Descripció general sobre els pingüins

Els pingüins són unes aus amb molt bon caràcter i molt curioses. De fet poden conviure fàcilment amb l’home.

Són aus que no poden volar perquè les seves ales s’han convertit en aletes per adaptar-se a la vida aquàtica. Aquestes aletes són curtes i no tenen plomes.

Les cames i els peus són situats a la part posterior del cos, la qual cosa els fa marxar drets quan són a terra.

Una espessa capa de greix els protegeix del fred intens de les regions on viuen. Cal recordar que quan hi ha tempestes de neu, la temperatura baixa fins al 40ª sota zero. Quan passa això, els pingüins s’ajunten per mantenir el calor. Això també els serveix per poder conservar les seves reserves d’energia i, així, poder conservar moltes de les calories que tenen emmagatzemades.

Totes les espècies de pingüins tenen l’esquena fosca i la superfície ventral blanca.

Els pingüins es consideren les aus més aquàtiques de totes: viuen gairebé sempre a l’aigua i gairebé només habiten la terra per a reproduir-se, tot formant grans colònies de fins a 6.000 individus.

Segons l’espècie, poden fer entre 30 i 100 cm d’alçada. Per exemple, el pingüí Emperador, que és una de les espècies més grans, pot superar els 120 cm d’alçada. El pes d’un pingüí també varia molt en funció de l’espècie de què es tracti (pot variar d’1 a 40 kg). Els pingüins poden viure entre 10 i 20 anys.