Presentació

II Jornades de pràctiques de referència per a l’èxit escolar 2015  #pracXIT15

Els dies 2 i 3 de juliol, de 9 a 14 h, a la Sala Tàrraco de l’INS Pere Martell del Complex Educatiu de Tarragona, tindran lloc les segones Jornades de pràctiques de referència d’èxit escolar adreçades a l’Educació infantil i Primària i a l’Educació secundària obligatòria,  on s’exposaran les experiències, que han realitzat al llarg d’aquest curs i que han obtingut bon resultats tant a nivell metodològic, organitzatiu i competencial.

L’èxit escolar del nostres infants i joves va més enllà de l’àmbit del centre educatiu, esdevé en el temps el seu benestar personal i professional i la garantia de continuïtat del model de societat que hem anat construint al llarg del temps.

Model que, per avançar, el continuaran construint, dia a dia, persones competents per a la vida. La nostra responsabilitat, com a docents, és cabdal per garantir-lo.

En aquest recorregut, hem d’anar treballant per adaptar-nos a noves circumstàncies i contextos socials diversos, a nous temps, temps de globalització, de tecnologies, de nous models de comunicació, de diverses maneres de relació interpersonal i familiar, que demanen respostes diferents, en definitiva d’una societat més complexa i canviant.

El centre docent esdevindrà l’espai que donarà resposta a tots aquest reptes si és capaç de liderar aquest procés d’adaptació, canvi i millora.

Sabem que hem de ser protagonistes d’aquests canvis perquè és el nostre compromís ètic i professional amb la societat.

Aquestes jornades que aquí us presentem volen ser un aparador, una mostra de tot l’esforç que els centres estan fent per ser els valedors d’aquests canvis.

Confiem que us siguin útils.

Comitè organitzador