GLOBAL talent. Ciència i innovació.

Us aconsello un diari digital de ciència i innovació. Amb notícies, reflexions, entrevistes, documentals, conferències…Us agradarà!

http://www.ca.globaltalentnews.com/

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Llibres per St. Jordi !!!

Hi ha molt llibres interessants relacionats amb les ciències que t’estan esperant!! Busca, remena i tria el teu a……Recerca en acció

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Lynn Margulis

El passat 22 de novembre de 2011 va morir la doctora Lynn Margulis,  una autoritat mundial en biologia evolutiva, coneguda pels seus treballs sobre l’origen i evolució de les cèl·lules. En aquest enllaç trobareu informació sobre qui era. Ara que estem de vacances és un bon moment per recordar-la.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

MÀGIC NADAL I BONES FESTES!!!

Ja fa temps que s’està aplicant el mètode científic per explicar l’existència o no del Pare Noel.  Aquí tens un enllaç on queden reflectides totes les conclusions a les que s’ha arribat fins ara….BBC Mundo Noticias

I encara una pregunta més, poden realment volar els rens? Imatge de previsualització de YouTube

Després de tota aquesta informació, ho tens tan clar com abans?? 😉

Publicat dins de General | Deixa un comentari

NOU!!

 

El Planetari digital de CosmoCaixa ha obert les portes al públic reconvertit en una instal.lació polivalent que incorpora la tecnologia 3D estèreo més moderna i puntera a nivell europeu i mundial.
¡Vina a gaudir de la nova programació!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Us recomanem…

  • Una visita al MUSEU BLAU, un nou museu molt atractiu i interessant que integra totes les disciplines de les ciències naturals, amb un discurs museogràfic totalment renovat i amb els recursos interactius i audiovisuals més moderns. Segur que us agradarà. Ah,  i és gratuït pels menors de 16 anys!
Imatge de previsualització de YouTube

 

La Fundació Mona va ser creada per evitar l’explotació dels primats en captivitat. Per desgràcia hi ha gran quantitat de ximpanzés mantinguts en pèssimes condicions en circs, zoològics i venuts per traficants il·legals.

Us presento en Juanito, un dels ximpanzés rescatats per la Fundació MONA. Cliqueu la seva imatge i coneixereu també els seus companys.

Ara teniu la possibilitat de visitar els nostres cosins primats molt a prop de casa i de gaudir, en grups reduïts, d’una visita guiada.

Durant dues hores un cuidador experimentat de MONA acompanya els visitants en una visita educativa. La intenció és la d’ensenyar al públic el treball que es porta a terme en el centre de rescat i les raons per les quals es fa. Primer es poden veure unes fotos i un vídeo on s’explica d’on i per què s’han hagut de rescatar aquests animals. A continuació eI cuidador us acompanya en un tour per veure les diferents espècies i instal·lacions: la instal·lació exterior dels ximpanzés de 5600 m2, les gàbies d’associació i les diferents instal·lacions dels macacos.

D’aquesta manera tots podeu conèixer personalment aquests animals i les seves històries particulars i aprendre quines són les característiques d’aquestes espècies, els seus costums, com es desenvolupa el seu dia a la Mona i la seva situació actual a la natura.


  • Ens atrevim  a aconsellar-vos també un llibre de divulgació científica:  L’ENIGMA DE LA LLIBERTAT. Especialment indicat per l’alumnat de Batxillerat.

Fa temps que se sap que els gens determinen moltes característiques del cos humà, com ara el color de la pell, el grup sanguini o el sexe. Tanmateix, ara s’està començant a descobrir que també influeixen, i fins i tot determinen, qüestions realment complexes del nostre comportament, les quals es pensava que procedien de la nostra ment i de la nostra experiència, com la tendència sexual o la fidelitat vers la parella. Com s’entén, doncs, la llibertat de l’ésser humà? Som realment lliures o estem condicionats per les reaccions neuroquímiques que es produeixen al nostre cervell?
En un viatge fascinant a les intimitats de la nostra espècie i als sentiments que considerem més nostres, L’enigma de la llibertat ens acosta a la base biològica i evolutiva d’una de les característiques que ens és més preuada, la nostra llibertat, i proposa que aquesta és la millor adaptació que l’evolució ens ha oferit per a garantir la nostra supervivència.

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Hola!

Benvingut/da a naturalbloc.
T’oferim articles, enllaços, activitats, reflexions…relacionats amb les Ciències Naturals. Pretenem que sigui un espai que complementi l’aula i un lloc agradable per passejar-s’hi de tant en tant. Agrairem comentaris i preguntes sempre que escriguis amb respecte i amb formalitat.

 

Endavant!

Publicat dins de General | Deixa un comentari