LA CASTANYADA

L’escola durant molt de temps ha contribuït a recuperar una tradició popular de Catalunya com és la Castanyada.

Any rere any a les escoles es celebra la festa de la castanyada, tot i què a les places de les nostres ciutats ja gairebé no en veiem de castanyeres, un ofici que pràcticament ha desaparegut.

Crec que sí més no l’escola pot ajudar a divulgar l’origen i motiu d’aquesta celebració. En definitiva la tradició que forma part de la història de Catalunya.

fotografia: Universitat Jaume I

Els temps canvien, les festes evidentment també, es barregen amb altres tradicions i cultures d’altres països, persegueixen altres motius, però tot això és una altra història.

La Castanyada és una festa amb una història que, des del meu punt de vista , l’escola té la responsabilitat de mantenir viva.

O potser ens hem de plantejar celebrar altres tipus de tradicions més properes a la nostra realitat social? Celebracions que tinguin un significat real i ens ajudin a compartir moments significatius de les nostres vides?

És tan difícil no portar els teus fills a la cavalcada del Reis Mags! No fer el pessebre a casa! No anar a veure al Pare Noel! I sobretot no trobar respostes a totes les preguntes que fan els infants sobre aquestes festes!. Sí , a totes , totes les nostres vides estan plenes d’incoherències!

Fer un comentari