EIX TRANSVERSAL i PROJECTES

L’eix transversal d’aquest any és el nostre poble de Cassà. Cada curs treballa el poble des de diferents vessants.

A cicle mitjà ens hem centrat en els edificis, l’ajuntament, la història, els veïnats, els esports, l’entorn natural, la indústria surera, el tren, la festa major, els gegants i els capgrossos.

Primer de tot hem fet una pluja d’idees i hem descobert que els nens de cicle mitjà en saben un munt de coses del seu poble. A partir d’aquí hem elaborat uns guions amb els nostres interessos per després treballar-los amb els companys de grup.

Des de l’Ajuntament ens han ofert participar en dos projectes. Un es titula “Un Cassà de tothom” a on els nens hauran de fer propostes de civisme amb la idea de participar en un concurs, a través del qual la mainada elaborarà la seva carta del joc que reflectirà una idea de civisme associada amb «Un Cassà de tothom», i que servirà per completar el joc de parelles que se’ls ha regalat des de l’Ajuntament.

L’altre es titula “Cassà un poble educador” i es tracta de participar en el disseny del logo d’aquest projecte.

“Poble educador” és un projecte transformador on diversos sectors (entitats, associacions, institucions…) col·laboraran perquè el poble eduqui amb intencionalitat, de manera permanent, i que aquesta educació arribi a tots els ciutadans.

Un Cassà de tothom