PRESENTACIÓ

Hola, benvinguts al bloc dels JOVES REPORTERS. Som un grup de nois/es de 4t d’ESO de l’IES Castell d’Estela, que ens hem acollit al concurs d’àmbit mundial Joves Reporters o KWN (Kid Witness News) organitzat per la Panasonic. El projecte consisteix en fer un reportatge de 4 minuts a l’entorn del tema de l’AIGUA I L’ECOLOGÍA. Ara ja tenim el reportatge acabat però aquí us expliquem com ho hem fet! Si voleu seguir el procés heu de començar per baix ja que hem publicat per ordre cronològic tot el que hem fet. A més hem aconseguit arribar a la final ancional i poder representar Espanya a la mundial. Mireu-vos-ho tot molt bé!

JA SOMS GUANYADORS ESTATALS!

Ja tornem a ser aquí per comunicar-vos que hem obtingut el primer premi de la fase nacional i passem a la fase mundial com a representants d’Espanya. Allí competirem amb els representants de 18 països de tot el món: Estats Units, Japó, Xina, el Brasil, Alemanya,… D’aquesta fase n’han de sortir 7 finalistes que participararan a la Gala per a obtenir el Grand Prix, el primer premi mundial.

Degut al premi, un petita representació d’alumnes podrà viatjar al Japó per a visitar llocs interessants i escoles japoneses que també hagin participat en el projecte.

 A més d’això també obtem al premi Europeu que es seleccionarà el proper dimarts dia 15 d’abril.

JA HO VEIEU L’IES CASTELL D’ESTELA JA POT COMPETIR MUNDIALMENT!!!!!!

D’aquí a pocs dies ens lliurar el premi nacional al mateix institut, ja us avisarem!

Felicitats a tots i totes.
Montserrrat Planella i Serra
Professora responsable del projecte

Traducció

Una de les bases d’aquest reportatge també es traduir el vídeo amb anglès. Per què es una de les característiques que ha de tenir el reportatge? Doncs resulta que aquest projecte (KWN) és realitza a tot el món i per això és tradueix amb una llengua que molta gent entén. El professora d’anglès ens ha ajudat a fer aquesta feina i després cal que afegim els subtítols.

El professor d’anglès amb en salva traduint

Edició de l’audio

Després d’haver posat la veu en off a l’ordinador. Vam començar a situar la veu en el seu lloc corresponent perquè quedés bé i d’acord amb les imatges. També vam equilibrar tots els sons i hi vam posar una mica de música.

L’ordinador amb el projecte obert i una “muntadora”.

Veu en off

Un cop vam tenir tot el muntatge acabat, vam haver de gravar la veu en off.
La veu en off és la que explicara tot el que passa en el reportatge, quan no hi ha els actors en escena.
No podíem gravar la veu en off abans de fer el muntatge puix que no sabíem quan durarien les seqüències, entre altres coses; per això l’hem gravat després del muntatge.
Un cop gravada la veu en off només s’havia de posar a l’ordinador.

Gravació de la veu en off

Muntatge

Un cop ho teníem tot gravat només faltava triar els trossos bons i ordenar-los de manera que tinguessin sentit o sigui que tot s’entengués, tingués lògica i no hi hagués errors de Raccord.
Bé de fet no tothom estava muntant ja que hagués set un autèntic batibull; i per això ens vàrem repartir les feines. Aquestes eren fer el making off, fer aquest bloc, els textos per la revista i per la veu en off, i per descomptat muntar el reportatge.

En la foto sortim els creadors del bloc i els muntadors del making  off, no podem posar ningú del muntatge del reportatge ja que són molt vergonyosos.
Els muntadors del blog i del making off