L’HORT, QUINA EXPERIÈNCIA !

Les nenes i els nens de quart i la seva tutora han gaudit molt amb el projecte de l’hort escolar. Hem fet d’hortolans i hem pogut gaudir de l’experiència de fer hort amb molta il·lusió: hem posat terra, hem plantat, hem sembrat, hem regat, hem tret males herbes, hem collit…  Hem fet feines a l’ordinador: disseny de taules amb les hortalisses, cerca d’informació, elaboració d’algunes fitxes d’hortalisses… També hem aplicat alguns continguts matemàtics: hem comptat, mesurat, calculat superfícies o àrees … També, alguna vegada ens hem mullat i embrutat. I ens hem disgustat quan alguns animalets (insectes, ocells ) ens han malmès les plantes …  A més, hem hagut de tenir paciència i responsabilitat. Ens hem hagut d’organitzar per fer tasques, …

I quin goig poder recollir les hortalisses del nostre hort!!!

Els alumnes de 3r fan de contacontes !

Aquests últims dies, els alumnes de 3r han estat explicant contes que ells mateixos han ideat i han escrit amb molta il·lusió. Han anat passant pels diferents cursos a explicar-los als seus companys.

Amb aquesta activitat hem treballat la creativitat i la imaginació a l’hora d’escriure el text i també la inhibició davant dels companys a l’hora d’expressar-se públicament. Els alumnes, tant contacontes com oients s’ho han passat molt bé i han pogut gaudir d’unes històries d’allo més entretingudes.

 

FOTO DEL GRUP DE 3R CONTACONTES.

VISITA A L’HORT DE’N JOSEP MARIA I D’EN MIQUEL

El divendres 1 de juny al matí els nens i nenes de quart hem visitat l’hort d’en Josep Maria Batlle i d’en Miquel Carpi. Ens han ensenyat el seu hort i ens han explicat moltes coses interessants de les plantes i animalets que l’habiten. Hem pogut gaudir d’un hort diferent del nostre, més gran, amb més varietat d’hortalisses i molt ben cuidat. Els hem fet unes preguntes, que havíem preparat anteriorment a classe, i ens les han respòs molt amablement. A més hem pogut veure un  niu molt gran de cigonyes amb la mare i les seves tres filles. I, també, hem visitat el seu galliner.

Hem après moltes coses noves sobre les plantes i animalets de l’hort i hem agraït sincerament l’atenció rebuda i les seves explicacions.

RECOLLINT ELS FRUITS DE L’HORT

Quina passada d’enciams!  Hem collit els enciams del nostre hort. Hem collit un enciam cadascú i ens l’hem portat a casa per poder-lo gaudir amb la nostra família.

També hem collit espinacs que havíem sembrat al parterre. Encara hi queden plantes que estan creixent. Hem d’esperar …

Finalment hem preparat dues amanides d’enciam amb maduixes, també, collides a l’hort. Ens les hem menjades molt a gust a les taules del pati de l’escola.

Què bons els enciams i les maduixes del nostre hort!

 

Racons de matemàtiques a 3r

Durant aquestes últimes setmanes hem iniciat el treball de matemàtiques a través dels racons. Es divideix els alumnes amb petits grups i es treballa en cada un dels racons distribuïts per l’aula. Cada 10 minuts els alumnes canvien de racó, d’aquesta manera tots el alumnes passen per les diverses activitats. Cada setmana s’aniran modificant els racons.

Els racons consten de:

1- Tan-gram

2- Connecta 4

3- Figures geomètriques (treballades amb plastilina i escuradents)

4- El supermercat (treballant el sistema monetari)

6- Escacs

La valoració d’aquesta activitat ha estat molt positiva. Els nens han gaudit de les activitats alhora que el seu aprenentatge ha estat fluid i dinàmic. Estan molt motivats per continuar treballant les matemàtiques d’aquesta forma.

 

Fent matemàtiques … Mesurem l’hort

Avui hem baixat a l’hort a fer la classe de matemàtiques. Estem treballant les unitats de superfície (cm2 i m2) i l’àrea o superfície dels quadrats i els rectangles. Quina ocasió més bona per mesurar i calcular la superfície del nostre hort!

Hem fet grups de treball de 4 o 5 nens i nenes i, amb una cinta mètrica o regle, hem mesurat els costats dels palots i del parterre i n’hem anotat les dades. Més tard, a classe, amb les mesures recollides, hem fet les operacions per calcular-ne la superfície o àrea  i, després, hem calculat la superfície total del nostre hort.

EL NOSTRE HORT

Aquest curs s’ha renovat l’hort de l’escola!

Tenim 5 palots nous de plàstic. Els vells eren de fusta i amb el temps s’havien fet malbé. S’ha conservat un parterre rectangular de fusta. Agraïm a l’Ajuntament i als seus treballadors la seva feina: van canviar els palots, van portar la terra, van trasplantar les maduixeres … Després els nens i nenes de quart hi vam afegir 8 sacs de 80 l. de terra nova.  Uf !  Quina feinada!

Al març vam sembrar llavors d’hortalisses (bledes, pastanagues, espinacs) al parterre i  als palots vam plantar  planter de cebes, enciams, bledes, cols,  …

Han passat els dies i les plantes han crescut molt ! Les hem regat, hem tret les males herbes i hem posat espantaocells perquè els moixons es menjaven els enciams i les bledes. Quina mala passada!

Hem collit les primeres maduixes i les hem pogut assaborir. Voldríem tenir més maduixeres, les maduixes estan molt bones!

ACTIVITATS I ESTADES D’ESTIU

Atenció nens i nenes, els alumnes de 3r us hem preparat un seguit d’activitats per a que us pugueu divertir aquest estiu. Cadascú s’ha inventat una “empresa” i ha ideat unes estades o activitat d’estiu que més li agrada o que pensava que podria captivar als companys.

Les propostes són molt diverses i atractives: hi ha activitats de muntar a cavall, fer submarinisme, anar de vacances amb creuer, i moltes d’altres. Ja hi ha molts alumnes de tots els cursos apuntats. Si aneu davant l’aula de tercer, al suro vora la porta podreu veure i tafanejar totes les activitats proposades.

No badeu ! Les places per inscriure-us s’acaben.

 

Text generat pels alumnes de 3r

Excursió a l’Espluga de Francolí

El dilluns 12 de març els nens i les nenes de quart vam anar d’excursió, amb els alumnes de cicle superior, a l’Espluga de Francolí (Conca de Barberà).

Pel matí vam visitar la Cova de la Font Major. Una part de la cova està convertida en museu. Vam entrar a la cova i una monitora ens va explicar que havia estat utilitzada per viure-hi els homes i les dones des de temps prehistòrics. Vam poder veure com eren i com vivien els homes en la Prehistòria.  Hi havia escenes de la vida d’aquell temps i projeccions molt interessants.

Quan vam sortir de la cova, amb una altra monitora, vam fer un taller de la prehistòria: primer vam fer una cabana amb pals de fusta i pells d’animals. A continuació, ens van parlar de les pintures rupestres i vam poder pintar una pedra de manera semblant als prehistòrics.

Llavors vam anar a dinar a un parc infantil que hi havia a l’altra banda de riu. Quina gana teníem!

Per la tarda vam visitar el Museu de la vida rural. És molt gran i sols vam visitar-ne unes sales: en una hi havia carros diferents, en una altra moltes màquines antigues que feien servir els pagesos, en un altra ens van explicar els conreus mediterranis tradicionals, … També vam visitar l’exposició Dust Bowl Quan la natura es rebel·la. Vam poder observar i reflexionar el que pot passar quan no es respecta la natura.

En aquesta excursió ens ho vam passar molt bé i vam aprendre moltes coses!

Presentem la caixa màgica !!

Les nenes i nens de tercer, hem presentat la caixa màgica. La Núria, la nostra mestra, ens ha anat cridant d’un en un i les hem exposat davant de tota la classe. Cada caixa màgica estava decorada al gust de cadascú.

Dins les caixes hi havia moltes coses interessants com ara: peluixos de quan erem petits, llibres, objectes diversos, records de viatges i altres coses importants per a nosaltres com ara secrets màgics.

Alguns companys, s’han posat nerviosos pels sentiments i l’emoció que els generava el que hi havia dins la caixa, ja que era realment important per a ells. Ens ha agradat molt el que portaven els companys i hem pogut conèixer més coses d’ells. Ens ho hem passat molt bé i ens ha fet molta il·lusió poder ensenyar el que hi havia dins les caixes. Ens ha agradat molt poder compartir experiències amb els companys.

Finalment ens hem passejat per les taules i ens hem mirat les coses de dins les caixes que havien portat els companys.

 

Els alumnes de 3r.

(text elaborat pels alumnes de 3r)