Mòdul 1. Tasca 5. Empoderament de l’alumnat.

Subàrea seleccionada 5.1. Accessibilitat i inclusió.
Indicador d’assoliment  5.1. B2. 2. Adapta solucions tecnològiques per a la inclusió en qualsevol context educatiu i situació d’ensenyament i aprenentatge, que permeti la participació i el progrés de tot l’alumnat en un mateix procés didàctic.
Justificació A l’aula de 3r de primària tenim 2 alumnes nouvinguts, una nena amb TDL, una nena amb un TEA lleu i un nen amb dislèxia. Aquesta activitat utilitza tauletes digitals per crear un entorn inclusiu a l’aula. Les tauletes proporcionen una plataforma flexible que permet adaptar la instrucció i s’adapta a les diferents necessitats dels alumnes. Aquesta activitat busca potenciar la participació, la creativitat i la comprensió lectora de tots els estudiants.
Breu explicació Els alumnes treballaran en parelles o trios per crear contes interactius utilitzant el Book Creator a les tauletes digitals. La història pot ser inventada o basada en contes existents.

Modul 1. Tasca 6. Competència digital de l’alumnat.

Subàrea seleccionada 6.3. Creació de continguts
Indicador d’assoliment  6.3.B2.1. Reflexiona sobre la seva pràctica, i l’avalua, per dissenyar o adaptar noves propostes d’aprenentatge que involucren l’alumnat en processos de disseny creatiu amb la finalitat de crear contingut digital de qualitat. 
Justificació Crear un mur de reflexió i innovació permetrà al nostre alumnat de 3r de primària documentar el seu procés d’aprenentatge, reflexionar sobre les seves pràctiques i generar noves idees per a futures activitats. Aquesta tasca promou la metacognició, ja que els infants reflexionen sobre el que han après i com poden millorar en el futur.
Breu explicació El primer cop que ho fem servir ho farem de manera grupal en acabar cada sessió de medi per tal de crear el mur de reflexió conjuntament. La classe tindrà un mur on podran afegir diferents notes per registrar les seves reflexions, observacions i propostes relacionades amb el projecte que estan treballant. Poden utilitzar diferents notes per a diferents temes com ara què han après, les seves experiències durant el projecte, els reptes que han enfrontat i les seves idees per a futures activitats. Poden afegir text, imatges, vídeos o enllaços a recursos rellevants a cada nota. A més, poden comentar les reflexions dels seus companys per fomentar la interacció i el feedback entre ells.

Mòdul 1. Tasca 4. Avaluació i retroacció.

Subàrea seleccionada 4.1 Estratègies d’avaluació
Indicador d’assoliment  4.1. B2.2. Aplica les tecnologies digitals del centre en el disseny de mitjans i instruments que facilitin l’avaluació dels processos d’ensenyament-aprenentatge en els quals s’han utilitzat noves estratègies didàctiques.
Justificació Al nostre centre treballem en cotutories.  La meua classe tenim grups d’estudiants amb diferents necessitats i ritmes d’aprenentatge, per aquest motiu, les gralles d’avaluació en línia són una eina essencial. Aquesta modalitat permet una avaluació més flexible i personalitzada, adaptant-se millor a les diverses capacitats i estils d’aprenentatge dels estudiants i proporciona l’oportunitat de què els dos tutors puguin estar avaluant al mateix temps i disposar sempre de la informació.
Breu explicació Al centre treballem amb el Google for education, per tant, el que hem fet ha sigut instal·lar l’extensió del Corubrics. Això ens permet personalitzar criteris d’avaluació per cada estudiant, segons les necessitats específiques de cada alumne, oferint una avaluació més individualitzada. 

Mòdul 1. Tasca 3. Ensenyament i aprenentatge.

Subàrea seleccionada 3.2. Orientació i suport en l’aprenentatge
Indicador d’assoliment  3.2.B2.2 Adapta al context educatiu estratègies en les quals, gràcies a les tecnologies digitals, pot obtenir informació immediata sobre el procés d’aprenentatge del seu alumnat per millorar l’ajuda i l’orientació proporcionada durant el procés. 
Justificació Utilitzarem l’aplicació Quizizz per avaluar la comprensió del nostre alumnat sobre el projecte “El temps atmosfèric”. A través d’una sèrie de preguntes interactives, volem obtenir informació per adaptar l’ajuda i l’orientació durant el procés d’aprenentatge sobre aquest tema específic.
Breu explicació En aquesta activitat farem servir l’aplicació Quizizz per avaluar la comprensió del projecte. Amb ajuda d’una tauleta digital l’alumnat respondrà les preguntes que li plantegem sobre les diferents etapes del cicle. Les respostes es recullen en temps real i això ens permetrà adaptar les explicacions i activitats futures, i poder donar un feedback a l’alumnat immediat, així com oferir-li ajuda ajustada a les seues necessitats.

Mòdul 1. Tasca 2. Continguts digitals.

Subàrea seleccionada 2.1. Cerca i selecció de continguts digitals
Indicador d’assoliment  2.1.B2.1 Utilitza un instrument d’avaluació i catalogació relacional de continguts educatius digitals i ho té en compte en les seves estratègies de cerca.
Justificació Hi ha docents de la comunitat que volem millorar la nostra capacitat d’utilitzar instruments d’avaluació i catalogació per seleccionar continguts educatius digitals de qualitat. I ho volem fer perquè així millorarà la nostra eficàcia en la cerca d’activitats educatives en línia per a les nostres classes.
Breu explicació Els docents crearem i utilitzarem un instrument d’avaluació i catalogació per explorar i seleccionar continguts educatius digitals, abordant temes específics del nou currículum.

Mòdul 1. Tasca 1. Compromís professional.

Subàrea seleccionada 1.3. Pràctica reflexiva 
Indicador d’assoliment del nivell B2 de la subàrea 1.3.B2.2 Modifica les seves intervencions concretes a l’aula de manera planificada i reflexiva a partir de les conclusions obtingudes de l’anàlisi de la seva pròpia pràctica.
Justificació Dins de l’aula es duen a terme diferents propostes que requereixen l’ús de noves tecnologies. En moltes ocasions, l’ús de les tecnologies és sol informatiu i no pas d’interacció. 
Breu explicació de l’activitat Ens situem en la posada en pràctica del projecte sobre la divisió territorial de Catalunya, ja que volem saber on anem de colònies i per on passarem durant el trajecte.
En un primer moment, es feia servir la Pissarra digital de l’aula com a projector. Aleshores, les noves tecnologies tenen un paper secundari i no pas de formació i interacció. Es duu a terme una observació sistemàtica de les sessions i es detecta que aquest tipus de presentació dels continguts no crea interès i motivació i l’alumnat no és protagonista del procés d’ensenyament – aprenentatge. És per això que es duu a terme una pràctica reflexiva amb la resta de docents del nivell i es planteja una altra visió. 
És per això, que es decideix fer un canvi de perspectiva i emprar les tauletes electròniques per enriquir i augmentar el procés d’ensenyament-aprenentatge. Es demana als infants una tasca per aprendre el mapa polític de Catalunya. És per això que se’ls presentaran diferents QR que deuran llegir amb les tauletes electròniques. Aquests QR els portaran a mapes interactius.