Projecte: La meva feina aquest curs

Aquest projecte és una mostra de diferents  recursos educatius que he utilitzat a l’escola, en el dia a dia, per a cadascuna de les tasques que faig.

Aquest curs no tinc tutoria . Així doncs, faig diferents feines: música i informàtica a tot el cicle i reforç de llengua i mates a P5 i P3.

Presentació.Els espais a l’escola. La tercera és la meva, la de color blau . Aquests són els espais que més utilitzo,els més habituals.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Música

Aquesta és la cançó amb què comencem la classe de música. A Infantil, les rutines i els hàbits són fonamentals. Així, cada dia la rutina és la mateixa: anem a l’aula de música/psicomotricitat i seuen amb les cames creuades a les rodones de color. I comença la classe amb la cançó   L’hora de fer música
Cada Nadal, l’escola organitza una cantada de nadales per a totes les famílies. Aquest curs m’ha tocat a mi dirigir les d’educació infantil. Hem preparat dues cançons: El ninot de neu, i Quan arriba Nadal.
Primer les vam assajar cada classe per separat i la darrera setmana cada tarda fèiem un assaig tots junts. Aquí teniu el resultat. Poder penjar les gravacions del que fan els nens/es a l’escola en el bloc permet apropar-nos més a les famílies. Tot un èxit!!!
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=27axcAC58Nk&feature=youtu.be[/youtube]
Publicat dins de General | Deixa un comentari

Reforç de llengua a P5

Dos cops per setmana amb un grupet de nens i nenes nouvinguts de P5 fem activitats de conversa i vocabulari. La finalitat és que adquireixin vocabulari bàsic, i aprenguin a expressar-se amb certa fluïdesa.
El trimestre passat van treballar el projecte de el cos humà i vaig aprofitar-ho per fer activitats amb la PDI. Vaig descarregar el projecte d’Alexandria. Vam començar per les parts de la cara. Vam continuar per les parts del cos. Amb imatges vistes a la pissarra digital vam aprendre els noms dels ossos principals. Vam fer frases. Darrerament, com que hi ha hagut molts nens/es malalts expliquem què ens ha passat, el metge… És un treball enriquidor que els motiva molt. Els fa perdre la por a parlar davant dels altres , es desinhibeixen. Alhora treballem hàbits de conversa: han d’esperar el seu torn, han d’aixecar el braç, escoltar, observar, estar atent…

Una altra de les activitats que fem és la d’explicar contes. Porto un conte i l’expliquem. M’ajuden a explicar-lo amb les imatges, o imiten els sons, repeteixen el que diuen els personatges. Com que els agrada molt, sovint el repetim i llavors l’expliquen ells. Com que hem estat treballant l’hivern i aprofitant que va nevar una mica, hem vist amb la PDI el conte de l’edu 365,cat El ninot de neu. Els ha agradat molt…
Edu3.cat

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Informàtica

Cada tarda un nivell d’infantil té una sessió a l’aula d’informàtica. Hi anem amb mitja classe( uns 12 nens/es) de manera que hi ha un ordinador per cada dos nens. De moment estem fent activitats de domini del ratolí. Vam començar fent exercicis de moure el ratolí amb els tres nivells: a P3 ens comencem a familiaritzar amb l’espai, coneixem l’ordinador ( la majoria no n’han vist mai).Actualment estem mirant el conte Carnaval al bosc i fem l’activitat Tants caps tants barrets amb la PDI; a P4 i P5 estem fent activitats de clicar i arrossegar amb el programa Buhoboo .
També ho hem combinat amb el Clic d’activitats de la tardor, i ara el de Carnaval.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Conte de Nadal (mòdul 4 )

Aquest és el conte que he triat de l’Edu.cat de la sèrie Una mà de contes. Espero que us agradi.
Edu3.cat

Publicat dins de General | Deixa un comentari

BONES NOTÍCIES

El diari de la meva comarca, Regió 7, avui ha publicat aquesta notícia:

Un nou ´baby boom´. Manresa va registrar el 2010 el nombre de naixements més alt en trenta anys.

nadó

 

GEMMA ALEMÁN MANRESA Un total de 1.042 nadons van ser inscrits al llarg de l’any passat al Registre Civil de l’Ajuntament de Manresa, la xifra més elevada dels darrers trenta anys. També van augmentar els naixements que van tenir lloc a la ciutat, que van assolir les mateixes xifres que quan el baby boom de final dels anys setanta.

De moment sembla que tindrem feina, oi?

Publicat dins de General | 2 comentaris

TARDOR

Per poder veure i gaudir amb els nostres infants…

LA TARDOR AMB VIVALDI

Publicat dins de General | Deixa un comentari

INUNDACIONS A L’ESCOLA

Aquest passat divendres, els nens i nenes de P3,P4 i P5 no vam poder anar a l’escola i celebrar la castanyada. El dijous al migdia va començar a “ploure” dins les classes. Tot va quedar xop. Les mestres i el personal de l’escola només feien que treure galledes i galledes d’aigua. Per sort ningú no es va fer mal.

Dimecres tornarem a l’escola però els de p4 hauran d’anar a l’edifici de primària . Esperem tornar aviat a la normalitat.   01 – Plou i Fa Sol – Popular

 

Publicat dins de General | 3 comentaris

Hola, món!

Benvingut/da a XTECBlocs. Aquest és el teu primer article. Edita’l o esborra’l i comença a fer ús del bloc!

Publicat dins de General | 1 comentari