el nom de la classe! “Núvol de cotó de sucre”

Hem relacionat Roald Dhal amb les llaminadures per la seva famosa obra de Charlie i la fàbrica de xocolata. Això ens permetrà estudiar els aliments més adequats per créixer sans i bons!

El cotó fluix de sucre és una llaminadura formada per una sèrie de fils de sucre enrotllats entorn d’un bastó. Es prepara amb una màquina especial i es ven normalment en fires i altres esdeveniments festius. El color característic del cotó fluix de sucre és el rosa, encara que també és popular una barreja de rosa, porpra i blau.

Al tacte, el cotó fluix de sucre és suau i molt similar al cotó (d’aquí ve el seu nom) quan és sec, però es dissol amb facilitat a la boca i deixa enganxoses les mans i la cara. No té una aroma característica, però d’habitud les màquines utilitzades per fabricar-ne tenen una forta olor de caramel o sucre.

El cotó fluix de sucre també és un dolç molt popular en espectacles de circ.

Com que la major part del cotó fluix de sucre és aire, les racions solen ser molt grosses. Malgrat la creença general que aquesta llaminadura pot causar càries –ja que essencialment és sucre–, té una quantitat menor de sucre que la d’una llauna de refresc típica de 350 centímetres cúbics, és a dir, una quantitat semblant a la d’una culleradeta de sucre.

Sucre és el nom comú que es dóna als sucres refinats, normalment de color blanc i en forma de cristalls menuts i que es fa servir per a endolcirpostres i menjars en general.

Una llaminadura, llamí, gormanderia o llepolia és un menjar fet més per a plaure al paladar que per nodrir. És generalment dolça amb escàs o nul valor nutritiu en proteïnesvitamines i minerals però el contingut en sucre (o altres carbohidrats) o en greix pot ésser molt alt.

One thought on “el nom de la classe! “Núvol de cotó de sucre”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà