SATURN I JÚPITER

I CONTINUEM AMB LES NOSTRES INVESTIGACIONS I MINI PROJECTES.

LA PAULA ENS HA EXPLICAT MOLTES COSETES DEL PLANETA SATURN, ENTRE ALLÒ QUE ENS VA EXPLICAR EN LUCAS I LA NORA LA DARRERA SETMANA I LA INFORMACIÓ EXPOSADA PER LA PAULA EN SABEM UN MUNT!!

TAMBÉ HA ARRIBAT EL TORN DEL PLANETA JÚPITER. L’ELOY I EN MARIO ENS HAN ACOSTAT JÚPITER UNA MIQUETA MÉS I JA SABEM ALGUNA COSA MÉS DEL CINQUÈ PLANETA DEL SISTEMA SOLAR.

CLIQUEU A LES IMATGES

 

EL PLANETA SATURN

EN LUCAS I LA NORA ENS EXPLICAT MOLTES COSES DEL PLANETA SATURN.
SATURN ÉS EL SEGON PLANETA MÉS GRAN DEL SISTEMA SOLAR I L’ÚNIC QUE TÉ ANELLS VISIBLES DES DE LA TERRA. I JA FA MOLTS MESOS QUE SI MIREU AL CEL EL PODEU VEURE BRILLAR AMB MOLTA INTENSITAT A CAUSA DE LA MATÈRIA DE LA SEVA ATMOSFERA. SEMBLA UNA ESTRELLA
SATURN TÉ, OFICIALMENT, 18 SATÈL.LITS. ÉS EL PLANETA QUE EN TÉ MÉS.
CLIQUEU A LES IMATGES I VEUREU ELS VÍDEOS.

 

 

 

EL PLANETA MART I LA NOSTRA ESTRELLA

AQUÍ TENIU A L’ELIOT, A LA LIA, A EN QUIM, A L’ENRIC I A L’ADRIÁN EXPLICANT UN MUNT DE COSES INTERESSANTS SOBRE EL NOSTRE PLANETA VEÍ I EL SOL.

ALGUNS AMB MÉS O MENYS VERGONYA, PERÒ TOTS SÓN UNS ARTISTES!!

HA ESTAT UNA ESTONETA MOLT ENRIQUIDORA I TOTS ELS COMPANYS I COMPANYES HAN ESCOLTAT ATENTAMENT. ES MEREIXEN UN GRAN APLAUDIMENT! HO HAN FET GENIAL!!!

AQUÍ TENIU UNS QUANTS VÍDEOS PER APRENDRE MOOOOLT!!!

EL SOL I EL PLANETA MART

AQUESTA SETMANA LA LIA, L’ENRIC, EN QUIM, L’ELIOT I L’ADRIÁN ENS HAN EXPLICAT COSES INTERESSANTS DEL SOL I DEL PLANETA MART. HEM APRÈS UN MUNT!

SABÍEU QUE EL SOL ÉS MÉS DE 100 VEGADES MÉS GRAN QUE EL PLANETA TERRA?

O QUE MART ESTÀ COMPOSAT PER ÒXID DE FERRO?

AQUÍ TENIU ELS PROTAGONISTES DE LA SETMANA. CLIQUEU A SOBRE DE LA IMATGE.

 

 

LES CONSTEL.LACIONS

LA SETMANA PASSADA VAM PARLAR DE LES CONSTEL.LACIONS A PARTIR D’UN CONTE.

VAM APRENDRE QUE SÓN AGRUPACIONS D’ESTELS I QUE SI ENS HO IMAGINEM PODEM CONVERTIR AQUESTS GRUPETS D’ESTRELLES EN DIBUIXOS.

VAM VEURE QUE ELS ANTICS S’HO VAN INVENTAR PER PODER ORIENTAR-SE MENTRE NAVEGAVEN PEL MAR AMB ELS SEUS VAIXELLS.

MERCURI

LA LEYRE ENS VA PORTAR UNA PRESENTACIÓ MOLT XULA DEL PLANETA MERCURI I UNS VÍDEOS EXPLICANT-NOS COSETES DEL PLANETA. AQUÍ TENIU DOS MOSTRES D’AQUESTS VÍDEOS.

ARA, GRÀCIES A LA LEYRE I LA INÉS, SABEM QUE MERCURI ÉS EL PLANETA MÉS PETIT DEL SISTEMA SOLAR I EL QUE ESTÀ MÉS A PROP DEL SOL. QUE HI FA MOLTA CALOR I MOLT DE FRED A L’HORA. I JO AFEGEIXO: TARDA TANT A DONAR LA VOLTA AL SOL QUE SEMPRE TÉ UNA PART MÉS GELADA I L’ALTRA BEN CALENTA.

 

 

VENUS, LA DEESSA DE L’AMOR

AQUESTA ÉS LA PRESENTACIÓ QUE ENS VA PORTAR L’AINITZE FETA A CASA AMB L’AJUDA DELS SEUS PARES. PERÒ ABANS DE POSAR-LA, ELLA JA ENS HAVIA EXPLICAT UN MUNT DE COSES DEL PLANETA VENUS. HEM APRÈS QUE NO HI PODRÍEM VIURE PERQUÈ HI PLOU PLUJA ÀCIDA. ENS CREMARÍEM!! TAMBÉ TÉ MOLTS VOLCANS I EL VAN ANOMENAR AIXÍ ELS ROMANS EN HONOR A LA DEESSA DE L’AMOR.

ESCOLTEU I APRENDREU TANT COM NOSALTRES!!

 

MERCURI

LA LEYRE I LA INÉS ENS VAN EXPLICAR MOLTES COSETES DEL PLANETA MERCURI.
SABEU QUE ÉS EL PLANETA MÉS PROPER AL SOL?? DEU ESTAR BEN SOCARRIMAT. I EL MÉS PETIT DEL SISTEMA SOLAR?
S’ASSEMBLA FORÇA A LA LLUNA I TAMBÉ TÉ ALGUNS CRÀTERS. AIXÒ SÍ!! NO TÉ CAP SATÈL.LIT. ESTÀ BEN SOLET!!!