LA MASIA DE CAN DEU

pict0219.JPGL’autocar ens ha portat a la masia.

Hem esmorzat i després cada classe ha anat a escoltar les explicacions.

L’olivera és un arbre que ens dóna olives que poden ser verdes o negres.

Amb un pal fem caure les olives a la xarxa. Les senyores i els nens agafen les olives i les posen als sacs que després van al carro.

Porten les olives al trull i les xafen fins que surt la pinyolada, la pasta de l’oliva trinxada.

La pasta recollida es posa als cofins.

Posem un cofí a sobre de l’altre a sota de la premsa els axafen i es posa aigua calenta perquè surti l’oli.

L’oli barrejat amb aigua el posem en unes piscines que es diuen piques. Quan una pica s’omple d’aigua, l’oli que està adalt passa a una altra pica fins que queda només l’oli bo.

L’oli el guarden en unes gerres i ja està a punt.

Hem fet:

Oli

Hem axafat olives negres hem posat aigua i ens ha sortit una barreja. L’hem ficat dins d’un pot transparent i hem vist que l’aigua era abaix i adalt ha quedat l’oli.

Sabó

Hem barrejat aigua, sosa caústica, oli i l’hem remenat lentament fins aconseguir una pasta hem afegit una gota d’esència i ho hem abocat a un motlle. Hem fet sabó.

Alí El Jaouhari i Kenneth Correa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *