Barca Kyria 2016

Hem arribat al final del nostre viatge un any més. I gràcies a les barquetes que hem anat aconseguint al llarg del curs hem aconseguit el passaport per pujar a la barca Kyria.
Un cop a bord hem demanat un desig. Però no un desig qualsevol… El desig que hem demanat és alguna cosa bona per als altres i en la que nosaltres hi podem col·laborar activament.

Els nens i nenes de Primer i Segon de Religió us desitgem un bon estiu.

Publicat dins de 1r, 2n, General | Deixa un comentari

Visita de les Jerònimes (30/05/2016)

El passat 30 de maig de 2016, gràcies al contacte que vam establir a través de l’Albert Marbà de 4t, ens van visitar les noves monges Jerònimes de Refet.

Tan els alumnes de 4t A com de 4t B de l’àrea de Religió vam preparar un seguit de preguntes que ens ajudessin a conèixer-les millor. Després vam fer un treball per resumir la informació i fer-ne un article per publicar a la Palanca.

Aquí podeu escoltar l’àudio sencer i veure les fotografies de la visita.

Publicat dins de 4t, General | Deixa un comentari

Treballs de 3r: els savis mags d’orient (curs 2015-2016)

Durant les vacances de nadal els alumnes de 3r ens vam endur uns deures especials: fer una manualitat o una obra d’art dedicada als Savis Mags d’Orient que van visitar al nen Jesús portant-li or, encens i mirra.

Aquest ha estat el resultat:

Esperem que us hagi agradat.
I per aquells que en vulgueu saber més us posem dos vídeos, un de 4’15” titulat “We Followed The Star” i un altre de 1h20’41” titulat”Jesus, Bible Story for Kids”, on podreu veure i escoltar amb anglès la història d’aquests entranyables personatges que fan que en el nostre Nadal descobrim la màgia de la gratuïtat.
[youtube]https://youtu.be/SGosjsy0PRQ[/youtube]

[youtube]https://youtu.be/Rh3RDe_cpyI[/youtube]

Publicat dins de 3r, General | Deixa un comentari

Bon inici de curs – Bona implicació

Sembla que aquest nou curs que comencem ens demana de forma urgent la nostra implicació i solidaritat vers un món que malgrat l’esforç de molts segueix patint guerres amb milions de desplaçats, fam mentre llencem menjar, explotació humana, desastres naturals, contaminació i destrucció de la biosfera, etc.

Us compartim aquesta animació de 4 minuts on el papa Francesc ens crida a desvetllar les nostres consciències.

Esperem que us sigui profitós i bon inici de curs.

Laudato Si' animation for young people from Kieran O'Brien on Vimeo.

Publicat dins de 1r, 2n, 3r, 4t, , , General | Deixa un comentari

Els alumnes de CI hem pujat a la barca Kyria

Els alumnes de 1r i 2n durant el curs teníem la oportunitat d’anar aconseguint targes de la barca Kyria. Quan els de 1r n’aconseguíem 2 i els de 2n n’aconseguíem 3, això ens permetia a final de curs pujar a la barca per demanar un desig.

El desig que demanàvem, no és un desig qualsevol. No podíem demanar per exemple, que tregui molt bones notes si jo no havia estudiat!!! El desig que demanàvem havia de ser un desig que ajudés a complir el somni de Jesús: que totes les persones del món siguin el màxim de felices possible. Per això, si el nostre desig és un bon desig i fem tot el possible per a que es compleixi, segur que es complirà. Però, esclar, com que tots els desitjos per a que es compleixin han de ser secrets… no us els direm pas!!!

A les presentacions ens podeu veure demanant els desitjos. I parlant de desitjos… us desitgem bon estiu.

1r A

1r B

2n A

2n B

Publicat dins de 1r, General | Deixa un comentari

Carta a Saint-Exupéry

Els alumnes de 6è, durant aquest tercer trimestre hem fet la lectura del clàsic llibre d’Antoine de Saint-Exupéry el “El Petit Príncep”.

Durant aquesta lectura vam aprendre que malgrat l’aparent aspecte infantil que mostra aquest conte, pel seu llenguatge i pel seu contingut el converteixen en una obra que pot ser també per a les persones grans; malgrat només l’entendran de veritat aquelles que siguin capaces de veure “bens a través de les caixes”. També vam aprendre que “les persones grans no entenen mai res”, que “només els nens saben el que busquen”, que “l’essencial és invisible als ulls” i que tots tenim un Petit Príncep a dins nostre.

Al final del llibre, l’autor, ens mostra el paisatge on va veure per últim cop el seu petit amic i ens demana que ens hi fixem bé i que “si aleshores un nen se us acosta, si riu, si té els cabells d’or, si no respon quan li feu preguntes, ja endevinareu qui és. Sigueu amables! No em deixeu així de trist: escriviu-me dient que ha tornat. El trobo tant a faltar, aquell nen que vaig ser”.

És per aquest motiu que nosaltres l’hem escrit dient-li que ens hem trobat amb el nostre Petit Príncep; amb el seu Petit Príncep. Cadascú ha fet la seva carta de forma particular. I el resultat l’hem compartit al mur del passadís de l’escola. En aquestes imatges hi teniu el resultat.

També us compartim un parell d’enllaços interessants relacionats amb el nostre estimat Petit Príncep.
http://elpetitprincep.info/
http://elracodelsnens.blogspot.com.es/2012/11/la-mort-del-petit-princep-un-nen-gran.html

Bon estiu!!!

Publicat dins de , General | Deixa un comentari

Pel·lícula: El zoo d’en Pitus

El passat mes de gener els alumnes de 6è vàrem mirar la pel·lícula “El Zoo d’en Pitus” i posteriorment vàrem fer 2 treballs: 1 d’individual, del qual podeu veure els nostres dibuixos, i l’altre col·lectiu (en grups de tres o quatre), i que en podeu veure les fotografies. 🙂 😉

L’individual consistia en contestar unes preguntes sobre els valors que ens ensenya la pel·lícula i després fer un dibuix de la part que ens va agradar més. 😛

 

El col·lectiu consistia en descriure a tres personatges, i com evolucionen al llarg de la història. 😆

Article escrit per: Judit 6èA i Laia 6èB

Publicat dins de , General | Deixa un comentari

LA MARE DE DÉU VISTA PELS ALUMNES DE 3r

El passat mes de desembre, dins del temps d’advent, els alumnes de 3r vam realitzar una obra d’art sobre la figura de la Mare de Déu. Podia ser qualsevol tipus d’obra d’art: pintura, escultura, cançó, poema, etc. La vam haver de començar a classe i la podíem acabar a casa amb l’ajut i consells del familiars.

Amb aquesta obra d’art vam descobrir que cada creació és única i irrepetible, que totes les obres d’art tenen el seu propi valor, i que malgrat la Mare de Déu és única, cada marededéu que vam fer representa la mirada particular de cada nen sobre la seva persona.

Aquí podeu veure el resultat de les nostres obres d’art. Esperem que us agradin.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

TREBALL DELS SAGRAMENTS 4t – maig 2014

Els alumnes de 4t hem realitzat per grups diferents treballs sobre els sagraments. Des de jocs, a murals, passant per llibrets o mòbils, hem treballat a la nostra manera els 7 sagraments… Aquí teniu algunes fotos del resultat:

Publicat dins de General | Deixa un comentari

La Maria Baró de 4t A guanya el XXIX Concurs Bíblic

Durant diversos anys seguits a l’Escola Els Planells hem guanyat alguna coseta al Concurs Bíblic de Catalunya. Aquest any tampoc hem trencat la ratxa, i la nostra companya de 4t, Maria Baró i Tarragona, ha guanyat el primer premi de la seva categoria. Des d’aquí les nostres felicitacions: “Bona feina, Maria”. Felicitats a tu i a tots els teus companys de 4t.

També felicitem a la resta dels guanyadors i a tots aquells que hi heu participat posant-hi tot el vostre esforç.

Si voleu saber la resta de classificacions premeu damunt la imatge:concurs_biblic13-14

Us animem a deixar el vostre comentari de felicitació i també a respondre al lema del XXIX Concurs Bíblic que era: “I vosaltres, qui dieu que sóc?”.

A les fotos podeu veure la Maria recollint el premi acompanyada de la senyoreta Anna, la resta de guanyadors i el senyor bisbe Mons. Joan Enric Vives.
CIMG1129

CIMG1131

CIMG1132

CIMG1133

Publicat dins de 4t, General | Deixa un comentari