JÚPITER

http://agaudi.files.wordpress.com/2007/01/zeus-y-hera.jpg

Zeus prengué per esposa Hera i engendrà Hebe, Ilitia i Ares, però també s’uní amb altres dones mortals i immortals. (…) Hera, sense col·laboració del marit, infantà Hefest, bé que, segons Homer, fou fruit d’una unió amb Zeus.

APOL·LODOR: Biblioteca de relats mitològics

Tetis implorando a Zeus

Tetis implorant Zeus  d’Ingress

“I suara uns heralds han sortit de la tenda, enduent-se’n l’altra, la filla de Brises, que m’havien cedit els d’Acaia. Però tu, tanmateix, si ho pots fer pel teu fill, protegeix-lo, puja fins a l’Olimp a pregar Zeus, (…) ”

“Ai, fill meu, (…) Mira, que a dir uns mots així a Zeus que en llamps s’adelita pujo en persona, a l’Olimp tan ple de neu, per si em creia. (…)”

“Pare Zeus, si algun cop, i és així, entre els eterns t’he estat útil de paraula o de fet, i això que desitjo, assenteix-m’hi: fes honor al meu fill, que em va néixer amb la vida ben curta molt més que d’altres. I, amb tot, el cabdill de guerrers Agamèmnon l’ha ultratjat retenint-li el trofeu que li ha pres en persona.”

HOMER: La Ilíada, cant I v.391, 414, 503 (traducció d’en Manuel Balasch)

“Zeus s’uní carnalment amb Metis, la qual es transformava en moltes formes diferents per tal d’impedir-li la unió. Tan aviat com quedà embarassada, se l’engolí, perquè Gea li havia dit que Metis li donaria un fill que arribaria a ser sobirà del cel després del naixement de la noia que portava a les entranyes.”

APOL·LODOR: Biblioteca de relats mitològics

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà