Primera Setmana de la música

Entre els dies 29 de maig i 2 de juny, vam celebrar la primera Setmana de la Música a la nostra escola. Ho vam fer amb diverses activitats musicals durant les tardes.

La primera de les activitats, el dilluns 29, va ser l’audició “Petits músics” de cicle mitjà. Van participar alumnes de cicle mitjà que estudien música i van oferir diverses audicions de 15 minuts a l’alumnat d’educació infantil i cicle mitjà.

20170529_160227

El dimecres 31, com és habitual cada final de curs, la nostra coral va oferir un concert a la Fundació Casa d’Empara de Vilanova i la Geltrú.

casa empara

 

 

 

 

 

 

El dijous 1 van ser els alumnes estudiants de música de cicle superior els qui van oferir l’audició “Petits músics” als companys de cicle inicial i cicle superior.

20170601_161935

Per acabar, el divendres 2 de juny, la nostra coral va oferir el tradicional concert de final de curs per a tota l’escola.

 

Repte musical 4

El Repte musical era una secció que el curs passat vam iniciar al bloc Millor amb Música!  (el bloc del mestre). Avui la reprenem, però la trobareu en aquest, el bloc de classe de música.

Repte musical 4: Quin és aquest instrument musical?

Podeu contestar deixant un comentari al mateix article fins el diumenge  dia 12 de febrer. Per a fer-ho més interessant, no publicarem els comentaris fins que s’acabi el període del repte.

Us desitgem sort i que ho passeu molt bé!

Escatumbararibê (joc de gots)

A les classes de cinquè estem treballant Escatumbararibê, un joc musical molt popular al Brasil. Es tracta d’acompanyar la cançó amb uns ritmes utilitzant gots de plàstic.

Podeu veure el tutorial que ha fet el mestre de música a la seva pàgina: Millor amb música!

Joc de pistes

A les classes de sisè hem començat una nova proposta didàctica per treballar la història de la música, “El compositor misteriós”.

Hem començat amb un joc de pistes, amb l’objectiu de trobar una foto del compositor misteriós que estava amagada en algun lloc de l’escola. Per aconseguir-ho han hagut de seguir diverses pistes (que els ha nportat a llocs diferents de l’escola) i desxifrar una última que estava encriptada.

Ho han passat molt bé!

Concert a la Casa d’Empara (2016)

Com cada curs, a finals de maig, hem tornat a oferir un concert de la coral a la gent gran de la Fundació Casa d’Empara.

Aquesta és una experiència molt enriquidora per als nens i nenes de la coral i molt ben acollida per els avis i àvies, que ens esperen amb els braços oberts.

Estem feliços de tornar cada any i ho seguirem fent mentre vosaltres així ho vulgueu.

Moltes gràcies!

Hem aprofitat per fer-nos algunes fotos de record. Desitjo que us agradin.

Assaig concert 75è aniversari

El proper diumenge 29 de maig la coral actuarà a la festa del 75è aniversari de la nostra escola. Com que és un concert molt especial, hem volgut convidar a participar a antics membres del Cor del Pompeu.

Ha sigut una experiència molt bonica tornar a tenir a la classe de música aquells nois i noies que algun dia van passar per la nostra escola. Estic molt satisfet per la seva implicació, ja que han estat vinguent a assajar tot el mes de maig un cop per setmana.

Moltes gràcies pel vostre esforç. Sou molt grans!

Preparem el “Dóna la nota”

Com ja us vaig explicar fa unes setmanes, aquest curs, la nostra escola participarà al Dóna la nota, un projecte del Camp d’Aprenentatge Pau Casals, que té l’objectiu de reivindicar la importància de la música en l’educació dels infants.

El proper dia 10 de juny a les 11 del matí, sortirem al pati de l’escola a cantar la cançó “Pluja de Sons” composada per a l’ocasió.

Algunes i alguns alumnes  de sisè s’han encarregat d’ensenyar la coreografia a l’alumnat de tots els cursos i el resultat ha sigut genial.

Ha sigut molt gratificant veure amb quin interès i motivació treballaven els uns i els altres.

10 anys del Cor del Pompeu

Per aquestes dates, ara fa 10 anys, la nostra coral va oferir a l’alumnat de l’escola el seu primer concert. El tema del concert va ser “La cantata de l’imaginari”.

Des d’aquell any, cada curs, la nostra escola ha comptat amb una coral. A més d’oferir concerts a l’alumnat,  també ha participat en diferents trobades de corals i cantates. Des de fa uns anys, a final de curs, oferim un concert a la gent gran de la Casa d’Empara.

El proper dia 29 de maig també actuarem a la festa del 75è aniversari de la nostra escola i, com que és un acte molt important, volem convidar a participar a tot l’alumnat que en aquests 10 anys han format part del Cor del Pompeu.

Si vols participar-hi vine cada dijous del mes de maig, a les 16:30, a l’aula de música del Pompeu. Estem preparant un acte molt bonic, segur que t’agradarà!

Dóna la nota (2016)

Dóna la nota és un projecte del Camp d’Aprenentatge Pau Casals, que té l’objectiu de reivindicar la importància de la música en l’educació dels infants.

Per aquest motiu ens proposen que, el dia 10 de juny a les 11 del matí, omplim els patis de totes les escoles de Catalunya cantant a la cançó “Pluja de Sons” composada per a l’ocasió.

A la nostra escola participarem i, de ben segur, donarem la nota!

Fem l’escala amb ampolles de vidre

Heu intentat mai fer música bufant ampolles de vidre? Segur que alguna vegada ho heu pensat…

Nosaltres hem decidit provar de fer l’escala musical utilitzant ampolles d’aigua… i ho hem aconseguit!

El primer que vam fer va ser fixar-nos com podíem aconseguir sons més aguts o més greus (segons si a l’ampolla hi havia més o menys aigua).

Vam veure que quan més aigua dins de l’ampolla, el so era més agut. A partir d’aquí, amb l’ajuda d’un afinador, i amb molta paciència, vam aconseguir afinar les ampolles i fer l’escala de Do.

 

Taller de teclats i làmines

A les classes de cinquè tenim una hora setmanal desdoblada que normalment utilitzem per treballar la flauta.

El curs passat vam començar un taller en el qual l’alumnat s’inicia en dos instruments diferents, però amb moltes coses en comú, els teclats i els instruments de làmines.

Dansa de la Bolangera

Les classes de 1r hem aprés la dansa de la Bolangera, però en una versió diferent de la que farem a segon.

Us deixem els vídeos de les dues classes. Desitgem que us agradin.

Primer A:

 

Primer B:

Ens visita un pianer

El passat dijous a la tarda les classes de música van ser una mica especials.

Ens va visitar, per sorpresa, el senyor Francesc Sandaran, afinador de pianos. El motiu de la seva visita era inspeccionar l’estat de l’antic piano de l’escola per avaluar si es pot reparar o no.

Els nens i nenes que van tenir la sort d’estar amb ell van quedar meravellats per la saviesa i la passió que transmet. Aquí us deixo unes quantes fotos.

Moltes gràcies Francesc!

“50 milions de segons”

Comencem a treballar el que ha de ser un curs molt important per a la coral, ja que es compleix el 75è aniversari de la nostra escola i el 10è aniversari de la coral.

“50 milions de segons”, de Joan Vives, serà la primera cançó que treballarem aquest curs. No és el primer cop que la fem a l’escola i estic segur que us encantarà.

Nou bloc de música

Després de 7 anys gestionant aquest bloc,  ja tocava fer un canvi. Per això ens hem decidit a crear el bloc del vostre mestre de Música.

I com que estem convençuts que l’escola i la vida no tenen sentit sense la Música li hem posat de nom Millor amb Música!

Aquest nou bloc vol ser un calaix de propostes i recursos que pensem són interessants per a l’educació musical i per a la vida.

Seguirem aprenent i compartint tot allò que ens agrada, amb l’alumnat, les famílies i altres companys mestres. Ho farem aquí, al nou bloc, però també a la nostra pàgina de facebook.

bloc

La Música del Pompeu quedarà com un bloc de classe de Música en el qual penjarem les actuacions, gravacions, fotos d’activitats fetes a l’escola, la informació de la coral…

Mica en mica anirem ampliant els recursos educatius al nou bloc del mestre.

Desitgem que us agradi tot allò que anem fent, per què a l’escola i a la vida: Millor amb Música!

L’havanera

Amb l’ajuda de L’Atrapa-sons coneixerem una mica de la història de l’havanera. Fa uns tres-cents anys, la contradansa (un ball popular anglès) va passar a França i després a Espanya, des d’on va viatjar a Cuba. Allà es va barrejar amb les músiques caribenyes d’origen africà i va donar lloc a l’havanera.

Edu3.cat