Què és Ràdio5Cirera?

Ràdio5Cirera és la ràdio de l’escola Cirera. La Ràdio ens serveix de motivació per a què els nostres alumnes bolquin totes les seves ganes creatives i innovadores en la producció oral en català.

Aquest projecte engega d’una manera relaxada i com a mitjà de motivació el curs 2009-10. Un cop es detecta el gran potencial que ofereix pels nostres/as alumnes/as ens proposem en fermesa treure el màxim partit a la ràdio escolar a l’escola Cirera, i en concret al 5è curs de Primària.

 

Des del curs 2010-2011

dscn1559

i ara també dins del curs 2011-12

hem participat en Un curs de formació anomenat “La Ràdio a l’escola” per als professors que comandem el taller d’Expressió Oral a 5è.

Aquesta via ens dóna un ventall de possibilitats alhora de treballar l’expressió oral i també l’escrita en llengua catalana. Tot això està amanit per l’ IME, el Departament d’Ensenyament i amb la col·laboració del Mataró Ràdio i Mataró Parc.

LA CLAUDIA:

claudia_distorsionada1

 

dscn1560

Òscar Fernández: Formador del grup “La Ràdio a l’Escola”

La proposta abraça vàries alternatives que podrem realitzar amb els nostres alumnes:

  1. visitar les instal·lacions de Mataró Ràdio.
  2. realitzar petites incursions en directe per part dels nostres alumnes mentre es fa la visita.
  3. emetre el programa que farem durant tot el curs escolar a classe, en format postcasting.
  4. participar en el festival radiofònic que durà a terme el professor del curs de ràdio Òscar Fernández a Mataró Parc en el tercer trimestre, i que els nostres nens/es podran locutar en directe formalitzant petites intervencions, mentre que el gran grup restarà com oient, participant en aquesta categoria i treballant també la comprensió oral en català.

Tot plegat una iniciativa que el què pretén és que els nostres alumnes/as parlin molt més en català, treballin els diferents textos tant a nivell oral com escrit, sàpiguen quan calen els silencis, i modulin així la seva veu com la seva entonació.

Tinguin sensibilitat per les mostres, fonts, arxius sonors que se’ls hi oferiran així com que sàpiguen narrar, crear, imaginar escenaris o ambients amb una combinació de sons quotidians.

ninot-de-neu

mataroradio

 

Comandada pels alumnes/as de 5è curs de Primària, intentem que ells arribin a divulgar tot un seguit de notíciesb escolars, informacions diverses, entreteniments pels més petits de l’escola, simulacions de publicitat, cançons per amenitzar el programa, instruccions a través de les receptes de cuina, argumentacions per convèncer a altris a través de diferents temes suggerents… entre d’altres, per tal de treballar, com a objectiu cabdal, l’expressió oral en català.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

La Ràdio 2016

Imatge de previsualització de YouTube Imatge de previsualització de YouTube Imatge de previsualització de YouTube Imatge de previsualització de YouTube
Publicat dins de General | Deixa un comentari

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Nova temporada: R5C ENCETA EL CURS 15- 16

Nova temporada: R5C ENCETA EL CURS 15- 16 AMB LES PRESENTACIONS DELS ALUMNES DE 5È.

aQUÍ TENIU UN TROS.


am

Publicat dins de General | Deixa un comentari

PROGRAMA FINAL DE PROJECTE DEL CURS 13-14 DE RÀDIO.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

FESTIVAL DE RÀDIO A MATARÓ PARC-juny14

PER FI HEM ARRIBAT A FER LA CLOENDA TAN ESPERADA PELS NOSTRES ALUMNES I TAMBÉ ELS NOSTRES OIENTS DE RADIO5CIRERA.

El passat dimarts dia 10 varem participar en el festival radiofònic que conduí el professor del curs de ràdio Òscar Fernández i la locutora de Mataró Ràdio Mª LLuïsa Aranaz a Mataró Parc  i que els nostres nens/es van poder participar en directe  emetent el projecte sobre “Els animals en perill d’extinció”. A part varen convidar a dos familiars ( Sr. Pedro Mallada i Sr. Manuel Bétolo) a qui varen entrevistar i locutar la seva biografia en un projecte on s’englobava els continguts de medi, el format radiofònic de l’entevista i la tipologia textual informativa a través de la biografia  de cada un dels entrevistats. Entre tots han formalitzant aquestes petites intervencions, mentre que la resta dels grups havia promocionat l’espai tant a nivell escrit redactant la carta que va arribar a casa de les 350 famílies cirerenques com les 3 falques d’àudio quevarem gravar a les intal·lacions de Mataró Ràdio i les que varem gravar a l’escola Cirera. La resta del grup mentrestant va restar com a oient, participant en aquesta categoria i treballant també la comprensió oral en català a través d’un molt ben ideat concurs sobre tot allò que s’havia explicat en l’emissió respecte als treballs que les 3 escoles participants ( àngela Bransuela i Josep Mª Montserrat) havien desenvolupat. Cirera va perdre el concurs, però ens quedem amb la cara de plena satisfacció d’en Bruno després de rebre el primi de la tassa del programa!

Bruno per fi tenim una tassa de debó!!!

Volem agrair l’esforç dels pares que vareu venir a veure en directe i in situ als vostres fills a les galeries comercials! Denota el vostre interés pels projectes que fan els nois/es i això és d’agrair!

AM

Publicat dins de General | Deixa un comentari

PROMO FESTIVAL “LES ESCOLES A LA RÀDIO”

L’escola Cirera de Mataró participa el dia 10 de juny al festival radiofònic que durà a terme el professor del curs de ràdio Òscar Fernández a Mataró Parc conjuntament amb la locutora Mª LLuïsa dins del magazzine ” Viu la vida, dia a dia! Els nostres nens/es podran locutar en directe formalitzant una petita intervenció d’uns 15 min, mentre que el gran grup restarà com oient, participant en aquesta categoria i treballant també la comprensió oral en català, així com la promoció d’aquest event i la redacció de la invitació a la 5ena edició d’aquest Festival de Ràdio dins aquest any de les galeries comercials, en front de la botiga Zara i Pull&Bear.

Us esperem i si no podeu venir sintonitzeu-nos en el vostre dial de la FM a Mataró Ràdio 89,3 FM.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

NOVA TEMPORADA DE R5C

AVUI COMENÇA LA NOVA TEMPORADA DE R5C!!

Us deixem amb aquestes propostes dels nostres alumnes de 5è!
Publicat dins de General | Deixa un comentari

Endevina, endevineta… qui és?

Publicat dins de General | Deixa un comentari

PROGRAMA FINAL DE PROJECTE DEL CURS 11-12 DE RÀDIO.

PROGRAMA DE 3H DE RÀDIO GRAVAT EN ELS ESTUDIS DE RÀDIO5CIRERA ( R5C) PELS ALUMNES DE 5è AMB LOCUTORS DE PRIMERA, ON L’HIVERN ES TORNA PRIMAVERA!

Imatge de previsualització de YouTube
Publicat dins de General | Deixa un comentari

2012/06/08 Viu la vida, dia a dia (2a hora)

Publicat dins de General | Deixa un comentari