Hola, món!

Benvingut/da a XTECBlocs. Aquest és el teu primer article. Edita’l o esborra’l i comença a fer ús del bloc!

Publicat dins de General | 1 comentari

ELS SENTITS

Durant el segon trimestre hem estat treballant els 5 sentits de manera vivencial. Els nens/es han pogut experimentar amb els diferents sentits per anar prenent consciència del seu cos.
El tema es va introduir a partir del conte “El país dels cinc sentits”. D’aquest conte vam fer un mural a l’aula, que anàvem omplint amb  fotografies i dibuixos.

EL GUST: Vam tastar coses salades, dolces, amargues i àcides. Ens vam tapar els ulls i havíem d’endevinar què era a través del gust

EL TACTE: La mestra ens passava una bossa amb un objecte, nosaltres posàvem la mà a dins i havíem d’endevinar què era a través del tacte. Hi havia coses dures, toves, fines, rugoses, fredes, calentes…

OÏDA: Un nen es tapava els ulls i havia de caminar cap a l’intrument que estava sonant, utilitzant l’oïda. Hi ha sons agradables, sons que ens fan recordar fets viscuts, sons que ens agraden…

OLFACTE: Amb els ulls tapats la mestra ens deixava olorar diferents coses, havíem d’endevinar a través de l’olfacte què era. Hi ha olors que ens agraden, altres que no tant, i altres de molt desagradables.

LA VISTA: Vam anar a una habitació fosca, no es veia res, i vam parlar de la importància de la vista. Llavors, amb una llanterna vam observar els moviments de la pupil•la, quan hi ha llum i quan no.

Aquí podeu veure un recull d’imatges:

Publicat dins de Els 5 sentits | Deixa un comentari

UNA VOLTA AL MÓN

Durant aquest trimestre els nens/es d’educació infantil estem treballant les diferents cultures del món. Estem d’escobrint moltes coses interessant, ja que el món és molt ric i divers.

Sabeu què?? a la classe tenim una bústia i cada setmana ens arriben postals de nens/es de diferents llocs del món, i ens expliquen coses de la seva cultura.

Hem construït una avió que ens serveix per poder viatjar als països d’aquests nens/es.  Anem parant a diferents ciutats per poder descobrir coses d’aquella cultura (la gent, la llengua, el menjar, la cultura…).

CATALUNYA

ÍNDIA

XINA

TANZÀNIA

MARROC

BRASIL

Publicat dins de Una volta al món | Deixa un comentari

Animacions GIF

a
anim_8d3d1c0e-a1e4-63b4-e597-b4dfe6882f27

2004441_createagif

bd10e4f26eaae835aa4610878930742d

Publicat dins de Informàtica | Deixa un comentari

EL CARNESTOLTES

Durant la setmana del 21 al 25 de febrer l’hem dedicat a la festa del CARNESTOLTES. El tema que ens ha envoltat ha estat “Els indis”, per aquest motiu hem fer varies activitats dedicades a aquest tema:

– Elaboració d’un “tipi” amb l’ajuda d’en Juan, els pares, gent del poble, pares i mares, nens/es de l’escola i els/les mestres.

– Elaboració del Rei Carnestoltes a partir de roba vella i diaris.

–  Les consignes que ens manava el Rei Carnestoltes.

–  Elaboració d’una disfressa d’indis.

–  Explicació de costums indies, històries…

– Aprendre cançons indies.

– Rua pel poble disfressats d’indis, parant a diferents llocs per ballar la dansa que hem estat aprenent aquesta setmana.  La rua va acabar amb la cremada del Rei Carnestoltes.

Aquí podeu veure les fotos i algun video:

RUA
imatges

video

TIPI+ TIPI MINIATURA

EL REI CARNESTOLTES I LES CONSIGNES + LA DISFRESSA

Publicat dins de Carnestoltes | 2 comentaris

EL PAPER RECICLAT

Els alumnes de CI i CM hem estat treballant el tema del reciclatge. Per acabar el tema hem decidit fer paper reciclat, també s’hi han afegit els alumnes de CS. El procés que hem seguit és: agafar diferents tipus de paper que ja no s’utilitzaven (paper de diari, papers de colors…); omplir dues caixes amb aigua; trossejar el paper i posar-lo a dins les caixes; triturar el paper amb un “minipimer”; deixar estovar el paper durant unes hores; amb un estri de fusta treure el paper i assecar-lo amb draps. Mireu les fotos!!

Publicat dins de paper reciclat | Deixa un comentari

REPORTATGE DE LA NOSTRA ESCOLA

El mes de desembre des del programa “Criatures” que emeten a televisons locals, van venir a la nostra escola per fer un reportatge sobre les escoles rurals.  Aquí teniu el reportatge i el resum:

“En el programa d’avui visitarem l’escola de Planoles i veurem com és una escola rural. També parlarem dels problemes que suposa viure aïllats en nuclis familiars molt petits i no relacionar-se amb l’entorn. A més, els pares del programa ens explicaran si tenir fills els ha canviat el caràcter i ens confessaran si són juganers o s’han d’esforçar per jugar amb els fills quan estan cansats de treballar o de fer les feines de casa. I entre altres coses, us explicarem si crida més l’atenció d’un nadó la veu o la cara de la mare i si li agrada més el Sol solet o una cançó comercial.”

O bé podeu seguir el següent enllaç per veure’l millor: http://www.xiptv.cat/video/38998

Publicat dins de Reportatge escola rural | Deixa un comentari

Els nostres regals.

Estudi fet sobre els regals rebuts.

grafica

Publicat dins de Informàtica | 1 comentari

Kandinsky

Els nens/es d’educació infantil hem estat treballant en Kandinsky. Escoltant múscia hem fet de pintors, tot experimentant amb pintura, formes i colors. Hem elaborat una caixa inspirada amb un quadre d’en Kandinsky, i observant un dels seus quadres hem fet les nostres crecions. Mireu les fotos!! ens ho hem passat pipa.

Publicat dins de Plàstica | 2 comentaris

EL RECICLATGE

Hem estat estudiant el reciclatge, i per acabar el tema hem fet un video.
Sabeu què?? Un dia vam arribar a la classe i vam trobar una bossa plena de deixalles, hi havia plàstic, paper, menjar, vidre, piles… així que vam decidir separar els diferents objectes segons el material que estàven fets, i els vam llençar a la paparera de la classe que tocava. Llavors, vam sortir de l’escola a buscar els contenidors del poble!! Ho podeu veure al següent video!!

Publicat dins de Medi naturals CI i CM | 2 comentaris