Comenca el curs … molts ordinadors per a qué?

Sembla que aquest curs ve carregat de novetats tecnològiques. Veurem els portàtils personals? , les pissarres interactives? els centres en un entorn digital i colaboratiu? … Jo crec que hi hauran mes mitjans pero espero que els pocs o molts medis tecnològics siguin emprats per els integrants de l’escola sabent que en volen fer i tenint clar que son MEDIS per tirant endavant la vida de cada PERSONA. Que els arbres no ens impedeixin veure el bosc. Darrera de tanta tecnologia abocada als centres,,, qui s’hi amaga?

Ja som més que parlem d’escola!

aula

Sembla que fa molt poc temps a la xarxa telemàtica semblava que el més important eren les actuacions tecnològiques. Tot allò que no fos hard, soft, … aplicacions no es considerava tan prioritari. Ara amb el naixement d’eines més interactivs, el bloc és una d’elles, sembla que el mestre i la mestra tenen la tranquilitat d’entrar a compartir les seves experiències amb els companys d’altres indrets sense trobar mes barreres que les ganes de dir-hi la seva o el temps sempre limitat per fer-ho. I a classe el canvi pot ser “espectacular” nens  i nenes relativament petits tenen l’autonomia per treballar a internent que abans no tenien per motius de complexitat tècnica. Ara és l’hora de la creativitat i  de…

Be pels blocs! ens obre una porta lliure, ampla i agradable per fer a Internet allò que fem quan ens trobem : Parlar d’escola !!

Parlem de llengua oral?

És a Ed Infantil on fem el treball bàsic de llengua tant en l’estructura com en l’increment de vocabulari. A vegades però la influencia del grup, la pressió de l’entorn, .. ens fa deixar de banda tota la importancia de la parla per dedicar energies a altres aspectes de manipulació o d’adquisició de conceptes per la via de fer treballs, fitxes, … Sembla que és mes important tenir fulls que parlar i ens oblidem que si no parlem i parlem amb calma i amb constància ,tot el que fan els nens i nenes després estarà condicionat per buits d’expressió. Incrementar les estones que parlem a classe es sentar les bases a aprentatges posteriors.

Tenim en el món de les tecnologies eines que ens permeten escoltar mirar i fer , cal que entrem en les eins que permeten parlar i veure que passa. Audacity es una d’aquestes eines, l’heu provat? que us sembla?

Hola a totes i tots

Aquest bloc pot ser un lloc de trobada de la gent que estem en el dia a dia de l’escola. Una eina per dir i mostrar les coses que agraden, interessen, preocupen, … I avui a l’entorn de l’escola hi ha una gran quantitat de temes.

Segur que es dificil mantenir-lo actiu pero també pot ser un repte divertit .

Espero que altres mestres i persones vinculades als infants i adolescents aportaran idees als articles.