HEM ANAT D’EXCURSIÓ AL ZOO

Avui hem anat al zoo de Barcelona a veure molts animals però, sobretot, a conèixer les girafes. Hem estat amb la família del Kiku i la Baringo i el seu fill Babà que només té tres anys peró ja és igual d’alt que el seu pare!

MIREU QUE GUAPOS!!

Però no només hem vist les girafes, també hem vist l’espectacle dels dofins, les noves instal·lacions dels dragons de Komodo, i molts animals més.
Aquí podeu veure que bé que ens ho hem passat!!

HEM ANAT DE COLÒNIES

Com a cloenda de les Jornades Culturals sobre l’Astronomia les girafes,  juntament amb els nens i nens de final de cicle de Primària,  hem anat de colònies  a El Pinar (Canyelles)  a una casa que també és escola del cel i allà hem acabat de consolidar el que havíem après a l’escola.img_2826

En arribar a la casa ens va venir a veure el Dr. Star:  un savi despistat que ens va demanar col·laboració a l’hora de fer les activitats.

Malgrat el mal temps, hem fet molt jocs i activitats relacionats amb l’astronomia: gimcanes, jocs de pistes, taller de l’óssa major, planetari inflable, observatori i, el més emocionant de tot, el joc de nit amb llanternes buscant estrelles brillants. 

ENS HO HEM PASSAT D’ALLÒ MÉS BÉ!

VISITA A LA BIBLIOTECA DE RIPOLLET

img_2858Aprofitant que som pels volts de Sant Jordi hem anat a fer una visita a la Biblioteca de Ripollet. Allà ens han ensenyat tota la biblioteca i hem après tot el que hi ha i què podem endur-nos a casa si tenim el carnet.

Hem vist un munt de llibres diferents per a petits i grans, els audiovisuals, els diaris, les revistes, els ordinadors, les diferents sales…etc i hem estat una bona estona mirant llibres; n’hi ha d’espectaculars.

A més ens han regalat unes enganxines i uns punts de llibre!

Mireu quins llibres!

JORNADES CULTURALS: ASTRONOMIA

Durant els primers dies després de tornar de les vacances de Setmana Santa hem estat treballant tota l’escola sobre l’astronomia.

img_2845
A la classe de les girafes fem après un munt de coses sobre el sistema solar, les estrelles, les planetes, les constel·lacions..
Hem pogut fer el racó de l’astronomia a la classe amb llibres, fotos i murals que heu portat de casa.
El primer que vam fer va ser posar-nos el nostre carnet d’astronauta i veure que per aconseguir omplir-lo havíem de passar per diferents tallers: el coet, el sistema solar, el viatge per l’espai i les estrelles.img_2846
Cada taller es feia amb una senyoreta diferent i amb companys de la classe dels cargols i de la classe dels dofins. Nosaltres com que som els més grans els ajudàvem en tot allò que no podien.

ENS HO HEM PASSAT MOLT BÉ I HEM APRÈS MOLT!!

VISITA AL MOLÍ D’EN RATA

Hem anat a visitar el Molí d’en Rata per concloure el tema dels oficis i allà hem conegut també la feina que feien els  moliners  i els   forners. Primer de tot ens han explicat què és un molí i per a què serveix, hem vist un vídeo i hem vist com funciona el molí d’aigua. Hem conegut també quins són els ingredients del pa i quins tipus de pa hi ha al món.

Després ens hem traslladat a una sala del Museu de Ripollet i allà hem fet un taller d’una màscara de rata i per enganxar els elements de la màscara hem fet la “cola” amb aigua i farina. Mentre s’assecava la màscara ens han fet un regal.

UNES CRISPETES BONÍSSIMES!!


Mireu que bé ens ho vam passar!!

LA FEINA DE…ESTETICISTA

img_2187Ha vingut la Núria (la mare de la Maria) a explicar-nos la seva feina. Després d’explicar-nos tot el que pot fer una esteticista a nosaltres ens ha fet un massatge a les mans amb un oli, ens ha posat unes bosses de plàstic i unes manyoples durant una estona, després ens ha posat una altra crema i QUINES MANS MÉS SUAUS ENS HAN QUEDAT!!
També hem vist com funciona la cera de depilar i, finalment, ens ha posat una emulsió a la cara que ens ha deixat ben fresquets seguit d’un massatget a la cara.

QUIN RELAX!!

Aquí veureu les fotos

LA FEINA DE… FABRICANT DE COSMÈTICA

img_2077La Toñi (la mare del Pau) ens ha explicat què fa a la seva feina i hem pogut fer nosaltres una crema.
Primer de tot ens hem equipat per l’ocasió amb guants i un gorro.
Després hem començat a afegir components a l’aigua.
Ens ha costat una mica perquè hem hagut de remenar molt perquè ens sortís el gel, dreprés li hem posat una nica de colorant i més tard una mica de perfum perquè fes bona olor.

QUINA CREMA MÉS SUAU!

Cliqueu aqui per veure les fotos

LA FEINA DE… POLICIA

img_2131Hem anat de visita a les instal·lacins de la Policia Local de Ripollet. Allà ens han explicat què fan els policies i hem pogut pujar a una moto i fer una volta amb el seu cotxe. Després hem vist una pel·lícula de les tres bessones sobre educació vial. N’hem après molt!
A més ens han regalat aquesta gorra de policia.

A QUE SEMBLEM POLICIES DE VERITAT?

Clicar per veure els nous cadets de l’academia