LA SIMFONIA DE LA SORPRESA DE F.J.HAYDN

EL COMPOSITOR

Franz Joseph Haydn (Rohrau, Viena, Àustria, 31 de març de 1732 – Viena, 31 de maig de 1809) va ser un compositor austríac. És un dels màxims representants del període classicista, a més de ser conegut com el “pare de la simfonia” i el “pare del quartet  de corda” gràcies a les seves importants contribucions a tots dos gèneres.

Va viure tota la seva vida a Àustria i va desenvolupar gran part de la seva carrera com a músic a la cort per la rica i aristocràtica família Esterházy de Hungría. Aïllat d’altres compositors i tendències musicals fins a l’últim tram de la seva vida. En la època de la seva mort, era un dels compositors més cèlebres de tot Europa.

Va tenir una estreta amistat amb Wolfang Amadeus Mozart i va ser professor de Ludwing Van Beethoven.

LA SIMFONIA DE LA SORPRESA

Els nens i nenes de primer hem treballat la qualitat del so FORT-FLUIX a partir d’aquesta obra….. perquè a en Haydn li  agradava fer moltes bromes musicals…. i en aquesta simfonia ho va fer també:  per sorprendre al públic als concerts, va decidir fer unes petites “sorpreses” musicals al llarg de l’obra. A veure si descobriu on són!!!!

Aquest article ha estat publicat en 1r, Audició. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *