Let’s go for a picnic!

A partir d’un conte es fa un aprenentatge lúdic del vocabulari bàsic d’aliments i begudes usant com a llengua vehicular l’anglès. La proposta és de la Laura March del Col·legi Campclar de Tarragona (Tarragonès) i la fa per a 2n de cicle inicial d’ducació primària.

Descarrega “Let’s go for a picnic!” (18,2 Mb, es tracta d’un fitxer comprimit amb el 7-zip)

Wir reden über gesundheit mit dem Smart Board

Coneixement de les parts del cos i introducció a l’educació per a la salut (dolències i malalties) usant com a llengua vehicular l’alemany. L’autor, Andreu Jordi Daura de l’IES Ramon de la Torre de Torredembarra (Tarragonès), proposa aquesta activitat per a 4t d’ESO, com a matèria optativa.

Descarrega “Wir reden über gesundheit mit dem Smart Board” (19 Mb, es tracta d’un fitxer comprimit amb el 7-zip)

Past simple project

Amb aquest projecte els alumnes podran reconèixer les formes del passat simple, distingiran les formes dels verbs regulars dels irregulars, construiran frases en positiu i negatiu i en forma de pregunta, etc. L’autora, Montse Reverter de l’IES Manuel Sales i Ferré d’Ulldecona (Montsià), l’adreça als alumnes de 2n d’ESO

Descarregueu “Past simple project” (17 Mb, es tracta d’un fitxer comprimit amb el 7-zip)

La Baixa Edat Mitjana

Recurs molt complet sobre la política, la societat, l’economia i l’art a la Baix Edat Mitjana. Inclou nombroses propostes d’activitats d’aprenentatge. La seva autora, Maria Esther del Alcàzar Fabregat, de l’IES Josep Trueta del Prat de Llobregat (Baix Llobregat), l’adreça a l’alumnat de 2n d’ESO, tot i que per les seves característiques també pot ser utilitzat per a Història del Batxillerat.

Descarrega “La Baixa Edat Mitjana” (53,4Mb, es tracta d’un fitxer comprimit amb el 7-zip)

El vanguardismo y los caligramas

Àmbit, context i característiques dels principals moviments d’avantguarda europeus sorgit al llarg del primer terç del segle XX. Introducció als cal·ligrames, una forma literària emprada per algun dels representants més destacats de les avantguardes literàries. L’autor és el David Madorran Gil de l’IES Els Alfacs de Sant Carles de la Ràpita (Montsià). La proposta s’adreça a alumnes de 4t d’ESO.

Descarrega “El vanguardismo y los caligramas” (2,4Mb)

Els primers pobladors

Material de suport a la unitat didàctica “Els primers pobladors” on es fa una introducció a les grans etapes de la història i a les unitats de mesura del temps històric, així com als aspectes més destacats dels tres grans períodes de la prehistòria: Paleolític, Neolític i Edat dels Metalls. L’autor, Pau Sanchis Sanjuan, adreça la proposta a l’alumnat de 1r de Cicle Superior d’Educació Primària.

Descarrega “Els primers pobladors” (4,7MB)

Els invertebrats

Unitat didàctica sobre els invertebrats, les seves característiques i els grups en què es divideixen. La proposta s’acompanya de nombrosos fitxers adjunts adreçats a l’alumnat i al professorat. L’autor, el Francisco Vidal Orea Navas de l’escola La Parellada de Santa Oliva (Baix Penedès), adreça aquest projecte a l’alumnat del Cicle Superior d’Educació Primària i de 1r d’ESO.

Descarrega “Els invertebrats” (14,5Mb)