BENVINGUTS I BENVINGUDES AL NOU CURS 2020-2021

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Psicomotricitat

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Psicomotricitat

APRENC

Aquesta és l’última setmana de propostes i m’agradaria que compartíssiu amb els companys i companyes què heu après durant aquest curs  a psico. Coses de quan estàvem a l’escola i també durant el temps que hem estat a casa.

Potser heu après a construir una “caseta” amb els coixins, a pujar per la rampa de fusta sense mans, a saltar des de l’escala al matalàs gran, a fer equilibris, a posar-nos d’acord amb els altres a l’hora de planificar el joc, a preguntar a l’altre com vol que el gronxem,…, a practicar asanes de ioga, a guardar les fustes al calaix sense que se senti cap sorollet, a posar-nos capes i vestits…a escoltar als altres, a pensar quan ens equivoquem, a demanar les coses parlant, a trobar la calma després d’enfadar-nos, a cuidar dels companys, a escoltar-nos a nosaltres mateixos,…, a concentrar-nos, a tenir cura del nostre cos…

Jo també vull compartir què és el que he après aquest curs  fent psico amb vosaltres ( tant a la sala com a través d’ una pantalla) i és que el vostre joc expressa tal i com sou cadascú de vosaltres, que no s’hi juga  bé o malament, que cada dia apreneu grans i petites coses sense adonar-vos, que de vegades jugant podem expressar més coses que parlant, i que sempre jugueu de veritat.

I tu. vols explicar què has après?

Podeu fer un DIBUIX o també gravar un petit vídeo. Ho podeu penjar a la carpeta APRENC

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Psicomotricitat

Emocions a psico

El llenguatge natural de les nenes i nens durant els primers anys de vida és sobretot corporal, i és així com expressen les seves necessitats, els seus desitjos i emocions. A través del joc espontani i lliure, les criatures recreen el seu món i expressen de forma inconscient moltes vivències i emocions.

Hi ha emocions molt ben rebudes com l’alegria, l’entusiasme, la tendresa, l’admiració, l’esperança…i d’altres no tant com la tristesa, la por, la pena, la decepció, la ràbia o enuig…De vegades a  aquestes últimes  ens costa donar-li lloc per poder integrar-les i saber-les gestionar. 

Podem vivenciar les emocions a través del cos, a través d’històries i relats, a través de l’art, a través de la música…

Aquí us deixo la història d’un nen que quan s’enfada deixa de ser nen i es comporta com si fos un drac…Després de la tempesta i amb l’ajuda dels seus pares torna a la calma sent el mateix que  d’abans.

Tu també et transformes en un drac quan t’enfades? O, potser en un altre animal? Espero que us agradi.

A continuació també us deixo alguns enllaços de diferents músiques amb les que deixar anar el cos i expressar-vos lliurement.

 

 Teniu una carpeta que es diu EMOCIONS per si voleu penjar un dibuix vostre sobre el conte o algun vídeo de la vostra expressió corporal amb música.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

PSICOMOTRICITAT

EL NOSTRE COS

Hola nenes i nens de la cova, el cau, classe de timbals i  guitarres, Miró, Vang Goh i Dalí. 

Molts de vosaltres m’heu dit que us agrada molt practicar ioga, així que us he preparat uns vídeos per aprendre a fer més postures, que en ioga es diuen Asanes. 

Quan fem ioga millorem el nostre cos, la nostra ment i el nostre estat d’ànim. Va bé per  concentrar-nos,  relaxar-nos i sentir-nos bé amb nosaltres mateixos.

 Aquí aprendreu a fer asanes molt importants com la del Gat, la del  Gos mirant abaix, la Cobra i l’Abella. A veure com ho feu vosaltres? Clica la següent imatge per començar.

En aquest altre vídeo trobareu una altra petita sessió de ioga per practicar el Rugit del lleó.

Per acabar fent una mica de relaxació us deixo el vídeo de SA TA NA MA que significa canviar per créixer. Cal anar tocant el dit polze amb els altres dits de la mà alhora que diem SA TA NA MA. Aquí ho podreu veure fàcilment. Cliqueu a sobre.

Quan acabeu de fer el ioga o en un altre moment que us vingui de gust i estigueu tranquils i relaxats us proposo que feu el dibuix del vostre cos utilitzant llapis, retoladors, ceres…el que tingueu a casa. També podeu fer el vostre cos amb plastilina a sobre d’un full.

Podeu fer foto o vídeo  de la pràctica del ioga i/o dels dibuixos  i enviar-la a la carpeta EL MEU COS.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

PSICOMOTRICITAT

La Representació a Psico.

Aquesta setmana us vull recordar que no deixeu de fer psico a casa tal i com us vaig proposar fa setmanes en el post PSICO A CASA! El joc espontani  és fonamental pel desenvolupament de les nenes i els nens, així que us animo a que creeu un espai de joc que inclogui tant joc motriu com simbòlic. Us heu fet especialistes en crear recorreguts per moure el cos  i fer casetes. Això és el més proper a la psicomotricitat que es fa a l’escola i que defenem perquè és la que s’adapta i respon a les necessitats naturals dels infants.

Dins la sessió de psico hi ha una part important que és la Representació. Després d’haver jugat cal tornar a la calma i a l’expressió d’allò vivenciat durant l’estona de joc. Així que oferim un material on poden “posar en ordre” representant el moment interior que estan vivint.  És com abocar espontàniament el que senten i han experimentat jugant i els fa evolucionar cognitivament a través de la capacitat de representació.  Aquest material pot ser divers…cada nena i nen connecta més amb un tipus de llenguatge. Podeu utilitzar colors, retoladors, pintures, ceres  si volen dibuixar o pintar; podeu utilitzar plastilina i posar-la en plà en un full o bé fer-ho en volum; també hi ha infants que s’expressen molt còmodament construint amb peces.

Aquí podeu veure alguns exemples. Si us animeu a fer-ho podeu penjar les fotos a la carpeta  REPRESENTACIÓ.

                

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Psicomotricitat

Fes-te una caseta!

Aquesta setmana us convido a que  construïu un nou espai a casa per jugar. Quan feiem psico a la sala  us agradava construir cases amb els seus llits, palaus, clíniques veterinàries per curar animalons ferits, hospitals per curar persones, presons per tancar als dolents…

Us proposo que  feu una petita construcció en la que us   podeu posar a dintre. Per l’estructura podeu utilitzar alguna taula petita o gran…; els laterals els podeu tapar amb  mantes, llençols, teles, mocadors…; a dintre podeu posar algun coixí i acompanyar-vos dels vostres germans, pares o ninos. Us podeu imaginar diferents personatges: jugar a pares, mares i bebès, a doctorxs, a cuidadorxs d’animals, a fer d’espies, de policies i lladres, a ninjagos…bé allò que més us agradi.

També us podeu caracteritzar amb algun mocador fent de capes, cintes al cap, als braços, fer-vos vestits…Bé, ara només us queda fer allò que sabeu fer tan bé: JUGAR!

Podeu enviar fotos i vídeos a la carpeta de psico ” Casetes”

Trobareu algunes idees clicant la imatge.

Publicat dins de General | Deixa un comentari