DÍa mundial de la Paz

El dÍa 30 de enero de cada año se celebra el dÍa mundial de la paz, que coincide con el aniversario de la muerte de Mohandas Gandhi. Los investigadores de 3r-3, hemos aprovechado para trabajar en clase de castellano aspectos y valores realacionados con el tema. También, a partir, de la poesía Sólo tres letras de Gloria Fuertes, hemos trabajado el lenguaje poético e incluso nos hemos atrevido a recitar la poesía. Aquí tenéis la muestra.

Els Còmics seguim investigant !

Els Còmics seguim  investigant. Com a bons “bombollòlegs” que som no desistim i volem descobrir per què les bombolles són esfèriques.

En els dos primers experiments ja vàrem començar a fer hipòtesis prou interessants però encara ens quedaven dos més per arribar a una conclusió.

El tercer experiment va consistir en anar posant aigua amb un comptagotes  a sobre d’una moneda per tal d’aconseguir fer una semi-esfera. Després vàrem repetir el procés però amb aigua i sabó.  Anàvem anotant en una taula de doble entrada les gotes que aconseguíem posar ,abans que l’esfera es trenqués.

https://photos.app.goo.gl/FewMBW2FrWtRZKT46

En la conversa posterior , tot i que es van dir coses molt interessants i encertades , no vàrem aconseguir arribar a una conclusió i encara teníem feina per davant . Un quart i darrer experiment.

En un got amb aigua i una capa d’oli anàvem posant  gotetes d’alcohol i…

https://photos.app.goo.gl/hVLP1fDiLk6qhgnx8

aquest cop si! Després de reflexionar i  posar ordre a totes les idees que hem descobert arribem a una conclusió

https://drive.google.com/file/d/1JiKLvbNAyZZkWREM-L57oQy13edmPwb8/view?usp=sharing

“l’aigua és la responsable que les bombolles siguin esfèriques “

 

Els bombollòlegs de El sol i la lluna

 

Els nens i les nenes de la classe dels còmics ens estem convertint en veritables experts en bombolles. Tot va comença amb la necessitat de fer bombolles durant les hores de la higiene de mans. Veient la diversió que generava el moment vàrem decidir sortir al pati a fer-ne.

Primer però , havíem de fer la mescla barrejant els components amb les proporcions correctes : 10% de glicerina, 40% de sabó i 50% d’aigua i aprofitàrem l’ocasió per treballar les unitats de mesura.

També vàrem haver de construir estructures amb filferro en forma de figures planes . I quina sorpresa quan descobrírem que les bombolles totes sortien esfèriques.

https://photos.app.goo.gl/iXkYW1yfeUcugWqcA

I per què són totes esfèriques? Després de conversar i realitzar hipòtesis , força interessants i coherents,  aquesta setmana hem fet una segona tanda de bombolles per intentar endevinar el per què.

https://photos.app.goo.gl/1V2nA1sknHCbQKWCA

Encara no hem descobert el per què. N’haurem de fer més !!!!

TEATRE EN ANGLÈS CINDERELLA

Bona tarda famílies!

El dimarts 17 de Novembre va venir una companyia de teatre a fer l’obra Cinderella en anglès!! Vam sortir els 3 grups al pati i ens ho vam passar molt bé! Vam aprendre moltes paraules en anglès i també vam tenir l’oportunitat de ballar amb ells!

Us deixem un recull de fotografies:


 

FINS AVIAT!!!! 🙂

SORTIDA DE COHESIÓ 2N

Hola famílies!

Aquests dies hem fet la sortida d’entorn a l’Era d’en Petasques. La sortida ha anat molt bé i tots nosaltres hem gaudit d’un matí envoltats de natura. Hem fet activitats per treballar la cohesió de grup i ens ho hem passat molt bé!

Aquí teniu un recull de les fotos dels tres  grups.

EMOCIONS VISCUDES

Hola famílies!

Els còmics ja som de tornada a l’escola   i hem tingut l’oportunitat d’explicar  les nostres  emocions  durant aquests dies a casa. Entre tots hem construït un núvol de paraules utilitzant un alfabet emocional.

Hem pogut  compartir i adonar-nos que tots i totes  hem tingut emocions positives  i negatives alhora, i que ens ha fet sentir força estranys.

El resultat ha estat molt bonic i ens ha ajudat molt a aprendre a controlar les emocions.

Gaudiu dels núvols amb els vostres fills i filles!

https://photos.app.goo.gl/9jyTDZpY1zzMSDyq5

SORTIDES DE COHESIÓ

 

Els nens i les nenes de les classes del 3r1, “ Detectius i detectives” i  3r2 “ Els còmics” hem fet una sortida al Parc de Colobrers amb l’objectiu de coneixe’ns una miqueta més , en un entorn ben diferent al del dia  a dia,   fent  unes activitats ben divertides. Les dinàmiques  dutes a terme en  aquestes sortides  ens han permès prendre decisions junts, cooperar i en definitiva reforçar els vincles entre nosaltres,  consolidant la identitat com a grup. Properament aniran els alumnes de 3r3, “Els investigadors i les investigadores”

https://photos.app.goo.gl/YEPMua32eNbqyDTz5

Els caçafantasmes i el surrealisme

 

Durant aquests dies de confinament els Caçafantasmes hem continuat amb el treball d’art, concretament amb activitats sobre el Surrealisme. I hem introduit el tema amb l’artista René Maigrette que , malgrat no haver estat molt conegut en vida , actualment és un dels artistes surrealistes més importants i reconeguts en tot el món.

Us deixem amb alguns col·lages i somnis surrealistes dels caçafantasmes.

https://photos.app.goo.gl/5ZnFbBxWt8bhRNEP6