GENER: SIMFONIA DE LES JOGUINES

Ja tenim una altra música per entrar i sortir de l’escola. Es tracta de la Simfonia de les joguines, de Leopold Mozart.
[vimeo]http://www.vimeo.com/11001146[/vimeo]

Seguiu amb atenció el següent musicograma:

 

La Simfonia de les Joguines, el títol complet de la qual és Cassació en Sol M per a Orquestra i Joguines, és una obra musical amb parts per a joguines que es toca popularment per Nadal i s’utilitza també per a iniciar als infants a la música clàssica.

Durant molt de temps es va creure que era una composició de Joseph Haydn, però estudis posteriors han suggerit que va ser composta per Leopold Mozart a qui s’atribueix formalment en l’actualitat. .

La “Simfonia de les Joguines'” està escrita per a orquestra de corda i 7 instruments infantils: Cucut, reclam per a guatlla, trompeteta, tambor, matraca, gallineta i Orgue de campanetes.

L’obra completa consta de set moviments:
1.Marche2.Menuetto 3.Allegro 4.Menuetto 5.Allegretto 6.Menuetto 7.Presto

De tots aquests moviments, el número 3 (Allegro) és el més conegut i és el que ofereix el tema principal de tota la composició.

Es creu que Leopold Mozart compongué la famosa Simfonia de les Joguines pel seu fill Wolfgang Amadeus, considerat un infant prodigi i el millor compositor que ha existit mai, quan la seva dona encara estava embarassada.

Fou un compositor alemany, postbarroc. A la seva família no hi havia precedents de música. Inicialment va estudiar la carrera de dret, però va guanyar en ell l’amor per la música. Va fer de violinista al servei del comte de Thurr i, després, en l’orquestra del príncep Firmian de Salzburg.
Va escriure un mètode per a aprendre a tocar el violí que encara ara és apreciat per la seva originalitat i la claredat d’exposició. Del seu casament amb Anna Maria Pertl va néixer Wolfgang Amadeus Mozart, al qual va dedicar tot el seu temps, fins al punt que va deixar de compondre per tal de dedicar-se més intensament a ensenyar-li música i a viatjar pel món fent-lo tocar i compondre quan l’infant era ben jove.
Una altra de les seves obres més populars és Passeig amb trineu.

f

3 comentaris a “GENER: SIMFONIA DE LES JOGUINES

  1. La cançò es divertida perque fan servir instruments de joguina tambe es entretinguda i agrada a molta gent

  2. La cançó és xula i es guai el ke fan els nens, que semble ke sen foten dels tios. M’agrada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *