Qui era Mn. Joan Batlle?

MOSSÈN JOAN BATLLE

Joan Batlle i Valls neix a Calella de la Costa el dia 21de juny de 1872. Va fer estudis eclesiàstics i s’especialitzà en música sacra. Una vegada ordenat sacerdot va guanyar la plaça vacant d’organista de Blanes.

Va arribar a Blanes l’any 1896 i es va fer càrrec de la situació musical de la parròquia. Començà a crear una coral o capella que pogués cantar música religiosa.Per insinuació de Mossèn Joan Batlle i amb el consens dels cantors a aquest grup se’l va batejar amb el nom de “Capella de Santa Cecília”. Mossèn Joan Batlle els ensenyà solfeig i a alguns de lletra, perquè no en sabien.Més endavant va fundar la secció de dones que va enfortir el conjunt i d’aquí va sorgir la idea de fundació de l’Orfeó de Blanes.Va morir a Blanes el dia 17 d’abril de 1939. La seva obra ha estat recordada amb il.lusió, respecte i admiració.Després de 27 anys de la seva mort, al 1966, l’ Ajuntament de Blanes va prendre per unanimitat l’acord de donar el seu nom al col.legi “Graduada Mixta” Mossèn Joan Batlle.s’especialitzà en música sacra. Una vegada ordenat sacerdot va guanyar la plaça vacant d’organista de Blanes.

mossen1.jpg

Després de 27 anys de la seva mort, al 1966, l’ Ajuntament de Blanes va prendre per unanimitat l’acord de donar el seu nom al col.legi “Graduada Mixta” Mossèn Joan Batlle.