MERCURI

http://4.bp.blogspot.com/_VmDMEA_QRf4/SDlzVt5iOtI/AAAAAAAAAkE/br_MO2G0380/s400/FCADFZWC0CAHKYWH5CADV1FSACAAOOLT4CAMG7H1ACA2MYJ4ACA77J2VECA0MB25XCA8A27UMCAYTRQ7PCAX28VD0CA3LJAJWCAZX5EJ0CA25JFGYCANK2PETCA9M7OWICAMGAUJRCAAORB3F.jpg

Paisaje con Apolo y Mercurio de Claudio de Lorena

“Apol·lo, buscant les vaques, arribà a Pilos i preguntà als habitants si les havien vistes. Ells li contestaren que s’havien adonat que les portava un nen, però no sabien dir-li cap on anaven, perquè no en podien trobar les petjades. Apol·lo, en descobrir el lladre per l’art endivinatòria, es presentà davant Maia i acusà el seu fill del fet. (…) Tanmateix Apol·lo, després d’escoltar la lira, la hi canvià per les vaques.

APOL·LODOR: Biblioteca de relats mitològics, llibre III

http://www.poesiadelmomento.com/luminarias/mitos/20hermes3.jpg

Hermes de Praxíteles

“El cuerpo mortal no pudo resistir la celeste acometida, y ardió con el conyugal presente. El niño, aún sin terminar, es arrancado del vientre de su madre, y, tierno aún, cosido (si es que se puede creer) en el muslo de su padre, donde completa el tiempo materno. A escondidas lo cría su tía Ino en su primera cuna; entregado después a las ninfas de Nisa, éstas lo ocultaron en sus cavernas y atendieron a su lactancia.”

OVIDI: Les Metamorfosis, III

“Zeus, havent transformat Dionís en un cabridet, eludí la còlera d’Hera, i Hermes el portà a les nimfes que habitaven a Nisa, a l’Àsia, les quals Zeus, situant-les entre els astres, anomenà Híades”

APOLODOR: Biblioteca de relats mitològics, III, 4

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà