1-El pregó

Què és un pregó? És el discurs inicial amb que es comença una Festa Major.

Fem un aperitiu de Festa Major.

Hem elaborat un aperitiu musical. Vols provar-ho de fer tu? Es tracta de  fer plats amb un nombre determinat de pulsacions sabent que:

– una llesca de pa (si pot ser amb tomaca millor) equival a 4 pulsacions (rodona).

– un tall d’embotit equival a 2 pulsacions (blanca).

– una patata fregida equival a 1 pulsació (negra).

– una oliva equival a 1/2 pulsació (corxera), per tant, per a fer una pulsació n’haurem de posar dues.

– un cacauet o una galeteta salada equival a 1/4 de pulsació (semicorxera), per tant, per a fer una pulsació n’haurem de posar quatre.

Mira les fotos dels plats que han fet els companys i companyes d’aquesta optativa:

Fem un bon dinar de Festa Major: canelons Rossini.

Rossini

Et sona Rossini? Sí, Gioacchino Rossini era un músic, però tenia una altre passió que era la gastronomia: li agradava molt menjar bé i cuinar. Les seves millors receptes que ens ha deixat són els canelons i tournedós Rossini.

T’atreveixes a fer uns canelons tan bons com els que han fet les companyes d’aquesta optativa?

Aquí tens la recepta:
INGREDIENTS:
– 16 fulls de canelons (els trobareu als supermercats)
– 250 g de paté
– 20 g de farina
– 2 rovells d’ou
– 300 cl de llet
– 2 cullerades d’oli
– 1 polsim de sal
– 75 gr de formatge ratllat
– Làmines de trufa (si no en tens, com són per donar gust quan es gratinen, posa-hi trossets de mantega)
EL.LABORACIÓ:
Es bullen les làmines de canelons (ves posant-les una a una quan l’aigua estigui bullint, amb una mica de sal, per a que no s’enganxin unes amb les altres). Es treuen i es refreden amb aigua. Es deixen sobre un drap net. Es posa paté sobre cada canaló i s’enrotlla. Es prepara la beixamel escalfant la mantega en una paella i afegint la farina, la llet i sal sense parar de remenar. S’afegeixen els rovells d’ou i el formatge ratllat i es continua remenant. Es posen els canelons en una safata amb la beixamel, les làmines de trufa, trossets de mantega i formatge ratllat al damunt. Es couen al forn fins que estiguin daurats.

Servir amb l’obertura de “La garsa lladre” de fons. Què és una “overtura”?

“La garsa lladre” (overtura)- G. Rossini

Mira com ballem una coreografia sobre “La garsa lladre”: clica”

Els alumnes del segon trimestre del curs 08/09  han fet un videoclip amb la cançó “Viu la Festa Major”