Concert de Nadal 2018

Els nens i nenes del Poveda vam celebrar el Concert de Nadal 2018 el passat 20 de desembre. Aquí teniu una petita mostra!

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Concert Santa Cecília 2018

El passat 22 de novembre vam celebrar a l’escola el dia de Santa Cecília amb uns convidats molt especials, Khan Cartrö. Van compartir amb nosaltres un espectacle ple de sons i emocions amb uns instruments molt especials.

Pare Poveda de Slidely by Slidely Slideshow

Publicat dins de General | Deixa un comentari

CONCERT DE NADAL 2014

CICLE INICIAL PRIMER SEGON
CICLE MITJÀ TERCER QUART
CICLE SUPERIOR CINQUÈ SISÈ
INFANTIL P5       P4  P4 P3   P3
Publicat dins de General | Deixa un comentari

El CONCERT DE SANTA CECÍLIA 2014

Avui a la tarda, per celebrar la festa de Santa Cecília, que com ja sabeu és la patrona de la música, ha vingut el Barna Brass Quintet per fer-nos una audició d’instruments de vent-metall a tots els alumnes i mestres de l’escola.

El quintet de metall és una agrupació instrumental formada per cinc músics que toquen dues trompetes, una trompa, un trombó i una tuba, respectivament. Tots ells són instruments de vent amb embocadura de broquet. S’ha de bufar fent vibrar els llavis.

Primer ens han presentat cada un d’aquests instruments explicant-nos les diferents parts que tenen i també hem pogut distingir els seus timbres.

Ens han fet veure que com més curt és el tub, mes agut és el seu so. Així, doncs, de més agut a més greu tenim: la trompeta, la trompa, el trombó i la tuba.

Aquesta tarda hem après, d’una manera divertida i entretinguda, una mica més sobre els instruments de vent-metall.


 

ELS ALUMNES COMENTEN ...
OTO ( 5è )
Per celebrar Santa Cecília va venir un quintet de vent-metall! Hi havia dues trompetes, una trompa, un trombó de vares i una tuba.
Ens van tocar cançons típiques de Catalunya i van fer amb mangueres la versió allargada de cada instrument. El més llarg feia 5 metres!

JÚLIA ROCA (3r)
Instruments de vent-metall

Trompeta: És l’instrument més agut de la família de vent-metall perquè té els tubs més curts i prims. Té uns botons que serveixen per fer les notes que es diuen pistons. També hi ha trompetes sense pistons.

Trompa: És el segon instrument més agut de vent-metall . El trompista a vegades posa la ma a dins la campana perquè no soni igual que la trompeta.

Trombó: És l’únic instrument de vent-metall que no té pistons, només té vares; per això també se li diu trombó de vares. Per fer les notes agudes ha de fer curtes les vares i per fer les notes greus les ha d’allargar.

Tuba: La tuba és l’instrument més greu de tota la família vent-metall perquè té els tubs més llargs i gruixuts.

ONA (4t)
Instruments de vent-metall

Els instruments de vent-metall són de metall. El més agut és la trompeta i el més greu la tuba. El trombó de vares es toca escurçant i allargant una vara. La trompeta i la trompa tenen tres pistons i la tuba en té quatre.
Tots tenen en comú que es bufen pel broquet, tenen una campana per amplificar el so i que tots per fer-los sonar s’han de bufar.

ÀNNIA (6è)
El dia 24 de novembre (dos dies després de Santa Cecília) vam anar al gimnàs juntament amb tota l’escola a escoltar un quintet de vent-metall que ens venia a tocar perquè com ja us he dit abans havia sigut Santa Cecília.
Primer van tocar “Germà Jaume” tots junts, però cada cop tocava el solo un instrument diferent i els altres feien l’acompanyament.
Després el músic que tocava la tuba ens va explicar com era cada instrument.
La trompeta tenia 3 pistons, un tub d’un metre i mig, una campana i un so molt brillant. També li podia posar una sordina perquè no sonés tan fort.
La trompa tenia el tub una mica més llarg. El trompista tenia una mà als pistons i l’altra a dins la campana perquè no sonés tant. Al final de la seva presentació ens va ensenyar una trompa medieval feta amb una banya de bou.
El trombó de vares no tenia pistons, però tenia una vara per fer les notes i sonava molt bé quan feia glissando (pujar, baixar…).
I finalment la tuba. Tenia el tub molt llarg i al contrari del trombó, sí que tenia pistons.
Després van fer una pausa i un nen i una nena van sortir a tocar la tuba i el trombó de vares.
Per acabar el concert van tocar 5 cançons populars infantils.
Quan van acabar el concert tothom va aplaudir molt fort perquè ho havien fet molt bé.

Publicat dins de General | 1 comentari

Sha sha slide

Aquests últims dies de curs hem tingut el plaer de compartir experiències musicals amb els estudiants americans que han vingut a l’escola.

A tots tres els desitgem molta sort en els seus estudis de pedagogia!

Cal estar ben atents a les instruccions de ball que diu la cançó i moure el cos al ritme de la música. Ballem?

Imatge de previsualització de YouTube

Aquest vídeo ha resumit algunes de les activitats que hem fet amb ells 🙂

Publicat dins de General | 1 comentari

50 milions de segons

Dedicat a tots i a totes aquelles que amb tant d’esforç i alegria vau fer realitat aquesta cantata!

Imatge de previsualització de YouTube
Publicat dins de General | Deixa un comentari

El Tirol a quart

Tot anant d’excursió pel Tirol hem sentit el cant d’un rossinyol, que de sobte ha arrancat el seu vol, espantat pel salt d’un esquirol.

El Tirol 4A

El Tirol 4B

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Improvisem!

Sobre una base melòdica de guitarra elèctrica, baix i piano, els i les alumnes de sisè han jugat de forma espontània improvisant uns temes amb els instruments Orff de plaques que tenim a l’aula de música. Aquest ha estat el resultat:

Imatge de previsualització de YouTube Imatge de previsualització de YouTube

 

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Trippy

Els i les nenes de 3r cada dia toquen millor la flauta. Aquesta vegada hem après una melodia amb les notes si i la.

Trippy 3r

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Supercalifragilisticoexpialidosus

Tot es fa possible si cantes Supercalifragilisticoespialidosus, una paraula de poders meravellosos que només la poden dir els més grans i els més famosos…

Supercalifragilisticoespialidosus

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari