SANT JORDI HA ARRIBAT I A L’ESCOLA HO HEM CELEBRAT!

Fa molt i molt de temps, el poble de Montblanc era devastat per un monstre ferotge i terrible…

Amb l’inici de la llegenda de Sant Jordi donem la benvinguda a la celebració d’aquesta diada tan assenyalada a la nostra escola.

Durant els últims dies s’han portat a terme un seguit d’activitats relacionades amb aquesta festa. Partint dels projectes treballats i emprant la metodologia del treball cooperatiu s’han realitzat diferents produccions literàries com ara poemes, rodolins, còmics, endevinalles, representacions i contes que plasmen la imaginació i la creativitat del nostre alumnat utilitzant les diferents llengües treballades a l’escola.

Ens agradaria compartir amb vosaltres les creacions dels infants d’infantil; aquí us deixem l’enllaç.

Esperem que ho gaudiu molt!

Bona diada de Sant Jordi a tothom!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

GAUDIM AL PLANETARI

Comencem la setmana endinsant-nos en el meravellós món de l’espai. Ha estat genial: tot l’univers estava al nostre costat i… gairebé ho podíem tocar!

Els nens i les nenes han experimentat diferents sensacions, i s’han acostat una mica més al Sol, la Lluna, els planetes i a algunes constel·lacions que es poden observar al cel nocturn.

Famílies, si us descarregueu l’aplicació Sky Maps, podreu gaudir, juntament amb els vostres fills i filles, de les nits estrellades: trobareu planetes, identificareu estrelles, aprendreu noms i posicions de les constel·lacions…

Escapeu-vos a l’espai!

                           

Publicat dins de P3, P4, P5 | Deixa un comentari

BENVINGUTS I BENVINGUDES AL NOU CURS 2020-2021

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Psicomotricitat

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Psicomotricitat

APRENC

Aquesta és l’última setmana de propostes i m’agradaria que compartíssiu amb els companys i companyes què heu après durant aquest curs  a psico. Coses de quan estàvem a l’escola i també durant el temps que hem estat a casa.

Potser heu après a construir una “caseta” amb els coixins, a pujar per la rampa de fusta sense mans, a saltar des de l’escala al matalàs gran, a fer equilibris, a posar-nos d’acord amb els altres a l’hora de planificar el joc, a preguntar a l’altre com vol que el gronxem,…, a practicar asanes de ioga, a guardar les fustes al calaix sense que se senti cap sorollet, a posar-nos capes i vestits…a escoltar als altres, a pensar quan ens equivoquem, a demanar les coses parlant, a trobar la calma després d’enfadar-nos, a cuidar dels companys, a escoltar-nos a nosaltres mateixos,…, a concentrar-nos, a tenir cura del nostre cos…

Jo també vull compartir què és el que he après aquest curs  fent psico amb vosaltres ( tant a la sala com a través d’ una pantalla) i és que el vostre joc expressa tal i com sou cadascú de vosaltres, que no s’hi juga  bé o malament, que cada dia apreneu grans i petites coses sense adonar-vos, que de vegades jugant podem expressar més coses que parlant, i que sempre jugueu de veritat.

I tu. vols explicar què has après?

Podeu fer un DIBUIX o també gravar un petit vídeo. Ho podeu penjar a la carpeta APRENC

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Psicomotricitat

Emocions a psico

El llenguatge natural de les nenes i nens durant els primers anys de vida és sobretot corporal, i és així com expressen les seves necessitats, els seus desitjos i emocions. A través del joc espontani i lliure, les criatures recreen el seu món i expressen de forma inconscient moltes vivències i emocions.

Hi ha emocions molt ben rebudes com l’alegria, l’entusiasme, la tendresa, l’admiració, l’esperança…i d’altres no tant com la tristesa, la por, la pena, la decepció, la ràbia o enuig…De vegades a  aquestes últimes  ens costa donar-li lloc per poder integrar-les i saber-les gestionar. 

Podem vivenciar les emocions a través del cos, a través d’històries i relats, a través de l’art, a través de la música…

Aquí us deixo la història d’un nen que quan s’enfada deixa de ser nen i es comporta com si fos un drac…Després de la tempesta i amb l’ajuda dels seus pares torna a la calma sent el mateix que  d’abans.

Tu també et transformes en un drac quan t’enfades? O, potser en un altre animal? Espero que us agradi.

A continuació també us deixo alguns enllaços de diferents músiques amb les que deixar anar el cos i expressar-vos lliurement.

 

 Teniu una carpeta que es diu EMOCIONS per si voleu penjar un dibuix vostre sobre el conte o algun vídeo de la vostra expressió corporal amb música.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

PSICOMOTRICITAT

EL NOSTRE COS

Hola nenes i nens de la cova, el cau, classe de timbals i  guitarres, Miró, Vang Goh i Dalí. 

Molts de vosaltres m’heu dit que us agrada molt practicar ioga, així que us he preparat uns vídeos per aprendre a fer més postures, que en ioga es diuen Asanes. 

Quan fem ioga millorem el nostre cos, la nostra ment i el nostre estat d’ànim. Va bé per  concentrar-nos,  relaxar-nos i sentir-nos bé amb nosaltres mateixos.

 Aquí aprendreu a fer asanes molt importants com la del Gat, la del  Gos mirant abaix, la Cobra i l’Abella. A veure com ho feu vosaltres? Clica la següent imatge per començar.

En aquest altre vídeo trobareu una altra petita sessió de ioga per practicar el Rugit del lleó.

Per acabar fent una mica de relaxació us deixo el vídeo de SA TA NA MA que significa canviar per créixer. Cal anar tocant el dit polze amb els altres dits de la mà alhora que diem SA TA NA MA. Aquí ho podreu veure fàcilment. Cliqueu a sobre.

Quan acabeu de fer el ioga o en un altre moment que us vingui de gust i estigueu tranquils i relaxats us proposo que feu el dibuix del vostre cos utilitzant llapis, retoladors, ceres…el que tingueu a casa. També podeu fer el vostre cos amb plastilina a sobre d’un full.

Podeu fer foto o vídeo  de la pràctica del ioga i/o dels dibuixos  i enviar-la a la carpeta EL MEU COS.

Publicat dins de General | Deixa un comentari