Sortida d’entorn

Els Robots, avui 27 d’octubre, hem fet una sortida d’entorn. Hem anat a l’Era d’en Petasques. Pel camí ens hem aturat davant de dos edificis de la vila, l’ajuntament i les dependències de la policia local.

En arribar hem fet una dinàmica de grup. Després com que teníem molta gana hem esmorzat i hem jugat una estoneta. Per finalitzar hem fet una nova dinàmica molt divertida i hem tornat a l’escola.

Els Robots

FEM LLURAMENT DEL MATERIAL COMPRAT A LA PROTECTORA

Finalment hem recollit 227€ a repartir entre els dos grups que vam participar en el projecte de “Huchas solidarias”.
Els Còmics ahir vàrem anar a comprar el material d’higiene que ens demanava la protectora i avui en Gerard, voluntari, ens l’ha vingut a buscar.

Els companys de 6è faran el seu donatiu a ADA.

Estem orgullosos de poder haver contribuït en la millora de la vida dels animals acollits a la protectora de Caldes.

Per acabar una reflexió :

“Jo no se si els animals són capaços de raonar, només se que són capaços
de sofrir, i per això els considero dels meus. Per què estimar als
animals? Perquè ho donen tot, sense demanar res a canvi. Perquè davant
el poder de l’home que compta amb armes són indefensos. Perquè són eterns
nens, perquè no saben d’odis ni guerres”

BARCELÓ A LA CLASSE DELS CÒMICS

Aquest trimestre volem continuar treballant l’obra de Miquel Barceló, un artista que ens ha ensenyat que l’art “no és copiar la realitat”. L’art es basa en la creació , en el descobriment d’un mateix, de les pròpies possibilitats i emocions. Per això els i les Còmics ens agrada tant, perquè ens ha permès ser nosaltres mateixos i alhora que hem aconseguit deixar de banda les pors davant les tasques artístiques.
Abans però de continuar experimentant inspirats en l’obra de Barceló, ens agradaria poder oferir-vos un recull d’activitats que hem dut a terme fins ara i amb les quals hem gaudit moltíssim, sempre acompanyades de música relacionada amb el tema a tractar.

https://photos.app.goo.gl/JgoxbcqRBZzarFsw7

https://photos.app.goo.gl/AtFYiqifEdWAH9zq9

https://photos.app.goo.gl/tCd78EBgUibNVsxk9

 

 

 

L’aigua que no cau

Els i les Còmics continuem  experimentant al voltant del  tema de la tensió superficial.

I hem fet màgia! Hem tombat un got ple d’aigua , tapat amb un drap moll i sorpresa!  L’aigua no ha caigut!

L’experiment  ha consistit en omplir dos gots d’aigua i tapar-los amb roba, un d’ells amb un drap moll.

La majoria de nosaltres  hem pensat  que al girar el got amb el drap sec , l’aigua no cauria  i que amb el drap moll l’aigua, sí que cauria.

Vet aquí quina ha estat  la sorpresa quan … l’aigua del got amb el drap moll no ha caigut.

Després de mirar pel microscopi i adonar-nos que la roba té forats hem pensat que les gotes d’aigua es posen entremig dels forats i fan força, i que per això no ha caigut l’aigua del drap moll. Un altre exemple de la força que fa  de tensió superficial.

https://photos.app.goo.gl/TdU8FC4cr8THCvj16

DÍa mundial de la Paz

El dÍa 30 de enero de cada año se celebra el dÍa mundial de la paz, que coincide con el aniversario de la muerte de Mahatma Gandhi. Los investigadores de 3r-3, hemos aprovechado para trabajar en clase de castellano aspectos y valores realacionados con el tema. También, a partir, de la poesía Sólo tres letras de Gloria Fuertes, hemos trabajado el lenguaje poético e incluso nos hemos atrevido a recitar la poesía. Aquí tenéis la muestra.

Els Còmics seguim investigant !

Els Còmics seguim  investigant. Com a bons “bombollòlegs” que som no desistim i volem descobrir per què les bombolles són esfèriques.

En els dos primers experiments ja vàrem començar a fer hipòtesis prou interessants però encara ens quedaven dos més per arribar a una conclusió.

El tercer experiment va consistir en anar posant aigua amb un comptagotes  a sobre d’una moneda per tal d’aconseguir fer una semi-esfera. Després vàrem repetir el procés però amb aigua i sabó.  Anàvem anotant en una taula de doble entrada les gotes que aconseguíem posar ,abans que l’esfera es trenqués.

https://photos.app.goo.gl/FewMBW2FrWtRZKT46

En la conversa posterior , tot i que es van dir coses molt interessants i encertades , no vàrem aconseguir arribar a una conclusió i encara teníem feina per davant . Un quart i darrer experiment.

En un got amb aigua i una capa d’oli anàvem posant  gotetes d’alcohol i…

https://photos.app.goo.gl/hVLP1fDiLk6qhgnx8

aquest cop si! Després de reflexionar i  posar ordre a totes les idees que hem descobert arribem a una conclusió

https://drive.google.com/file/d/1JiKLvbNAyZZkWREM-L57oQy13edmPwb8/view?usp=sharing

“l’aigua és la responsable que les bombolles siguin esfèriques “

 

Els bombollòlegs de El sol i la lluna

 

Els nens i les nenes de la classe dels còmics ens estem convertint en veritables experts en bombolles. Tot va comença amb la necessitat de fer bombolles durant les hores de la higiene de mans. Veient la diversió que generava el moment vàrem decidir sortir al pati a fer-ne.

Primer però , havíem de fer la mescla barrejant els components amb les proporcions correctes : 10% de glicerina, 40% de sabó i 50% d’aigua i aprofitàrem l’ocasió per treballar les unitats de mesura.

També vàrem haver de construir estructures amb filferro en forma de figures planes . I quina sorpresa quan descobrírem que les bombolles totes sortien esfèriques.

https://photos.app.goo.gl/iXkYW1yfeUcugWqcA

I per què són totes esfèriques? Després de conversar i realitzar hipòtesis , força interessants i coherents,  aquesta setmana hem fet una segona tanda de bombolles per intentar endevinar el per què.

https://photos.app.goo.gl/1V2nA1sknHCbQKWCA

Encara no hem descobert el per què. N’haurem de fer més !!!!

TEATRE EN ANGLÈS CINDERELLA

Bona tarda famílies!

El dimarts 17 de Novembre va venir una companyia de teatre a fer l’obra Cinderella en anglès!! Vam sortir els 3 grups al pati i ens ho vam passar molt bé! Vam aprendre moltes paraules en anglès i també vam tenir l’oportunitat de ballar amb ells!

Us deixem un recull de fotografies:


 

FINS AVIAT!!!! 🙂