Naira Fernandez Romero 1r Eso A
1esoaalumne | 7 novembre 2015ANEM A LA DEPURADORA
Vam fer una sortida a la depuradora de Lleida, allí vam veure on es depura l’aigua. Hi havia diferents màquines on passava l’aigua bruta:
El predesbast: fem passar l’aigua per una reixa de 10 centímetres entre barrots i els residus que es separen són els sòlids més grans de 10 centímetres.
El tamisatge: l’aigua passa per una reixa de 6 mil·límetres entre barrots i els residus que es separen són els sòlids entre 6 mil·límetres i 10 centímetres.
El desarenament: treu la sorra, deixant reposar l’aigua 1 hora, i després un aspirador aspira la sorra que ha caigut a terra i el residu que es separa és la sorra i tot el que pesa més que l’aigua.
El desgreixat: aquí continuem tenint l’aigua 1 hora, i el greix puja i el residu que es separa és el greix i tot el que pesa més que l’aigua.
la decantació primària: deixem reposar l’aigua 3 hores, i se separa tot el que queda al fons, i el residu que es separa són les partícules que estan en suspensió més petites. Són partícules de matèria orgànica.
El reactor biològic: els microorganismes es mengen la matèria orgànica o els productes biodegradables i el residu que es separa és la matèria biodegradable, els productes de neteja i la matèria dissolta.
La decantació secundària: deixem reposar l’aigua 3 hores i els microorganismes es decanten cap al fons i uns altres pugen a la superfície i el residu que es separa són els microorganismes.
Tot això és el trajecte que ha de fer l’aigua cada dia perquè ens arribi neta a les nostres cases.
Després de veure tot això ens va fer pensar que l’aigua no la podem embrutar tant, i no podem malgastar·la així com així. En ho vam passar molt béen aquesta excursió.
Naira, Fernández, Romero 1rA