22a Setmana de la Ciència

La Setmana de la Ciència és l’esdeveniment anual de divulgació de la ciència més important en l’àmbit europeu. Del 10 al 19 de novembre, un gran nombre d’entitats i institucions d’arreu organitzen activitats amb l’objectiu de fomentar l’interès de la societat per la ciència i el coneixement, i d’ensenyar els darrers avenços científics i tecnològics de manera atractiva i propera.

El fil conductor de l’edició d’enguany és el turisme sostenible, amb motiu de la celebració de l’Any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament, promogut per Nacions Unides, que aspira a sensibilitzar els responsables de prendre decisions i el públic en general de la contribució del turisme sostenible al desenvolupament.

L’Any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament posa èmfasi en el paper del turisme en cinc àmbits clau:

1) creixement econòmic inclusiu i sostenible

2) inclusió social, ocupació i reducció de la pobresa

3) ús eficient dels recursos, protecció ambiental i canvi climàtic

4) valors culturals, diversitat i patrimoni

5) la comprensió mútua, pau i seguretat.

L’acte inaugural de la 22a Setmana de la Ciència tindrà lloc  al L’Institut d’Estudis Catalans (Sala Pere i Joan Coromines, C. Carme,47-Barcelona) el dilluns, 13 de novembre a les 10.00h.

Podeu llegir més sobre la Setmana de la Ciència 2017 al seu lloc web on també hi trobareu:

A més de totes les activitats arreu del territori, s’organitza també en aquest marc el Dia de la Ciència a les Escoles. Durant un mateix dia 100 professionals de la recerca realitzen xerrades simultànies a un centenar de centres escolars per despertar i potenciar l’interès dels més joves vers la ciència i la tecnologia. Iniciativa organitzada en col·laboració amb el Departament d’Ensenyament i adreçada als alumnes de 3r i 4t d’ESO i Batxillerat de totes les escoles de Catalunya.

A la nostra comarca, s’ha programat per al dia 14 de novembre la conferència titulada Explicacions científiques a través de la cuina i oportunitats de futur científico-culinàries, a càrrec de Pere Castells, investigador en ciència i cuina.

Tindrà lloc el dimarts, 14 de novembre al Teatre l’Amistat de Mollerussa, a les 12.30 h.

Fitxa resum de la conferència

Cartell de la conferència

Llocs web relacionats:

Materials :

Hi participen un total de 300 alumnes de 4t d’ESO i Batxillerat de l’INS.Terres de Ponent, l’INS.La Serra , el C. La Salle de Mollerussa i el Centre de Formació d’Adults.

La conferència s’inicia amb una sèrie de reflexions sobre la l’evolució de la població i la relació d’aquest fet amb l’alimentació, sobre l’impacte de la tecnologia en la història de la cuina i la recerca en aquest camp.

A continuació, hi ha hagut un taller pràctic sobre emulsions, esferificacions, cocció al microones i  aspectes de la xocolata.

Tant el professorat assistent com l’alumnat han valorat satisfactòriament l’activitat per la proximitat amb que el conferenciant ha sabut traslladar els continguts.

Aquest article s'ha publicat dins de Batxillerat, Formació de persones adultes, Secundària i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *