Què és un blog?

Aquí us penjo un video que penso que explica molt bé el que són els blogs i la seva comunitat. Llàstima o sort que està en anglès, però subtitulat en català. Espero que en pogueu treure algun profit!

Què cal fer per no perdre lectors del teu bloc?

web 2.0 

Escrius poc: Si no mantens una freqüència raonable d’escriptura de nous articles, es possible que el teu bloc aparegui com un espai mort i això fa que els teus lectors poc a poc vagin “oblidant” passar pel teu espai.

Escrius massa: Curiosament, el fet contrari, produeix el mateix efecte, pèrdua de lectors. I això és degut a que diàriament hi ha molts blocs per llegir, i amb molt poc temps que perdre. Si tens massa escrits i són excessivament llargs o escrius molts articles a diari, aconseguiràs que els teus lectors no puguin seguir el teu ritme i busquin alguna cosa que sigui més “digerible”.

Escrius malament: L’ortografia i la gramàtica cal revisar-la detingudament abans de publicar qualsevol article en el bloc. Actualment el navegador Firefox ja incorpora un boníssim corrector que et permet no haver d’escriure prèviament el text en un programa d’editor de textos. No escriure mai en llenguatge SMS.

Contingut de baixa qualitat: Pot ser que al començar el teu bloc tinguis molt contingut i bo, però pot ser calgui mantenir un cert nivell en tot moment. No passa res si escrius amb un “perfil baix” en un moment donat, però si els teu articles perden profunditat, interès, qualitat… també perdràs lectors.

Canvi de temàtica/ personalitat: Això, potser que mai t’ho hagis plantejat, és un mal bastant comú. Precisament per la pressió, sobrevinguda o buscada, d’escriure per l’audiència es produeixen inseguretats respecte a la temàtica o punts de vista.

Temàtica massa variada: Intentar que el teu bloc tracti de temes que dominis, en el que marquis diferències, donant la teva personalitat social i cultural, la teva singularitat com a persona i professional resalten sobre la generalitat. I per aconseguir aquesta personalitat pròpia, és important centrar els teus objectius, no pretendre ser mestre de tot.

Autopromoció: Està bé reconèixer els propis èxits i compartir-los amb els teus lectors però procura sempre que el teu reconeixement, premis o el que sigui no arribi a ser part important del que escrius. Alguns blogger, en quan comencen a ser coneguts van caien en aquest vici. Cal recordar que els lectors estan pel que escrius no pel que ets.

Generar falsas expectatives: Això és aplicable al contingut general del teu bloc com a cada article en concret. Tant dolent és prometre grans continguts en el teu mitjà com aventurar un gran article a l’extracte i després no satisfer l’interès generat. T’asseguro que perdràs lectors… per sempre.

Escriure per obligació: Si en algun moment sents que no tens ganes d’escriure és millor que no ho facis. Si aquesta sensació persisteix és millor que et prenguis un temps, avisant, per tornar amb forces i inspiració renovada a perdre lectors per sempre.

Fins on arribarem…!

SAPS QUE VIUS A L’ANY 2007 QUAN…
1. Per casualitat poses el teu password al microones.
2. Fa anys que no jugues al solitari amb cartes de veritat.
3. Tens una llista de 15 números de telèfon per trucar a una família de 3 persones.
4. Envies un correu a un company que treballa a la taula del costat de la teva.
5. Has perdut el contacte amb alguns amics i familiars perquè no tenen
una adreça de correu electrònic.
6. Arribes a casa després d’un dia de feina i respons al telèfon com si
encara estiguéssis a l’oficina. Continue reading

Blackle, el Google ecològic

Blackle 

Crèieu que a internet no existia el concepte  medi ambient? Doncs sí!

Hi ha un motor de búsqueda anomenat Blackle que basa el seu diseny per poder respectar el medi ambient. Diuen els autors delaweb que si hi ha menys lluminositat a la pantalla espot reduir el consum d’energia, i per tant la contaminació que es produeix per poder produir aquesta energia.

Per saber-ne més clickeu aquí – wikipèdia

 Què en penseu?

El secret de tot plegat

Alguns/es de vosaltres ja ho sabreu, però un dels secrets per la construcció del teu bloc és saber copiar i enganxar el codi html/embed d’allò que ens interessa o volem mostrar.Passos a seguir:

  1. Trobar el codi html/embed d’allò que ens interessa. Pot ser un mapa del temps, un comptador, un rellotge, un joc… Per trobar-lo haurem de visitar una pàgina que ens el proporcioni, com per exemple goear en el cas de posar música, edu3 o youtube per vídeos, bubbleshare per posar presentacions de fotografies editades, relojesflash per a posar un rellotge, contadoresweb per a posar comptadors, poqbum en el cas de moltíssims recursos (comptadors enrere, despertadors, jocs…)
  2. Copiar el codi html/embed. Només l’hem de seleccionar, prémer el botó dret i triar copiar, o bé un cop seleccionat prémer Ctrl+C
  3. Obrir el nostre gestor de blocs de Blogger, Xtec o on el tinguem.
  4. Crear un article nou o un element nou del menú on ens deixi col·locar aquest codi html/embed perquè funcioni.
  5. Enganxar-lo en l’espai creat clicant Ctrl+V  o botó dret i triar l’opció enganxar.

Atenció! Aquest codi no es pot enganxar a qualsevol lloc! En el cas de Blogger, quan creem un article nou i l’estem redactant, podem seleccionar dues pestanyes. Hem d’estar dins de html.

Bé, espero que aquest article hagi estat del vostre interès. I ja sabeu que podeu escriure tots els comentaris que vulgueu, que ja sé de gent que visita el bloc i no escriu res. 

Algú t’està observant

Dilluns, 5 de novembre vaig llegir un article a la Vanguardia titulat “Alguien te observa”. Aquest deia textualment, …cuidado con lo que hace en la calle, porque, a buen seguro, alguien le está mirando… Més endavant deia, la irrupción en las vidas ajenas tan sólo acaba de empezar. Aquesta afirmació fa por i tot! I una altra afirmació deia, quizás las possibilidades de equipar a casi cada ciudadano con una cámara inserta en su móvil están transformando el mundo en el campo de la información.

Us heu adonat que cada vegada apareixen més notícies alertant de successos captats per cameres de telèfons mòbils? I us heu adonat amb la facilitat que es propaguen pels mitjans de comunicació (TV, premsa escrita, internet…)?

Continue reading

Un dels mals de l’educació

Aquesta és la qüestió.

Dilluns al vespre, a les notícies de la cadena Cuatro, vaig escoltar una breu notícia que deia que s’havia detectat des de ja feia temps un mal a l’educació. Aquest mal l’anomenaven falta de respecte vers el mestre. Deien que a Espanya era degut a l’efecte de l’alliberació després del franquisme. A França i a altres països de la Unió Europea ho relacionen a una mena de tornada de la revolució llibertària dels anys 60. De fet, el presentador de les notícies va acabar dient que aquest mal existeix a tot arreu però, per diferents motius o per explicacions diferents. És a dir, a totes les escoles passa, però tothom dóna la responsabilitat a un efecte o succés del passat.

Continue reading

El meu primer article.

Benvolgudes i benvolguts!

Primer de tot, i abans d’explicar què podreu trobar i el que pretenc en aquest bloc , us vull agraïr la visita.

Així doncs, moltes gràcies! per venir-me a veure, o d’altra manera, a llegir. Espero que no sigui la última vegada que veniu.

Sóc una persona que tinc un problema. Bé, segur que més d’un, però ara no venen al cas. Un problema que no sé ben bé si és sort o desgràcia. Aquest problema és no saber dir no. Però a més, vé acompanyat d’unes ganes imparables de saber coses i saber-les fer bé.

Continue reading