PROJECTE ERASMUS+ KA229 SECURITY IN ICT

Arrenca el nou projecte Erasmus+ KA229 ICT Security

El passat dilluns dia 26 de novembre va ser la data escollida per començar les activitats del nou projecte Erasmus+ KA2 sobre seguretat informàtica a l’empresa.

Es tracta d’un programa de cooperació internacional, amb cinc socis europeus de Formació Professional i d’Educació Secundària: Educa Pardubice de la República Txeca (coordinadors), Obchodna Akademia d’Eslovàquia, Agrupamiento de Escolas Damiao del Goles – Alenquer de Portugal i Moletu Gimnazija de Lituània.

 

Aquest projecte implica als cicles formatius del centre que treballen la metodologia d’Empresa Simulada: el CFGS d’Administració i Finances amb Plàstics Dertosa; el CFGM de Gestió Administrativa, amb Decora i Regala; i el CFGM d’Activitats Comercials amb Marketip. A més a més, hi podran participar altres cicles formatius, com ara el CFGS d’Assistència a la Direcció, que col·laboraran en les activitats que es realitzaran al nostre centre.

La durada del projecte és de vint-i-quatre mesos, del setembre de 2018 a l’agost del 2020. Durant aquest període es realitzaran quatre mobilitats internacionals, la primera de les quals ha servit per portar a terme la primera reunió sobre l’organització del projecte (calendari, distribució de tasques, selecció d’alumnat) i també per la formació sobre la temàtica del projecte, a la qual han participat les professores Dolors Ferreres, tutora de 2n del CFGM d’Activitats Comercials i professora d’empresa simulada, i Lara Melich, professora del CFGS d’Administració i Finances i coordinadora del projecte.

En les properes activitats de mobilitat internacional hi participaran 6 alumnes de cada centre escolar, acompanyats de 2 professors/es. D’entre tots els socis, l’Institut de l’Ebre serà el primer centre en acollir la primera mobilitat a finals de març del 2019. Per la qual cosa acollirem uns 24 alumnes de 4 països diferents, acompanyats de 8 professors. Les següents mobilitats tindran lloc durant el curs 2019-2020 i els alumnes del nostre centre viatjaran a Lituània, a final d’octubre de 2019, i a Portugal a l’abril de 2020.

Esperem que el projecte sigui molt profitós tant per al nostre alumnat com per al professorat i que tingui un gran impacte al nostre centre, no només en l’aspecte de la internacionalització, sinó també amb el treball col·laboratiu en xarxa, en les comunicacions, en la millora de les competències digitals, professionals i en llengua estrangera.

Publicat dins de Latest News, Projectes KA2, Socis | Deixa un comentari

My Erasmus Experience

Publicat dins de General, Latest News | Deixa un comentari

L’Institut de l’Ebre acull 2 alumnes de Tolosa de Llenguadoc

2 alumnes de Tolosa de Llenguadoc (França), de la família professional sanitària, s’han incorporat aquest primera setmana de novembre a la Residència Sant Miquel, per tal de realitzar la seva estada de pràctiques.

Les alumnes realitzaran la fase de pràctiques durant el mes de novembre, gràcies a la relació insitut-empresa que el centre manté amb la Residència Sant Miquel. Amb l’acollida d’aquestes alumnes, el centre també consolida les relacions amb els socis francesos de la família professional sanitària que es van iniciar en el curs anterior, amb l’estada formativa de pràctiques de l’alumna Pili Álvarez a Tolosa de Llenguadoc.

Les 2 alumnes franceses tenen l’oportunitat de viure una experiència formativa en un altre país, en un entorn de treball diferent al del seu país d’origen, enriquint-se tant a nivell acadèmic, com professional i personal. A més de realitzar la formació en l’empresa, les alumnes també participaran en altres activitats del centre: sortides de la família professional de sanitat, xerrades, visites a les aules, etc.

Una vegada més, esperem que la Laura i la Sara tinguin una bona estada a les nostres terres i que s’enduguin una experiència que els acompanyi durant la resta de la seva trajectòria professional.

Publicat dins de Latest News, Socis | Deixa un comentari

Welcoming pack

Publicat dins de About Us, Mobilitat a l'Insitut de l'Ebre | Deixa un comentari

Carta Erasmus d’Educació Superior (ECHE)

L’Institut de l’Ebre obté la Carta Erasmus d’Educació Superior (ECHE)

L’Institut de l’Ebre ha obtingut la Carta Erasmus d’Educació Superior (ECHE), la qual cosa ens permet la participació en activitats formatives i de mobilitat de persones, així com la cooperació per la innovació i les bones pràctiques en el marc dels programes europeus.

La ECHE ens va ser concedida el passat dijous 25 d’octubre de 2018, dins del marc general de qualitat de les activitats de col·laboració europea i internacional que tot centre d’educació superior pot dur a terme en el marc del Programa Erasmus+ de la Comissió Europea.

El Programa Erasmus+ té com a objectiu atendre les necessitats d’ensenyament i aprenentatge d’estudiants universitaris i de formació professional de grau superior, independentment de la durada dels seus estudis o qualificació. El Programa ofereix oportunitats per a la mobilitat d’alumnat i professorat en països europeus.

L’obtenció de la Carta Erasmus ens permet donar un pas endavant en el Pla d’Internacionalització del centre pel que fa a la mobilitat internacional en els Cicles Formatius de Grau Superior. Tanmateix seguim treballant i avançant en l’augment de participació de l’alumnat i el professorat del centre en mobilitat internacional.

 

Publicat dins de Informació General, Programa Erasmus+ | Deixa un comentari

Formació en FP Dual a Stuttgart

Dins del programa Erasmus+, l’Institut de l’Ebre ha realitzat aquest mes de juliol, una mobilitat internacional per a professorat a Stuttgart, Alemanya, juntament amb professorat d’arreu de Catalunya.
La finalitat d’aquesta activitat ha estat conèixer el funcionament de la formació professional dual en aquest país pioner, de la que tenen una llarga experiència.
El sistema de formació professional dual a alemanya comporta que tinguin un nivell d’atur juvenil insignificant, això ho aconsegueixen involucrant moltíssim a les empreses en la formació professional de la joventut del país.
Així doncs, el seu sistema triomfa gràcies a la forta participació i el seguiment d’una empresa a la formació professional de cada alumne, fins al punt que el paper protagonista de la formació professional el tenen les empreses, en col·laboració amb els instituts.
Publicat dins de Projectes KA1 | Deixa un comentari

Acollida d’alumnes francesos a l’Institut de l’Ebre

Dins del marc d’Internacionalització de l’Institut de l’Ebre, 2 alumnes del Lycée Pierre Desgranges d’Andrézieux de França s’han incorporat a 2 empreses de les Terres de l’Ebre per realitzar la seva estada de pràctiques. Els alumnes, que estan cursant estudis de manteniment d’instal·lacions de telecomunicacions i manteniment elèctric, realitzaran la fase de pràctiques durant el mes de maig gràcies a les empreses Canal Terres de l’Ebre i Jabil, respectivament.

Pel fet de viure en un entorn de treball en un altre país, els estudiants no només tenen l’oportunitat d’aprendre altres metodologies i altres tècniques de treball, sinó que a més augmenta la seva autonomia personal, millora la competència lingüística i social i s’enriqueix el seu bagatge cultural. Tot plegat aporta un valor afegit al seu Currículum Vitae, que facilita la inserció al món laboral.

Esperem que tinguin una bona estada a les nostres terres i que s’enduguin una experiència que els acompanyi durant la resta de la seva trajectòria professional.

 

Publicat dins de General, Latest News | Deixa un comentari

La simulació d’empresa i la mobilitat internacional al Canal Terres de l’Ebre

L’Institut de l’Ebre al Programa Plaça Major de Canal Terres de l’Ebre

El dimecres 11 d’abril els alumnes del CFGS d’Administració i Finances, Cristina Escoda i Roger Muñoz, acompanyats dels professors Ferran Sabaté i Lara Melich, visitem el plató del Canal Terres de l’Ebre. En el programa Plaça Major, que s’emet en directe, expliquem el projecte educatiu de l’empresa simulada i la visita a la Fira Internacional d’empreses simulades a Busel·les, dins del marc del projecte de Mobilitat Internacional del centre.

No us perdeu l’entrevista a partir del minut 4:50

 

Publicat dins de General, Latest News | Deixa un comentari

Resolució definitiva d’aspirants seleccionats per a les estades formatives

Juny 2018 (alumnat)

CFGM CAI: ****8025E

CFGM ES: ****7487P

Juliol 2019 (professorat)

Modalitat d’Anglès a FP: 4092*****

Modalitat FP Dual:             7858*****

Publicat dins de Projectes KA1 | Deixa un comentari

Resolució provisional de l’alumnat seleccionat per a les estades formatives

DNI CF
****9048G – AF
****8025E – CAI
****7487P – ES
****4837V – ES – Reserva
  • 27 de febrer: Inici del termini de reclamacions.
  • 5 de març: Fi del termini de reclamacions.
Publicat dins de Projectes KA1 | Deixa un comentari