Virus a les memòries USB

Tots sabem que els usuaris de Windows, habituals o esporàdics, estem exposats continuament als virus.
Ja fa un temps que aquests virus viatgen a les memòries USB i s’han convertit en el mal de cap de molts coordinadors d’informàtica.
Al bloc del José Miguel de la Rosa trobo una fàcil explicació de com evitar aquest problema i de tan fàcil com és, no em puc ressistir de posar-ho:

  • Crear una carpeta nova dins de la memòria USB que es digui autorun.inf
  • Seleccionem la carpeta que acabem de crear i amb el botó dret del ratolí seleccionem Propietats (està al final del menú conetxtual)
  • Marcar els atributs Solo lectura i Oculto i aplicar.

Samuel, a Tecnotic.com, ens fa una explicació de per què passa això:
Per defecte, quan inserim un dispositiu (CD, DVD, memòria USB) Windows executa el que hi ha escrit a l’arxiu autorun.inf. Acostuma a ser un programa benigne que conté informació dels programes que s’han d’autoexecutar. El que passa és que els virus escriuen a l’autorun.inf de les memòries USB de manera que a l’inserir-los s’executa el propi virus, infectant l’ordinador sense que l’usuari pugui fer res. Al crear una carpeta anomenada autorun.inf i protegir-la contra l’escriptura, els virus no poden editar-la i per tant no s’executen a l’inserir la memòria USB.
En aquest video podeu veure com es fa.


Accions

Informacions

Cap resposta

2 respostes a “Virus a les memòries USB”

5 01 2010
Núriaa :) (20:39:42) :

Crec que això està molt bé, ja que molts cops, quan insereixo el meu PEN al ordinador, em surt un Spyware o un virus. És una murga ja que set podes eliminar molts arxius :|.
Bé gràcies per la info 😉
unpetó!

19 01 2010
Marc (21:44:11) :

Gràcies pel consell. Realment és molt fàcil evitar els virus

Deixa un comentari

Podeu utilitzar aquestes etiquetes : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>