molt bé, he conegut molta gent nova, hem agafat molta confiança amb els companys de l’ intercanvi i peso que si tu ets més obert i sincer crees un molt bon ambient i tota la convivència és més fàcil.

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

SEMIFINAL CERTAMENT LECTURA EN VEU ALTA

El passat divendres 24 de Maig, es va celebrar la semifinal del certamen de lectura en veu alta al Caixa Fòrum de Barcelona. En Joan Margarit, s’hi va presentar com a guanyador en la categoria de 1r i 2n d’ESO en la fase prèvia.

Al Caixa Fòrum, primer es va representar una actuació de gent externa al concurs, i finalment el torn els participants.  Es van col·locar en fila i van llegir el tros que els tocava. En Joan va quedar segon.

Ara us presentarem unes fotos en les que surt el Joan i la seva família:

Redactores: Carla Ferriz, Sandra Alcalà i Ester González.
Editores: Carla Ferriz, Sandra Alcalà i Ester González.

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Ascens del primer equip de futbol de Sant Esteve

El primer equip de futbol de Sant Esteve de Sesrovires a guanyat la lliga de tercera  catalana hi ha aconseguit l’accés directe a segona divisió. Va assegurar l’ascens a segona divisió el dijous passat guanyant al Papiol amb el resultat de 0-2. La jornada es va iniciar dissabte, però es va suspendre a falta de 20 minuts per un conflicte i intent d’agressió amb l’àrbitre per tant el partit es va aplaçar i el partit es va jugar  dijous passat ,van acabar de jugar els últims 20 min.

Desprès de la ultima jornada de lliga van fer un menjar per l’equip i per l’afició per així festejar l’ascens directe.

RUA DELS CAMPIONS

El dia 2 de juny a les 18 hores, els jugadors de l’equip sénior es van passejar pels carrers del poble en un camió. El trajecte anava des del  CAMP DE FUTBOL. AVINGUDA MONTSERRAT, CARRER MAJOR, BON REPÒS, PASSEIG DE LES OLIVERES I ALTRE COP AVINGUDA MONTSERRAT.

Publicat dins de Esports, Festes, General | Deixa un comentari

La selectivitat

La selectivitat o proves d’Aptitud per a l’Accés a la universitat, te com a objectiu valorar la maduresa acadèmica de l’estudiant, així com els coneixements i capacitats adquirits en el Batxillerat i la seva capacitat per seguir amb èxit els ensenyaments universitaris oficials de grau. Aquestes proves són optatives i les fan els de segon de batxillerat.

La prova d’accés als ensenyaments universitaris oficials de grau s’estructura en dues fases: fase general i fase específica

Fase general:

Consta de exercicis de les matèries següents:

 • Llengua catalana i literatura
 • Llengua castellana i literatura
 • Llengua estrangera
 • Història o Filosofia (escollir-ne una)
 • Una matèria de modalitat a escollir per part de l’estudiant

Fase específica:
Cada estudiant es podrà examinar de qualsevol de les matèries de modalitat de batxillerat (3 com a màxim). Els exercicis de cadascuna de les matèries escollides per l’estudiant consistiran en la resposta per escrit a una sèrie de qüestions adequades al tipus de coneixements i capacitats que hagin de ser avaluats.
La durada de cadascun dels exercicis serà d’una hora i mitja, els estudiants poden utilitzar qualsevol de les llengües oficials de la Comunitat Autònoma.

Qualificació de la fase específica: Cadascuna de les matèries de les que s’examini l’estudiant en aquesta fase es qualificarà de 0 a 10 punts, amb dues xifres decimals. Es considerarà superada la matèria quan s’obtingui una qualificació igual o superior a 5 punts. Per a l’admissió als ensenyaments universitaris de grau es realitzarà l’accés tenint en compte el següent càlcul:

Nota d’admissió = 0.6 * NMB + 0.4 * QFG + a * M1 + b * M2
NMB: Nota mitjana del Batxillerat
QFG: Qualificació fase general
M1, M2: Les qualificacions d’un màxim de dues matèries superades de la fase específica que proporcionin millor nota d’admissió.
a, b: paràmetres de ponderació de les matèries de la fase específica.

Aquestes proves es faran durant els dies 11,12 i 13 de juny.

Del nostre centre es presenten 16 alumnes de segon de batxillerat.

Redactores: Angy Luengo, Noemi Subiela.

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

L’estiu de 4t ESO

L’estiu és característic per fer moltes coses com per exemple quedar amb els amics, estudiar, anar de festa, treballar… I per això aquí, a la revista, hem pensat de fer una enquesta sobre els plans que tenen els alumnes de 4t per aquests dos mesos de vacances.

 

I aquí podem trobar el gràfic general de tot el curs de 4t:

Redactores: Aina Ribé, Judith Martínez, Imane Akrour, Alba Ramírez.

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Mars One

Mars One

Mars One és un projecte que el va iniciar un investigador holandès anomenat Bas Lansdorp, per establir una colònia humana permanent a mart. El pla és enviar satèl·lits de comunicació al planeta al 2016 i desprès de unes etapes, finalment llançar al 2023 un equip de humans a Mart per que visquin permanent i enviar un nou equip de quatre  astronautes cada dos any desprès del llançament inicial.

Mars One està intentant assegurar patrocinadors i inversors per convertint-lo en un reality show i tindre certs astronautes elegits per el públic. S’espera que nomès posar els primers quatre astronautes a Mart costarà aproximadament uns 6.000.000 US$. Mars One ha identificat proveïdors potencials, com SpaceX, per els components de la missió. Reclamen  que el cost serà significadament reduït fent un viatge de anada solament.

El Pla que volen fer es el següent:

 • 2013: Els primers 40 astronautes seran seleccionats i una rèplica del establiment serà construït com entrenament.
 • 2014: El primer satèl·lit de comunicació  serà produït.
 • 2016: Una missió de aprovisionament serà llançada amb 2.5 tones de menjar en un SpaceX Dragon modificat.
 • 2018: Un vehicle de exploració similar al Rover utilitzat a la lluna serà llançat per escollir la localitat de la colònia.
 • 2021: S’enviaran sis Dragons addicionals i un altre rover junt a
 • dos unitats habitables, dues unitats de suport vital i dues unitats aprovisionadores.
 • 2022: Un Falcon Heavy de SpaceX serà llançat amb el primer grup de 4 colonitzadors.
 • 2023: Els primers colonitzadors arribaran a Mart.
 • 2025: El segon grup de quatre colonitzadors arribaran.
 • 2033: La colònia arribarà als 20 habitants

 

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

IX CERTAMEN NACIONAL I JUVENIL DE LECTURA EN VEU ALTA

Dilluns 6 de maig, es va fer una sortida al IX Certamen Nacional i Juvenil de lectura en veu alta. Hi participen alumnes des de 4t de primària fins a 4t de l’ESO a llegir textos en veu alta. Aquest any els textos eren de l’Albert Canals i del Pere Calders. El patrocinador d’aquest acte és l’enciclopèdia catalana. En total s’hi van presentar  150 participants.

 

Moltes gràcies per haver-nos respòs, i que vagi bDel  centre hi van anar 10 alumnes de diferents cursos. De primer el Joan Margarit, l’Helena Simón i la Mireia Boix, que van tres acompanyants: Marina Gómez, Alvaro Pulido i Mar Carreto. De tercer la Lidia i l’Elena Valdivieso i de quart el Jaume Torras, la Laia Canalejo, l’Helena Antequera i l’Aina Ribé. Van marxar en tren per passar tot el matí a l’Institut  Blume, Esplugues del Llobregat.

Cada centre escolar pot participar en el Certamen amb un alumne per categoria excepte en la categoria de tropa de corsaris, 3r i 4t d’ESO, que ha de ser un grup de tres alumnes. També cal seleccionar un alumne de reserva per a cada categoria, per si el titular escollit no es pogués presentar al certamen.

L’alumne de 1r, Joan Margarit, va guanyar el premi llegint el text de l’Albert Canals, i ha passat a la semifinal de Catalunya que serà el 24 de maig. Si tornés a guanyar passaria a la final el 14 de juny.  L’hem entrevistat i ens ha explicat el següent:

–          Bon dia Joan, és el primer cop que participes en un concurs de lectura? Si, és el primer.

–          Et van escollir o et vas presentar tu mateix per participar? Em va escollir la Rosa Monsó, professora de Català.

–          Et van donar algun text per preparar-te’l? Si.

–          Com te’l preparaves? Cada dia me’l llegia diversos cops.

–          Quin tipus de text vas llegir? Anava d’un noi que anava en cadira de rodes.

–          Et vas posar nerviós abans de llegir? Si.

–          Et va resultar difícil llegir davant de tanta gent? Sí, bastant.

–          Com et vas sentir després de guanyar? Content i orgullós de mi mateix.

–          Com va reaccionar la família al saber que vas ser guanyador? Molts contents i em van felicitar amb molta il·lusió.

–          En quina categoria vas guanyar? 1r i 2n d’ESO.

–          Quin premi et van donar? Un llibre, una samarreta i un diploma.

–          Ara hauràs d’anar a alguna semifinal no? Sí, la final és el 24 de Maig, al Caixa fòrum de Barcelona.

A continuació us posarem unes quantes fotografies del concurs:

Y el guañador del concurs, Joan Margarit:

 

Redactores: Carla Ferriz, Sandra Alcalà i Ester González.
Editores: Carla Ferriz, Sandra Alcalà i Ester González.

Publicat dins de Alumnes | Deixa un comentari