CUIDEM EL NOSTRE PLANETA!

Deixalles a la platja

Fa un temps vam anar a la platja de la Barceloneta. En aquella sortida vam comprovar que, malauradament, la platja estava força bruta. Aquesta és la raó per la qual vam decidir fer un vídeo explicant tot el que vam veure i així donar a conèixer aquella problemàtica. Tanmateix, ens ho vam passar d’allò més bé fent aquest vídeo. Esperem que us agradi.

Desitgem, també, que aquesta petita acció serveixi per sensibilitzar a la resta de la comunitat educativa per tenir millor cura del nostre entorn.

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

RACONS INNOVAMAT

Els racons d’Innovamat són la dinàmica on els infants, amb un alt grau d’autonomia, consoliden els conceptes que anem descobrint en els tallers. Les propostes d’aquests racons treballen els diferents àmbits de la matemàtica: espai i forma, numeració i càlcul, estadística i probabilitat, relacions i canvi i mesura. Es van canviant al llarg del curs. Cada racó proposat conté 3 nivells de dificultat.

Els racons d’Innovamat es fan durant una hora setmanal. Les 5 propostes fetes en cada sessió aborden els diferents àmbits de la matemàtica abans esmentats. Tots els infants passen per tots els racons; ho fan des del grau de dificultat que poden assolir i, a partir d’aquell moment, se’ls va animant i ajudant a avançar.

En general, es mostren molt concentrats i s’entusiasmen quan s’adonen de com van superant els propis reptes.
Galeria d’imatges…

Publicat dins de General | Deixa un comentari

LA BARCELONETA – PLATJA URBANA AMB SORPRESES!

Les nenes i nens de P5 (Dofins i Balenes) hem començat el curs amb energia i il·lusió. Ens hem trobat en espai obert, la platja de la Barceloneta, i hem pogut compartir experiències plegats. Entre les experiències compartides teníem un objectiu especial i concret: comprovar l’estat de neteja d’aquesta platja urbana i tan propera.

Arribant a la platja …

Aquest espai obert al mar és ideal per compartir experiències tots plegats. Així ho hem fet: ens ha encantat fer castells de sorra, llançar pedres a les onades i també fer llargues corregudes respirant els aires marins. Totes aquestes activitats les hem fet posant sempre els ulls atents a l’entorn per on ens movíem. Ai las, hem pogut descobrir que la platja no estava tan neta com ens esperàvem. Hem comprovat que hi havia moltes deixalles.

Les deixalles feien mal als ulls. Per tant, hem decidit posar-nos guants i fer una acció de neteja. Hem recollit deixalles de tota mena amb l’objectiu de classificar-les i aprendre a dipositar-les en els contenidors corresponents. De tornada  a l’escola hem seleccionat cadascun dels materials que hem trobat i els hem llençat als contenidors corresponents. Hem après on s’ha de llençar cada cosa. Tanmateix, aquesta acció ens ha fet ser més conscients de la importància i la responsabilitat de tothom de tenir cura del nostre entorn.

Aquí us deixem unes fotos d’un matí esplèndid de gaudi i aprenentatge.
Galeria d’imatges …

Publicat dins de General | Deixa un comentari

COMENCEM!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Apadrinem el MACBA

Com ja sabeu, durant quatre sessions vam comptar amb la presència a l’escola d’un coreògraf i una coreògrafa que treballen al MACBA (Museu d’art Contemporani de Barcelona). Aquesta col·laboració forma part del projecte Apadrina el teu equipament, una relació de col·laboració entre la nostra escola i el museu.

La proposta educativa ha girat entorn l’eix del “Tot Sona”: centrat en el moviment i l’exploració, l’espai, el so, la llum i les ombres. Aquesta proposta, ens ha permès experimentar l’art des de noves perspectives i ha dona’t l’oportunitat als infants de compartir moments únics i diferents amb el grup i el coreògraf i la coreògrafa. En les sessions a l’escola vam poder experimentar amb el nostre cos i interactuar amb materials quotidians de l’escola de maneres molt diferents a les habituals.

 La col·laboració va va culminar amb una sessió al museu on el vam viure d’una forma totalment diferent.

Per tal que us feu una idea de tot el viscut us deixem un vídeo muntatge de diferents  moments.

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Sensibilització musical!

Aquest curs els Eriçons i els Conills ens estrenem amb un projecte nou: Sensibilització musical!

Aquest el porta la Mireia, una especialista externa que ve de l’Escola de músics de Barcelona, i que, tal i com indica el nom del taller, pretén aproximar als infants el món musical.

En les sessions de música aquest aprenentatge és enfocat també en la consciència de grup i en l’aprenentatge grupal, sense deixar de banda la part autònoma i individual de cada infant. Aquestes sempre s’inicien amb un ritual molt semblant: cançons tranquil·les i jocs de moviment amb els que activem poc a poc les parts del cos I cançons que ens ajuden a despertar la nostra veu i cridar a la música.

Volem que els infants gaudeixin de les activitats musicals, perquè creiem fermament que divertint-se és com millor s’aprèn. D’aquesta manera, la sensibilització musical proposa una sèrie d’activitats variades i engrescadores com ara cançons, danses, audicions, jocs rítmics, teatralitzacions…

Finalitzar una sessió ben intensa amb la tornada a la calma. Enfosquim l’aula i amb l’ajuda d’audicions els infants poden tornar a relaxar el seu cos.

Tot seguit us passem un llistat de Spotify on, juntament amb els vostres fills I filles, podreu gaudir d’unes quantes cançons i audicions que utilitzem setmanalment en les sessions de sensibilització musical.

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Per què fem jocs de taula?

Un dia a la setmana la classe dels Eriçons i els Conills el dediquem a fer Jocs de taula. En aquesta sessió presentem als infants diversos jocs, i ells poden escollir a quin els ve més de gust jugar.

Per què fem jocs de taula?

El joc és, per excel·lència,  el mitjà d’aprenentatge dels infants i els jocs de taula afavoreixen actituds molt positives a nivell social amb la resta dels companys i de les companyes amb que  juguen.

Quan iniciem el joc es presenten unes normes que cal conèixer, seguir i respectar. Aquestes ens permetran entendre el funcionament del joc i cal posar-se d’acord per establir criteris sobre qui comença, quants jugadors poden jugar, etc. Per tant, entren en joc moltes variables interessants a nivell d’actituds i d’emocions que és important que sàpiguen (vagin aprenent a ) compartir obertament, com el fet d’acceptar que s’ha perdut i no s’ha guanyat.

 Encara que l’activitat de joc té un component competitiu innegable i  que no s’ha de menystenir, el propi joc o l’organització de l’activitat que hi ha al darrere poden fer que la cooperació i el treball en equip siguin valors que sorgiran de manera significativa. En aquest sentit, també intentem oferir jocs de  tipus cooperatiu, de manera que, en una partida tothom guanya o tothom perd.

A més a més, els jocs de taula permeten treballar continguts, sobretot matemàtics, com la seriació, l’ordenació espacial, la numeració i el càlcul o la memòria visual i espacial. També s’afavoreix el desenvolupament de l’atenció i les relacions socials.

En un principi aquests jocs estan guiats per l’adult fins que els infants ja han assimilat les normes i el seu funcionament. Poc a poc, van sent més autònoms i es converteix en un joc lliure que pot sortir en molts altres moments durant el dia: racons del matí, etc.

 

Us volem animar a que jugueu amb els vostres fills i filles a jocs de taula. Nosaltres us expliquem quins hem triat fins ara: Memory, La Oca, Dòmino, L’Uno, El Lince o El Bingo!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

IV Campanya de Convivència a l’Escola: “I tu, com et relaciones?”.

Del 14 de desembre al 14 de gener s’ha dut a terme la IV Campanya de Convivència a l’Escola: “I tu, com et relaciones?”. 

A les aules d’Educació Infantil hem desenvolupat diverses activitats per explorar la comunicació a través de diferents llenguatges, així com per reflexionar al voltant de la gran quantitat de vincles i relacions que mantenim diàriament amb les persones del nostre entorn proper. 

Al vestíbul de l’escola hi ha una mostra d’algunes d’aquestes activitats, però també hem preparat aquest vídeo/s que ens agradaria molt poder compartir amb vosaltres.

Esperem que en gaudiu conjuntament amb els vostres fills i filles!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Arribem al final de trimestre!

Fa una setmana vam rebre una carta del Tió, ens donava una pista per trobar-lo.  I sí, allà estava, esperant-nos dintre de la caseta del pati. Després d’uns dies cuidant-lo, donant-li menjar i visitant-lo vam anar veient que es feia  molt gros. I per fi va arribar el dia en què els nens i nenes d’eriçons i conills el van poder picar. I sabeu què? Ens ha cagat llibres i jocs que de ben segur gaudirem en tornar de les vacances. I també els torrons i les neules que vam menjar per esmorzar!

I sembla mentida però hem arribat al final del trimestre!

Ha estat un trimestre diferent però emocionant. Ens hem pogut retrobar amb companys, companyes i mestres per gaudir del dia a dia a l’escola, que encara que un tant diferent, ens ha deixat molts bons moments. Jugar, compartir, explicar, escoltar, divertir-se i aprendre amb els altres són experiències que trobàvem a faltar i esperem poder seguir gaudint a la tornada d’aquestes vacances.

Descanseu i, sobretot, JUGUEU MOLT!!!!!!!!!!! Us desitgem molt bones vacances!!!!!!!!!!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

SORTIDA AL PARC DE LA CIUTADELLA

La primera sortida d’aquest curs ha estat al parc de la Ciutadella.

 

Crèiem que seria molt difícil fer tot el  trajecte caminant però… ho hem aconseguit!!!

El que més ens ha agradat ha estat jugar amb la sorra i preparar molts menjars (gelats, galetes, pastissos…), buscar tresors i pedretes de colors, descobrir insectes amagats entre la vegetació i, sens dubte, visitar els ànecs del llac.

I després de passar el dia jugant i recorrent el parc hem marxat amb un gran misteri per resoldre… és un ELEFANT O UN MAMUT?

Publicat dins de General | Deixa un comentari