Us posem l’enllaç d’una nova pàgina de preinscripció per acompanyar i facilitar a les famílies i l’alumnat el procés d’inscripció del 2021-22 com a suport a la tramitació telemàtica derivada de la pandèmia.

enllaç:  https://preinscripcio.gencat.cat/ca/inici

Continguts que podeu trobar:

  • Informació de l’oferta formativa 
  • Normativa aplicable a la inscripció
  • Beques
  • Orientació en la tria d’estudis
  • Informació escola inclusiva
  • Sistema educatiu a Catalunya

Orientació – Alumnes 4t ESO

ORIENTACIÓ ACADÈMICA

El final de curs suposa haver de prendre decisions pel que fa a les matèries que vols cursar el proper curs. A més, si fas quart d’ESO o 2n de batxillerat t’enfrontes a les decisions acadèmiques més complexes que et trobes d’ençà que vares començar a l’escola. Oblida les angoixes, les tensions i les indecisions, dins de la seriositat que suposa prendre una decisió força determinant per al teu futur, has de tenir clar que sempre trobaràs la possibilitat de rectificar. No tinguis por de decidir, és clar que un es pot equivocar, però fins i tot d’això en podràs treure profit, es tracta de tenir una actitud positiva. El més important és estar disposat a evolucionar i rectificar. Ara bé, sempre estaràs més lluny de l’equivocació si les teves decisions són fruit d’un procés de reflexió i no d’un impuls o una manca de criteri propi. Deixa’t aconsellar, escolta opinions, cerca informació, però analitza la teva situació amb prou objectivitat. Has de tenir presents conceptes com interessos, aptituds, actituds, rendiment, voluntat, possibilitat, etc.

Obre aquest enllaç i veuràs el dossier de presentació que hem treballat a classe :

orientacio 2021- 2 (1)

 

 

 

 

Com s’organitzaran les matèries optatives de 4t d’ESO el proper curs 2021-2022?

Es consideraran dues opcions: opció acadèmica (condueix als estudis de Batxillerat) i opció aplicada (condueix als estudis professionals). Les opcions determinen els grups d’alumnes, permetent-se canvis d’opció fins el 15 d’octubre.

Opció acadèmica. Orientació Batxillerat de Ciències Opció acadèmica. Orientació Batxillerat d’Humanitats i Ciències Socials Opció aplicada. Orientació Cicles Formatius de Grau Mitjà de famílies professionals dels àmbits industrial, sanitari,… Opció aplicada. Orientació Cicles Formatius de Grau Mitjà de famílies professionals dels àmbits de serveis, administració…
Física i Química (3) Llatí (3) Tecnologia i tecnologies de la informació i la comunicació (informàtica) (3) Tecnologia i tecnologies de la informació i la comunicació (informàtica) (3)
Biologia i Geologia (3) Economia (3) Biologia i geologia i ciències aplicades (4) Economia i emprenedoria (4)
Tecnologia

Informàtica

Filosofia

Educació Visual i Plàstica

Alemany

Música