Química per a tots

Estic convençuda que sense pensar cada dia practiqueu més d’una reacció química: algunes pròpies dels organismes vius i d’altres pròpies de la vida domèstica. No cal ser científic/a per experimentar en química. Pot ser interesant crear consciència i, de tant en tant,  pensar i constatar que estem fent química.

A la cuina, en elaborar menjars podem constatar contínuament processos físics i químics, vegem alguns exemples:

Pot agradar més menjar els condiments: carns, verdures, o preferim que el brou (líquid) sigui més gustós. Tot dependrà de l’adició de la sal, si salem en començar l’ebullició, el líquid estarà més concentrat en sal que els teixits de les viandes i aquestes tendran a perdre aigua i líquids cel.lulars, això farà que el brou sigui més saborós. En canvi si salem en acabar l’ebullició, els teixits de les viandes tindran tendència a concentrar les sals minerals i aquestes resultaran més gustoses. Tot és qüestió d’una magnitud que es diu pressió osmòtica

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *