PROJECTE ELEFANT

Aquest curs, el Cicle d’Educació Infantil fem la sortida per estudiar els “Animals Salvatges”, anem a Marineland. En fem un Projecte.
Al llarg del cicle d’ Educació Infantil treballem els animals. A P-3 un mamífer, a P-4 una au i a P-5 un altre tipus d’animal ( peix, amfibi, insecte, rèptil…). A principi de curs, amb l’ajuda de les famílies es busca informació sobre diferents animals i desprès per votació se’n escull un, que dóna el nom a l’aula. A P-3 estudiem els elefants, a P-4 els cucuts, a P-5 les abelles.
Aquest Projecte dels Animals Salvatges està pensat per fer-lo tot el Cicle, adaptat als respectius nivells. Té una durada de tres setmanes.
Es treballa l’Àrea de Descoberta de l’Entorn, si bé les propostes de les activitats incidiran en l’àrea de Comunicació i Llenguatges.
Es treballen les següents Capacitats:
•Aprendre a pensar i a comunicar.
- Pensar, crear i elaborar explicacions sobre les principals diferències dels animals estudiats.
•Aprendre a descobrir i tenir iniciativa.
- Observar i explorar l’entorn immediat, natural i físic, amb una actitud de curiositat i respecte al medi ambient.

PROPOSTES
La primera proposta amb l’encapçalament Per aprendre… és una presentació informativa de Power Point. S’hi accedeix clicant sobre la imatge. És presenten els quatre animals protagonistes del Projecte: el dofí, el lleó marí, el pingüí i el guacamai. Ens aporta informació bàsica i imatges sobre cadascun d’ells (on viuen, com són, què mengen, com es desplacen).

La segona proposta amb l’encapçalament Per jugar… són tres activitats Clic:
1- Animals. Projecte d’activitats sobre animals estructurat en dos nivells un per a P3 i un altre per a P4 i P5.
2- Animals vertebrats. Projecte JClic per aprendre noms d’animals vertebrats: mamífers, amfibis, aus, rèptils, peixos.
3- Animals salvatges. Projecte JClic, paquet d’activitats dividit en dos nivells i adreçat a l’Educació Infantil. Es centra en els següents animals: el guacamai, el llop, el dofí, l’elefant, el peix i el lleó. Es treballen grafies, números i sons.

La tercera proposta amb l’encapçalament Per informar-nos… té un link a la Web de Marineland, ja que és on anirem amb els nens/es.

La quarta proposta amb l’encapçalament: Per veure… linka amb l’EDU3.cat. Veiem un veiem un vídeo de 4 minuts dels lleons marins: Una capbussada amb els lleons marins.
També hi veiem un segon vídeo de 3 minuts sobre els flamencs. Com s’alimenten els flamencs. Les parts del cos del flamenc responen a les necessitats de la seva alimentació.

De Collages
Elefants P3

PER APRENDRE…

DOFINS
Edu3.cat

LLEONS MARINS
Edu3.cat

PINGUINS

GUACAMAIS
Edu3.cat

PER JUGAR…

ANIMALS

ELS ANIMALS VERTEBRATS

ANIMALS SALVATGES

PER INFORMAR-NOS
marineland
http://www.marineland.es/marineland/cataluna/

PER VEURE
FLAMENCS
Edu3.cat

LA FESTA DELS ELEFANTS

LA FESTA FESTA DELS ELEFANTS

L’espai “El medi ambient” dedica el capítol a l’elefant asiàtic. Aquest animal forma part de la cultura del poble tailandès, fins al punt que a principis del segle passat la població d’elefants domèstics era d’uns 100.000 exemplars.

Els elefants servien com a mitjà de transport i per fer feines de força, com ara arrossegar els troncs dels arbres fins a treure’ls del bosc. Ara les coses han canviat, i els elefants s’han quedat sense feina perquè ja no hi ha boscos per tallar.

A Tailàndia, amb prou feines hi queden 4.000 elefants asiàtics domesticats, però la relació entre els homes i les bèsties no s’ha refredat gens. Per això, cada any, des del 1955, els elefants de la regió de Surin envaeixen la capital de la província vestits amb els millors guarniments. Els seus amos no volen deixar perdre una tradició centenària i celebren una relació entre homes i bèsties que perdura malgrat els inconvenients.

Edu3.cat

CONTE EL PETIT AVET

El petit avet

Mitjançat diverses tècniques, un artista il·lustra en aquest capítol del programa “Una mà de contes” la història d'”El petit avet”.

Hi havia una vegada un avet que vivia al cim d’una muntanya. Cada any, abans de Nadal, hi anaven els llenyataires amb les seves destrals a buscar els millors arbres per convertir-los en arbres de Nadal.

L’avet veia com agafaven els seus germans i amics, però a ell el veien massa petit. Un dia hi va arribar una família que buscava un avet per a casa seva. Les dues filles van triar el petit avet i el van carregar al cotxe. L’avet estava molt content perquè finalment seria un arbre de Nadal.

A casa el van guarnir i el van envoltar de regals. L’avet va passar uns dies molt feliços fins que el Nadal va acabar. Aleshores, el pare va voler convertir-lo en llenya, però, en veure que l’avet tremolava, es va adonar que encara era viu i el va plantar al jardí i el va regar.

Ha passat molt de temps i cada Nadal la família continua guarnint l’avet i posant-hi una estrella a dalt de tot.

Edu3.cat

EL PETIT AVET

Sóc el bloc dels elefants!

Sóc el bloc dels elefants. Els alumnes de P3 del CEIP Mare de Déu de Núria vàrem decidir que la nostra classe seria la dels elefants. Aviat els estudiarem. Tenim intenció de fer-ne un Projecte i penjar al Bloc moltes de les activitats que anem treballant, pàgines que consultem, fotografies… Ens agradarà compartir-ho.

TROMPA AMUNT
TROMPA AMUNT

 

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/NjdrOVLqK5E" width="425" height="350" wmode="transparent" /]
<param name=”src”
ALEGRIA