Diuen que els qui fem medicina estem una mica bojos, i la veritat és que és cert. Medicina és VOCACIONAL, i no hi ha volta de full.
A Medicina jo hi vaig entrar a l’Agost, a la segona convocatòria. Com sabeu la nota està alta i jo, veient que al Juliol encara no tenia uni a on estudiar em vaig desanimar, però els impossibles no existeixen, i finalment vaig entrar.
Medicina a la UAB crec que té un ingredient que la fa especial. L’ingredient és el fet que estàs en un Campus, i això és universitari al 100%. La facultat de Medicina la completem el MIF (Medicina, Infermeria i Fisioteràpia) però de “futurs metges” a la facultat només hi som els de 1r (357 estudiants) i 2n, a partir 3r ja anem a estudiar a l’hospital que es pot triar. Els hospitals a escollir són: Sant Pau, Vall d’Hebron, Can Ruti i Parc Taulí.
No us penseu, però, que 1r i 2n de Medicina ja fas assignatures de “metge”, no pas. Les assignatures són pesades i més d’un cop penses: per què carai estic estudiant això, si quan em vingui un malalat a la consulta no em servirà? Ens han dit que realment té un sentit, però de moment encara no l’he trobat. Esperem que en el segon quadrimestre ens obrin els ulls.
Medicina més que una carrera difícil és una carrera de constància. Si ho portes al dia aprovar és “relativament” fàcil. S’ha d’estudiar, s’han de fer colzes i no sempre l’esforç està recompensat. Hi ha una frase que ens van dir els de 2n que és: “esteu a on volíeu, oi? Doncs ja sabeu el que heu de fer”.
I el que hem de fer és lluitar i no desanimant-se, perquè el desànim és el nostre gran enemic. Un estat anímic baix pot fer molt mal a l’hora de fer els exàmens, i per tant, sempre has d’estar amb una actitud positiva, sino, ja pots plegar. Aquesta actitud positiva també te l’has d’aplicar a l’hora de quan anem a treballar. No només pel fet que la professió de metge és sacrificada, sinó perquè com sabeu, hi ha crisis! I la vida no serà tan fàcil com ara.
Nosaltres, els que hem entrat aquest any hem tingut la sort que els de segon són uns trossos de pa, i van fer una convocatòria de padrins-apadrinats. La idea és que cada alumne de primer se li assigna un alumne de segon per tal que el pugui ajudar amb tot el que pugui (dubtes sobre apunts, llibres, assignatures,…). Era voluntari per tant t’asseguraves que tant padrí com apadrinat estava apuntat amb ganes i iniciativa.
Des de primer ens vam organitzar també via facebook i tenim un grup nostre on plantejem dubtes, queixes, ens auto-animem, etc.
Amb el que heu llegit potser penseu: ostres, aquesta carrera és duríssima, jo no la faig. Però, ei! No us he explicat el millor. Som molts estudiants, que estudiem molt, que som joves, i com és lògic, ens agrada anar de festa, i per això tenim una gran comissió de festes que en prepara vora unes 4 l’any (i això sense oblidar-me de les novetades del primer dia) i allà te’n adones que tot l’esforç val
la pena, perquè coneixes gent maravellosa que té com a objectiu a la vida el mateix que tu, i això uneix.
Només dir-vos que no us desanimeu, que feu el que vosaltres volgueu perquè és la vostra vida, i heu de fer allò que us crida, que us anima, i que sabeu que al dia de demà us farà feliç. Jo he tingut la sort que des de sempre he sapigut que això era per mi, i em puc llevar cada matí i dir: SÓC FELIÇ FENT EL QUE FAIG. I somric.
Etiquetes
-
orientapius de oreintapius està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons
Creat a partir d'una obra disponible a blocs.xtec.cat OrientaLine