Un dia a la setmana la classe dels Eriçons i els Conills el dediquem a fer Jocs de taula. En aquesta sessió presentem als infants diversos jocs, i ells poden escollir a quin els ve més de gust jugar.
Per què fem jocs de taula?
El joc és, per excel·lència, el mitjà d’aprenentatge dels infants i els jocs de taula afavoreixen actituds molt positives a nivell social amb la resta dels companys i de les companyes amb que juguen.
Quan iniciem el joc es presenten unes normes que cal conèixer, seguir i respectar. Aquestes ens permetran entendre el funcionament del joc i cal posar-se d’acord per establir criteris sobre qui comença, quants jugadors poden jugar, etc. Per tant, entren en joc moltes variables interessants a nivell d’actituds i d’emocions que és important que sàpiguen (vagin aprenent a ) compartir obertament, com el fet d’acceptar que s’ha perdut i no s’ha guanyat.
Encara que l’activitat de joc té un component competitiu innegable i que no s’ha de menystenir, el propi joc o l’organització de l’activitat que hi ha al darrere poden fer que la cooperació i el treball en equip siguin valors que sorgiran de manera significativa. En aquest sentit, també intentem oferir jocs de tipus cooperatiu, de manera que, en una partida tothom guanya o tothom perd.
A més a més, els jocs de taula permeten treballar continguts, sobretot matemàtics, com la seriació, l’ordenació espacial, la numeració i el càlcul o la memòria visual i espacial. També s’afavoreix el desenvolupament de l’atenció i les relacions socials.
En un principi aquests jocs estan guiats per l’adult fins que els infants ja han assimilat les normes i el seu funcionament. Poc a poc, van sent més autònoms i es converteix en un joc lliure que pot sortir en molts altres moments durant el dia: racons del matí, etc.




Us volem animar a que jugueu amb els vostres fills i filles a jocs de taula. Nosaltres us expliquem quins hem triat fins ara: Memory, La Oca, Dòmino, L’Uno, El Lince o El Bingo!
