CONTINUEM FENT SALTS

Investigadors i investigadores ja sé que esteu molt motivats i motivades amb els jocs de les multiplicacions i m’encanta, però no ens podem oblidar de continuar treballant i reforçant els salts sobre la línia numèrica.

A continuació us deixo unes applets per reforçar aquest contingut 🙂

A 35

A36

A39

A65

A més, també sabeu que podeu jugar amb les vostres famílies, amics i amigues i anar fent diferents cantarelles comptant de 10-10,  de 20-20, de 15-15, de 100-100, etc, cap endavant i cap enrere.

ÀNIMS MATEMÀTICS I MATEMÀTIQUES!

INNOVAMAT | ESCOLA SETELSIS

ESTUDIEM LES TAULES

INVESTIGADORS i INVESTIGADORES ha arribat l’hora de posar-nos  a estudiar les taules. A classe de moment hem estudiat les taules del; 2-4-5 i 8.

A continuació us deixo unes applets que podeu fer per repassar i també un enllaç on trobareu diferents jocs per practicar.

A 61

A64

A69

A94

A95

A96

A97

https://www.tablasdemultiplicar.com/juegos/

Espero que us serveixi!

Som-hi!

No excuses 🙂

 

SERRA DE L’OBAC

Ahir vam gaudir d’un dia ESPLÈNDID.

Vam anar a la Serra de l’Obac (La Pastora) i vam gaudir d’un dia ple de natura. Després d’un bon esmorzar, vam fer una ruta per la zona i vam veure el Pou de glaç  i la font Portella. A més, els més atrevits  atrevides vam escalar un turó.

Després vam dinar i amb tots els companys i companyes de la comunitat vam jugar i ens ho vam passar SUPER BÉ.

Feu clic per veure més imatges 🙂

GIMNÀSTICA ARTÍSTICA

Avui hem anat a fer GIMNÀSTICA ARTÍSTICA al club Gimnàstic de Terrassa. La Laia i la Loló ens han ensenyat a fer tombarelles, la vertical, la roda, el pont, etc. A més hem pogut provar i fer activitats de Parkour i també hem fet acrobàcies amb els aparells gimnàstics.

Som molt bons ATLETES!!

Cal felicitar-los a tots i totes pel comportament tan exemplar que han tingut avui.

Ha estat un luxe fer aquesta sortida amb vosaltres.

La Yolanda i jo estem super contentes.
Feu clic per veure les fotografies 🙂

Ilustración de Rgb Основные y más Vectores Libres de Derechos de Gimnasia - Gimnasia, Silueta, Gimnasia artística - iStock

FEM MOSAICS

Ahir ens vam haver de resoldre un nou repte;

Quants mosaics diferents podíem fer amb diferents formes geomètriques?

Les figures que teníem eren:

Hexàgons
triangles equilàters
quadrats
trapezis,
rombes

Si feu clic en la següent imatge, podreu veure els mosaics que van sortir a classe. Però… INVESTIGADORS i INVESTIGADORES us proposo un repte:

Quins mosaics diferents podeu fer més amb les mateixes figures geomètriques?

Mosaics amb polígons regulars

CONEGUEM ELS BOMBERS

Avui hem pogut fer la visita al parc dels Bombers de Terrassa.

Ha estat una experiència ÚNICA, ja que com avui feia molt vent, els bombers tenien molts serveis i potser no ens podien fer la visita. Després d’esperar una estoneta mentre esmorzàvem, han vingut l’Arnau i en Pere i ens ha començat a fer l’explicació general del funcionament del parc quan de sobte… ha sonat l’alarma i TOTS ELS BOMBERS que estaven en el parc han hagut de marxar corrent.

L’Arnau, però, s’ha pogut quedar amb nosaltres i ens ha pogut fer la visita sencera. Ens ha deixat provar el seu uniforme… mireu les fotos, NO US LES PODEU PERDRE!! :)

Ha estat un matí molt xulo, ple de sorpreses imprevistos i molts riures!

CASTAWEEN

El passat divendres vam celebrar CASTAWEEN.

Al matí vam fer tallers de manualitats relacionats amb la castanyada i amb el vocabulari de la tardor. A la tarda, amb tots els nostres companys i companyes de la comunitat vam realitzar diferents jocs al pati i vam poder menjar castanyes i compartir moments divertits. A més, també vam poder venir disfressats de personatges de Halloween

 

Concert “Castaween” – Aula Contrapunt

 

 

ACTIVITAT PROTAGONISTA

Aquest curs els nens i nenes de tercer han de preparar una petita conferència explicant el seu conte preferit, pot ser un conte clàssic o un llibre que els agradi molt.

ES TRACTA D’UNA ACTIVITAT OBLIGATÒRIA

L’activitat, anomenada “Protagonista”, forma part d’expressió oral de llengua catalana. A classe treballarem com ho poden fer, però potser els caldrà una mica d’ajuda de la vostra part.

L’objectiu d’aquesta activitat és practicar i millorar l’expressió oral en català. Per això, han de triar un conte que els agradi molt i exposar-lo en un mínim de 5 minuts i un màxim de 10 minuts. Poden acompanyar la seva explicació amb un Power Point, un mural, titelles, ninots…. De cap manera han de llegir sinó que es tracta que expliquin. Els podeu ajudar a casa fent que assagin la narració. Aquesta activitat no es pot preparar d’un dia a l’altre, requereix d’uns dies de preparació.

A la carpeta de la classe trobareu una carta molt semblant a aquesta amb la data que hem assignat al vostre fill/a per fer l’activitat.

És molt important ajudar-los a fer aquesta exposició. Us donem una mica d’ajuda per tal que els pugueu guiar. El guió del muntatge en power point o bé mural pot ser semblant a aquest:

  • PRESENTACIÓ A LA CLASSE
  • PRESENTACIÓ DEL CONTE.
  • PERQUÈ HE ESCOLLIT AQUEST CONTE.
  • QUÈ ÉS EL QUE M’AGRADA MÉS D’AQUEST CONTE.
  • EXPLICACIÓ ORAL DEL CONTE AMB IMATGES
  • QUÈ ENS ENSENYA AQUEST CONTE?
  • COMIAT

Els alumnes s’autoavaluaran d’aquesta activitat i també faran l’avaluació dels seus companys i companyes. El mestre també farà una  avaluació durant la presentació.

Podeu confirmar que heu llegit aquesta notificació escrivint un correu al vostre tutor/a, si teniu algun dubte li ho podeu fer saber a la sortida oralment o bé mitjançant el correu electrònic. Si teniu dubtes us podem respondre via correu o bé oralment en recollir els nens i nenes.

Us adjuntem un exemple d’una presentació MOLT VISUAL, per tal que pugueu tenir un referent i una ajuda.

http://blocs.xtec.cat/scapeit/files/2022/10/exemple-presentaci%C3%B3-protagonista.pdf

LEMA DEL CURS: AMB TU TOT ÉS MILLOR

Aquest any hem decidit mantenir el lema de l’escola AMB TU TOT ÉS MILLOR, aquesta vegada donem més èmfasi al TOT i als TOTS. Prendre consciència de la nostra identitat en relació amb els altres. La importància del rol de cadascú dins d’un grup, de la família, de la comunitat, de la classe, de l’equip de futbol…, Compartim el que som i com som per enriquir al grup.

Per continuar desenvolupant tot allò que comporta el nostre lema, ha arribat LA COLLA DELS TUTUS, una colla d’amics i amigues que ens ho faran passar molt bé. A mesura que avanci el curs anirem coneixent quines característiques defineixen a cada TUTU i quines coses poden aportar cadascun al grup. Tenim moltes ganes de tornar-los a veure, i vosaltres?