Gener: Passeig musical en trineu

[youtube]https://youtu.be/TcbCqNZsTi0[/youtube]

El Passeig musical amb trineu és una obra «d’humor musical». Fou composta per a les festes de carnaval d’Ausgburg, al mes de gener de 1756, quinze dies abans del naixement de Wolfgang Amadeus. S’hi descriu el viatge en trineu d’un grup de persones que es dirigeixen a una festa. A mig camí descansen i després continuen el viatge; arriben a la sala de ball, ballen les danses alemanyes i, finalment, tornen a casa.
Nosaltres estem escoltant aquest fragment:
[youtube]http://youtu.be/Z_QfcPhP2SA[/youtube]
Leopold Mozart, compositor austríac (1719-1787) que ha passat a la posteritat com a pare que prudentment i sistemàticament va ajudar a desenvolupar el talent dels seus fills Maria Anna i Wolfgang Amadeus, els dos únics supervivents dels set fills que va tenir el matrimoni Mozart; com a autor del primer mètode de violí conegut mundialment i, finalment, com a compositor.

h

h

Escolteu també un altre fragment on els excursionistes han arribat a alguna caseta al bosc a través de la neu i descansen prop del foc mentre escolten renillar i moure’s els cavalls que són a l’estable.

[youtube]http://youtu.be/uzh0hgUNOjU[/youtube]

3 comentaris a “Gener: Passeig musical en trineu

  1. Es molt maca i no se perque Mozart inspira tant amb les seves cançons d’alegria que et fan ballar.

  2. Aa mes a mes el quadre tambe es molt maco. Hi hauria gent que el pagaria per mil €. Potser es el quadre el que va inspirar a Mozart. Com l’orella de Bangog (penso que s’escriu aixi, però no n’estic del tot segura.)

  3. una musica perfecta per comensar l’any…
    segur que els esquiadors l’escolten quan van a esquiar.
    (^^^^^)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *