PROJECTE (curs 1112DEI2)

Aquest és el meu projecte del curs que he estat realitzant des del mes d’octubre de 2011 a finals de febrer de 2012. Ha estat un curs del qual he après molt i en vull deixar constància.
El meu projecte gira al voltant del tema de l’HIVERN.

Un dels temes importants del nostre hivern és el Nadal. Potser és el tema que des de l’escola obre la porta a parlar de l’hivern i del fred. És per això que incloc en el meu projecte el treball de grup que vàrem desenvolupar al llarg del mòdul 3 la Patricia, la Maria Jesús, la Eva i jo mateixa, al voltant de les coses que treballem per Nadal. La meva aportació al grup va ser el procés de realització de la tapa d’àlbum dels meus alumnes de P3 (Classe dels Peixos). Ells s’ho han passat genial fent-la i jo veient-los disfrutar. Totes les produccions van ser fantàstiques, diferents, originals, plenes de colors, de formes i de brillantor. Són uns grans artistes!

Les baixes temperatures d’aquests dies i el fred gèlid que ha fet ha provocat nevades a tot el nostre país. Aquí teniu un vídeo de casa nostra amb la marca de l’hivern en forma de neu. En els nens i nenes només els hi posaríem el tros del minut 00.00 al minut 01.16 perquè vegessin el paisatge nevat i què hi podem fer en ell: lliscar amb un trineu, fer un ninot de neu…

Una cançó que a mi sempre m’ha agradat, des del primer cop que la vaig sentir i que m’agrada ensenyar i que escoltin els meus alumnes és la de EL NINOT DE NEU. És per això que l’afegeixo en aquest projecte de l’hivern. M’encanta compartir-la.

Amb les mateixes companyes que al llarg del mòdul 3 vàrem fer l’acurat treball de Nadal, en el mòdul 5 vàrem fer un pòster -anomenat glogster- fenomenal per treballar l’hivern. Moltes de les coses que hi vàrem posar ja les he fetes servir a la meva aula i la veritat és que és un recurs que no coneixia i que ara que el conec, utilitzaré tant com em sigui possible. Et permet tenir, en una mateixa pantalla, tot d’accessos a diferent tipus d’arxius i activitats que tu mateixa has anat creant i seleccionant per tal de preparar la teva sessió d’aula. És com un pòster interactiu on hi tens música, poesia, vídeo, imatges, dibuixos… Tot allò que tu necessites en un sol click i a la mateixa pantalla. Genial!

Aprofito el Delicious per deixar-vos un petit recull d’adreces interessants. Aquesta és una bona eina per a poder-la tenir sempre a mà i ampliar-la tot el que calgui i quan calgui. Ja veureu que hi ha alguna cançó en anglès que fa referència al Nadal i, per tant, a l’hivern.

http://www.delicious.com/martaplana22

I per acabar, dir-vos que des de la prestatgeria de la Xtec, he creat un llibre d’imatges dels fruits secs (amb i sense closca), uns aliments amb un pes important a casa nostra durant els mesos de l’hivern. A l’escola n’hem fet un tast i tenim les imatges dels mateixos penjats a la paret de l’aula, amb el nom en lletra de pal a sota per poder anar treballant la lecto-escriptura a partir de paraules conegudes.

Aquesta setmana treballem els fruits secs i aquesta és la cançó que estem aprenent.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Adaptació a l’aula

Els nens i les nenes de la classe dels peixos ja no plorem. Entrem molt contents a l’escola i ens ho passem molt bé cantant, jugant, dibuixant i aprenent coses de la tardor. Ens encanta anar amb bicicleta pel pati, jugar amb els cubells, les pales i els rasclets en el sorral i pujar al pont mòbil per arribar fins el tobogan. ¨També estem molt contents quan podem veure, a la pantalla del projector de la classe, imatges de tardor, contes, etc…

Publicat dins de General | Deixa un comentari