Els cursets de l’estiu…

Ja fa tres estius que vaig a l’Escola d’Estiu Rosa Sensat. Durant aquests tres anys he pogut fer una gran varietat de cursets.

El primer any vaig decidir-me per fer un de l’art de Tàpies, un altre d’Espai i arquitectura a Europa amb el Claus Jensen (que va ser molt interessant) i per finalitzar, un de la Reggio Emilia anomenat Projectar el projecte i impartit per l’Antonia Ferrari (també molt interessant). A més a més vaig poder assistir a les diferents xerrades del tema general “Caos i diversitat, educar en una societat complexa).

El segon any, ja com a sòcia, vaig poder escollir els cursets que més m’interessaven, i per tant vaig fer un d’Astronomia i un altre de Lectoescriptura que m’han ajudat molt durant aquest any.

Aquest any, degut al calendari escolar (hem treballat la primera setmana de Juliol) no he pogut fer tots els cursets que volia però he pogut relaitzar el curs d’Estampació i enquadernació, que ja feia algun any que l’havia pogut observar i que m’interessava. Ha estat un curs molt motivador, amb moltes idees per portar a terme i perquè no dir-ho molt lúdic. Després d’estar tot l’any fent cursets amb molta feina, aquest any, a l’escola d’estiu he preferit obtar per un curs d’aquestes característiques.  Aquí podreu observar algunes dels materials que he pogut realitzar…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seiem? II Jornada: biblioteca pública-biblioteca escolar

Ja fa un mes que vaig poder participar  en la Jornada d’intercanvi d’experiències entre la  biblioteca pública i les biblioteques  escolars de la ciutat de Reus. Va ser la meva primera xerrada, i tot i haver passat molts nervis, finalment me’n vaig sortir.  Aquesta va ser una bona vivència i vaig poder veure com tenien organitzada la biblioteca altres escoles de Reus.

En aquest enllaç es pot veure  una selecció de fotos de totes persones que vam poder participar a la jornada…

http://crpreus.blogspot.com/

 

 

Ha de ploure cap amunt…

Un llibre molt interessant de Lluís Vallvé Cordomí, on s’explica, com diu el llibre,  les diferents reflexions d’un mestre de plàstica. A més a més, mostra la dedicació i la il·lusió d’aquest mestre, la qual cosa transmet durant tota la lectura. També aporta molt bones idees per tal de realitzar amb els alumnes.

L’infant travessa el mirall

És estiu, i com cada estiu tinc ganes i temps de llegir… així que aprofito per llegir-me aquells llibres que  he trobat interessants, que m’han arribat a les mans o que m’he comprat durant l’any.

Un dels llibres és “L’infant travessa el mirall” el qual  m’ha aportat unes quantes idees per introduir el mirall a les aules d’educació infantil. Fa uns quants anys que està escrit (1988) però, tot i això, hi ha iddees que encara trobo que poden ser vigents.