Sensibilització musical!

Aquest curs els Eriçons i els Conills ens estrenem amb un projecte nou: Sensibilització musical!

Aquest el porta la Mireia, una especialista externa que ve de l’Escola de músics de Barcelona, i que, tal i com indica el nom del taller, pretén aproximar als infants el món musical.

En les sessions de música aquest aprenentatge és enfocat també en la consciència de grup i en l’aprenentatge grupal, sense deixar de banda la part autònoma i individual de cada infant. Aquestes sempre s’inicien amb un ritual molt semblant: cançons tranquil·les i jocs de moviment amb els que activem poc a poc les parts del cos I cançons que ens ajuden a despertar la nostra veu i cridar a la música.

Volem que els infants gaudeixin de les activitats musicals, perquè creiem fermament que divertint-se és com millor s’aprèn. D’aquesta manera, la sensibilització musical proposa una sèrie d’activitats variades i engrescadores com ara cançons, danses, audicions, jocs rítmics, teatralitzacions…

Finalitzar una sessió ben intensa amb la tornada a la calma. Enfosquim l’aula i amb l’ajuda d’audicions els infants poden tornar a relaxar el seu cos.

Tot seguit us passem un llistat de Spotify on, juntament amb els vostres fills I filles, podreu gaudir d’unes quantes cançons i audicions que utilitzem setmanalment en les sessions de sensibilització musical.

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Per què fem jocs de taula?

Un dia a la setmana la classe dels Eriçons i els Conills el dediquem a fer Jocs de taula. En aquesta sessió presentem als infants diversos jocs, i ells poden escollir a quin els ve més de gust jugar.

Per què fem jocs de taula?

El joc és, per excel·lència,  el mitjà d’aprenentatge dels infants i els jocs de taula afavoreixen actituds molt positives a nivell social amb la resta dels companys i de les companyes amb que  juguen.

Quan iniciem el joc es presenten unes normes que cal conèixer, seguir i respectar. Aquestes ens permetran entendre el funcionament del joc i cal posar-se d’acord per establir criteris sobre qui comença, quants jugadors poden jugar, etc. Per tant, entren en joc moltes variables interessants a nivell d’actituds i d’emocions que és important que sàpiguen (vagin aprenent a ) compartir obertament, com el fet d’acceptar que s’ha perdut i no s’ha guanyat.

 Encara que l’activitat de joc té un component competitiu innegable i  que no s’ha de menystenir, el propi joc o l’organització de l’activitat que hi ha al darrere poden fer que la cooperació i el treball en equip siguin valors que sorgiran de manera significativa. En aquest sentit, també intentem oferir jocs de  tipus cooperatiu, de manera que, en una partida tothom guanya o tothom perd.

A més a més, els jocs de taula permeten treballar continguts, sobretot matemàtics, com la seriació, l’ordenació espacial, la numeració i el càlcul o la memòria visual i espacial. També s’afavoreix el desenvolupament de l’atenció i les relacions socials.

En un principi aquests jocs estan guiats per l’adult fins que els infants ja han assimilat les normes i el seu funcionament. Poc a poc, van sent més autònoms i es converteix en un joc lliure que pot sortir en molts altres moments durant el dia: racons del matí, etc.

 

Us volem animar a que jugueu amb els vostres fills i filles a jocs de taula. Nosaltres us expliquem quins hem triat fins ara: Memory, La Oca, Dòmino, L’Uno, El Lince o El Bingo!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

IV Campanya de Convivència a l’Escola: “I tu, com et relaciones?”.

Del 14 de desembre al 14 de gener s’ha dut a terme la IV Campanya de Convivència a l’Escola: “I tu, com et relaciones?”. 

A les aules d’Educació Infantil hem desenvolupat diverses activitats per explorar la comunicació a través de diferents llenguatges, així com per reflexionar al voltant de la gran quantitat de vincles i relacions que mantenim diàriament amb les persones del nostre entorn proper. 

Al vestíbul de l’escola hi ha una mostra d’algunes d’aquestes activitats, però també hem preparat aquest vídeo/s que ens agradaria molt poder compartir amb vosaltres.

Esperem que en gaudiu conjuntament amb els vostres fills i filles!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Arribem al final de trimestre!

Fa una setmana vam rebre una carta del Tió, ens donava una pista per trobar-lo.  I sí, allà estava, esperant-nos dintre de la caseta del pati. Després d’uns dies cuidant-lo, donant-li menjar i visitant-lo vam anar veient que es feia  molt gros. I per fi va arribar el dia en què els nens i nenes d’eriçons i conills el van poder picar. I sabeu què? Ens ha cagat llibres i jocs que de ben segur gaudirem en tornar de les vacances. I també els torrons i les neules que vam menjar per esmorzar!

I sembla mentida però hem arribat al final del trimestre!

Ha estat un trimestre diferent però emocionant. Ens hem pogut retrobar amb companys, companyes i mestres per gaudir del dia a dia a l’escola, que encara que un tant diferent, ens ha deixat molts bons moments. Jugar, compartir, explicar, escoltar, divertir-se i aprendre amb els altres són experiències que trobàvem a faltar i esperem poder seguir gaudint a la tornada d’aquestes vacances.

Descanseu i, sobretot, JUGUEU MOLT!!!!!!!!!!! Us desitgem molt bones vacances!!!!!!!!!!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

SORTIDA AL PARC DE LA CIUTADELLA

La primera sortida d’aquest curs ha estat al parc de la Ciutadella.

 

Crèiem que seria molt difícil fer tot el  trajecte caminant però… ho hem aconseguit!!!

El que més ens ha agradat ha estat jugar amb la sorra i preparar molts menjars (gelats, galetes, pastissos…), buscar tresors i pedretes de colors, descobrir insectes amagats entre la vegetació i, sens dubte, visitar els ànecs del llac.

I després de passar el dia jugant i recorrent el parc hem marxat amb un gran misteri per resoldre… és un ELEFANT O UN MAMUT?

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Què fem a l’escola?

Benvolgudes famílies, conills i eriçons,

Tal i com us vam anunciar ahir a la reunió us pengem el vídeo que vam passar amb les fotos d’algunes de les activitats que fan elsvostres fills i filles a l’escola.

Desitgem que us agradi!

https://youtu.be/XyGLtRcZhdM 

Gaudiu del cap de setmana!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

JA HEM COMENÇAT LA PSICO!!

Ja fa unes setmanes que hem arrancat el curs i anem afegint mica en mica activitats a l’horari de les classes d’eriçons i conills. La setmana passada vam començar amb les sessions d’una de les activitats que més agrada als infants: la psicomotricitat.

Com sabeu, a l’escola apostem per la pràctica de la psicomotricitat Acouturier i hi donem molta importància ja que permet la construcció de la pròpia identitat i la maduració psicològica a través del joc motriu.

Abans de començar la part del joc, preguntem als nens i nenes a què voldran jugar. Què diuen?

  • “A saltos”
  • “A gatets”
  • “ A fantasmes”
  • “A escalar”
  • “ A fer una casa”

Publicat dins de General | Deixa un comentari

CURS 2020 -2021

Aquest dilluns 14 de setembre comencem un

NOU CURS ESCOLAR!!!!!

Us deixem el logo d’aquest any perquè li comenceu a donar voltes!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Adéu cargol

Ja ha acabat el curs i ens acomiadem del nostre cargol.
Bon estiu.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

BONES VACANCES!

L’equip de mestres d’infantil us desitgem un bon estiu. Us enviem els nostres millors desitjos, petons i abraçades! 

Ens retrobarem al setembre!

Publicat dins de General | Deixa un comentari