Elaboració d’un mapa conceptual sobre “Les Plantes”

Fent referència a l’article anterior, us deixo un fitxer per a que pugueu veure com es pot fer un mapa conceptual amb l’Open Sankoré i amb la pissarra digital a classe. A banda d’aquesta activitat s’en poden fer moltes més, tot depen de la imaginació que cadascú tingui, però no serà per la de possibilitats que ofereix el programa.

Mapa conceputal les plantes2

Una eina útil, senzilla i compatible amb qualsevol ordinador i qualsevol pissarra digital: L’Open Sankore

L’Open Sankore és un programa informàtic (software) totalment gratuit que ens ajuda a crear activitats per a la PDI (pissarra digital) i a interactuar amb ella. Pel que he comprovat, té una gran varietat de possibilitats. Desde fer servir un mapa per poder treballar la geografia i escriure tantes vegades com vulguis a sobre, fins a utilitzar una pauta per treballar la caligrafia amb els més petitons. Així mateix, també permet crear activitats interactives i motivadores per a que els alumnes puguin realitzar-les de forma autonoma.

Funciona amb qualsevol tipus d’ordinador i pissarra digital. És gratuit i la única feina que ens implica és estar al tanto de les actualitzacions. Us deixo l’enllaç per a que el descarregeu desde la seva propia pàgina web. Més endavant publicaré una activitat per a que comproveu el que es pot realitzar amb el programa.

http://open-sankore.org/

Recursos per a treballar amb la Pissarra Digital a classe.

Durant tot aquest trimestre he portat a terme una tasca de “feina bruta” que no es sol apreciar, però que resulta indispensable per a assolir la base de la lectroescriptura durant tot el cicle inicial de primària. El reforç o suport, fa que els nens tinguin més confiança en ells mateixos a l’hora de llegir, escriure i expresar-se millor amb els adults i amb els propis companys. En aquest enllaç he trobat moltes activitats que he fet servir amb la pissarra digital i que m’han ajudat molt. Us la deixo aquí per a que gaudiu d’ella, ja que no només té recrusos de lectoescriptura!!!

http://lapizarradigital.es/contenidos-y-recursos-para-pizarras-digitales/

Hola, món!

Hola a tothom!

Aquí comença una nova aventura on tots esteu convidats a participar-hi. Aquest bloc té la intenció de donar eines i recursos per a tots els nens i nenes de primaria. D’aquesta manera podrem facilitar la feina de famílies i alumnes per poder trobar material per a treballar desde casa. Aquí trobareu enllaços, material digital, jocs… Espero que us agradi i disfruteu de la utilitat d’aquesta pàgina. Gràcies!