Presentació RELACIONA’T I CREIX

El passat 2 d’octubre es va realitzar la presentació oficial de la 7ª edició de l’activitat compartida  Relaciona’t i Creix. La presentació va comptar amb la presència dels alumnes i professorat responsable de les dues escoles així com amb representació municipal encapçalada per la regidora d’educació Teresa Ciurana, la regidora de salut Mònica Polo i la responsable de les escoles d’educació especial Anna Llongueras. 

També van assistir dos alumnes de la sisena edició que van compartir la seva experiència amb la resta de companys/es.

Us adjuntem els enllaços de premsa i noticies:

https://elmon.cat/monterrassa/societat/lescola-pi-joaquima-vedruna-renoven-projecte-relacionat-creix

https://terrassadigital.cat/la-regidora-deducacio-sapropa-al-projecte-dinclusio-relacionat-i-creix/

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Presentació capacitats diverses

El passat 25 de setembre, la Jessica Martínez, la Carme Gómez i la Pepi Candela, professionals de l’escola El Pi van fer la sessió introductòria sobre capacitats diverses i sobre els alumnes de l’escola El Pi. La proposta pretenia apropar als alumnes del Joaquima Vedruna les característiques dels alumnes de l’escola d’educació especial així com algunes estratègies per aplicar a l’aula.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

CHROMECAMP VEDRUNA

El passat 16 de març, els ex-alumnes del Relaciona’t al centre Jordi Rodríguez, Carla Carmona, Irene Gonzalez i Alejandro Martínez van representar a l’escola Joaquima Vedruna Terrassa en la primera edició del Chromecamp, una fira de difusió tecnològica on els nostres alumnes van poder compartir amb tots els assistents el RELACIONA’T AL CENTRE. 

Van realitzar un elevator pitch que va atraure a tots els assistents.

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

RELACIONA’T AL CENTRE

Al llarg d’aquest curs 2018/19, els alumnes de sisè de primària i de 4t d’ESO estan elaborant el projecte RELACIONA’T AL CENTRE, que realitza l’escola Joaquima Vedruna Terrassa amb la col·laboració vital dels alumnes de l’escola EL Pi.

Ambos grups d’alumnes estan realitzant un seguit de sessions d’anàlisi dels comerços del centre de Terrassa amb l’objectiu de poder fer una diagnosi de l’ accessibilitat del teixit comercial de la ciutat.

Aspectes com els obstacles de les entrades dels comerços, la disponibilitat d’espais per seure o l’amplada dels emprovadors o els lavabos són aspectes que s’han anat revisant en les diferents sessions.

La fitxa d’anàlisi ha estat realitzada de forma conjunta pel coordinador d’en projecte, en Carlos Moriana juntament amb la tècnica d’accessibilitat de l’Ajuntament de Terrassa, la sra.Paula Sirvent i el tècnic de capacitats diverses, el sr. Pablo Alegria.

Esperem que aquest treball sigui la base d’un projecte que generi consens a la ciutat en matèria d’accessibilitat.

Us afegim el vídeo d’una de les sessions de treball.

SESSIÓ 1. RELACIONA’T AL CENTRE

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Presentació RELACIONA’T I CREIX

Us adjuntem la notícia que hem fet arribar a Diari de Terrassa sobre la presentació del Relaciona’t i Creix del passat 3 d’ octubre.

El pasado 3 de octubre, coincidiendo con la semana en la que se celebra el Día Mundial de la Parálisis Cerebral, las escuelas Joaquima Vedruna Terrassa y el Escola Municipal Educació Especial El Pi realizaron, un año más, la presentación del proyecto compartido “Relaciona’t i creix”.

Esta actividad, que llega a su sexta edición, continúa creando un espacio inclusivo donde los alumnos de las dos escuelas comparten sesiones de juego y psicomotricidad en las instalaciones de la escuela EMEE El Pi.

En el acto de presentación se hizo a los alumnos un esbozo sobre cómo sería su trayectoria por el proyecto desde los objetivos del mismo hasta los profesionales que guiarán dicha actividad.

A lo largo de todo el curso, grupos reducidos de alumnos de 6 de primaria y un grupo de alumnos de  EMEE El PI compartirán cada miércoles, sesiones de una hora y media donde podrán interactuar y relacionarse entre iguales, compartiendo momentos de juego y comunicación. Las sesiones se iniciarán el próximo 10 de octubre.

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

PRESENTACIÓ DISCAPACITAT INTEL.LECTUAL A L’ ESCOLA JOAQUIMA VEDRUNA

El passat 28 de setembre, la Jana Guerola, fisioterapeuta de l’ escola El Pi i la Sara Ramírez, mestra d’educació especial de la mateixa escola, van venir a la nostra escola per parlar amb els alumnes de sisè de primària sobre discapacitat intel.lectual.

Aquesta xerrada s’emmarca dintre del treball previ que els alumnes de la nostra escola realitzen abans d’iniciar les sessions de l’ activitat compartida Relaciona’t i creix que farà el seu tret de sortida el proper 3 d’ octubre.

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Acomiadament nens i nenes 4t ES0.

Hola companys/es!

Ahir dijous 21 de juny, els alumnes de 4t d’ ESO de l’ escola Joaquima Vedruna Terrassa van realitzar la seva graduació. Tanquen molts d’ ells una etapa de tretze anys a l’ escola. Una etapa on van se la primera promoció que va passar pel projecte Relaciona’t i Creix. Sense cap mena de dubte, el Relaciona’t va aparèixer al repassar la seva etapa a l’ escola i és per això que els seus companys de la classe del Tren van voler dedicar-li unes paraules d’ acomiadament en aquesta etapa.

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Tancament Relaciona’t i Creix

Hola companys/es!

El passat 20 de juny vam posar punt i final a la cinquena edició del projecte compartit Relaciona’t i Creix.

En aquesta ocasió, vam fer una sessió compartida entre tots els alumnes que han format part del projecte, és a dir, els alumnes de sisè de l’ escola Joaquima Vedruna Terrassa, els alumnes de la classe del globus i un convidat ben especial, en Pepeu, de la classe del cotxe-camió, que ens ha acompanyat al llarg de tot el projecte.

Per començar, els alumnes han iniciat la dinàmica de la sessió amb una fotografia grupal que després ha estat part del detall preparat pel professorat per a tot l’ alumnat.

A continuació, agrupats en els grups que han anat pujant durant tot el curs, els alumnes han hagut de superar un seguit de proves per tal de comprovar les seves habilitats comunicatives i a l’ hora de resoldre reptes.

Per últim, com és habitual, hem fet el tradicional pica pica que ens acomiada, esperem, fins al proper curs.

Una més!

Publicat dins de General | 1 comentari

Primer premi a les subvencions per a projectes educatius de l’ Ajuntament de Terrassa

Hola!

El passat 14 de desembre l’ escola Joaquima Vedruna va ser guardonada per l’ Ajuntament de Terrassa amb el premi premi a les subvencions per a projectes educatius d’ aquest curs 2017/18. Aquest premi serveix de reconeixement per tal de dur a terme el nostre projecte engegat el passat setembre.

L’ acte, va comptar amb la presència de l’ alcalde Alfredo Vega així com de diversos regidors de l’ Ajuntament. En petit comitè, ens van comentar que la nostra proposta va ser la vencedora per unaminitat.

Sense cap mena de dubte es tracta d’ un estímul per no defallir en el nostre intent de continuar creant projectes de ciutat i que esdevinguin un aprenentatge.

 

Us deixem el link de la noticia publicada al Diari de Terrassa.

http://www.diarideterrassa.es/terrassa/2017/12/16/premio-excelencia-educativa/72096.html

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Convocatòria d’ajuts per a projectes d’aprenentatge servei

Hola!

L’ entrada d’ avui és ben especial ja que és per informar d’ una gran notícia. La fundació Jaume Bofill juntament amb la Xarxa d’ aprenentatge servei ens ha concedit una beca de 320 euros per tal de finançar el nostre projecte “RELACIONA’T AL CENTRE”.

El nostre projecte ha estat premiat juntament amb 15 projectes més d’ un total de 106 propostes de diferents escoles i entitats de Catalunya.

Esperem estar a l’ alçada de les circumstàncies.

Trobareu molta més informació del projecte “Relaciona’t al centre” al següent enllaç.

http://blocs.xtec.cat/relacionaticreix/relacionat-al-centre/

Us deixem també els enllaços de les dues entitats que han subvencionat el nostre projecte i que realitzen una gran tasca per l’ educació del nostre país.

http://www.fbofill.cat/ 

http://www.aprenentatgeservei.org/index.php

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari