14/03 Dia internacional del múmero pi ( π )

El dia 14 de març se celebra el dia mundial del número π, i aquest fet és degut a la forma en com s’escriu la data en els països anglosaxons (3.14). Per aquest motiu, es commemora aquesta data fent pastissos ( ‘pie’ en anglès ) i creant tot de utilitats que ens ajuden a recordar quins són els decimals d’aquest nombre IRRACIONAL i TRASCENDENT!!!!

En aquest enllaç podeu buscar la vostra data de naixement, el vostre DNI,… entre els decimals del número π

POSICIÓ DECIMAL

En aquest altre enllaç podeu escoltar alguns decimals del número pi cantat:

CANTEM PI

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Cangur

Exemple de proves Cangur 2017

Publicat dins de General | Deixa un comentari

PRESENTACIÓ DE LA MATÈRIA

En aquests documents trobareu tota aquella informació relacionada amb la matèria que us pot ser d’utilitat: temaris, temporitzacions, avaluació,…

PRESENTACIÓ MATÈRIA 3r ESO 17-18. Grups A, D i E

PRESENTACIÓ MATÈRIA 2n BAT MAT 17-18

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Criteris de divisibilitat

Publicat dins de 1r d'ESO | Deixa un comentari

Perquè matemàtiques ?

Vivim en una societat que basa la seva evolució en els avenços tecnològics que estan fonamentats en els principis matemàtics. A través de les matemàtiques també interpretem i entenem l’entorn més proper, tal i com es fa referència al llibre del petit príncep:

“Els adults els interessen els números, quan tens un amic sempre et pregunten quants germans o quina edat té, o per saber com de bonica és una casa no els val que els descriguis que té unes finetres de colors plenes de flors, els interessa quan val”

El nostre entorn està format també de formes i relacions que ens ensenyen un món ple de curiositats i que, en l’afany de voler entendre’l, ens porta a descobrir tot un món matemàtic. Aquí us deixo un vídeo que en fa relfexionar una mica sobre la presència matemàtica al nostre entorn.

Imatge de previsualització de YouTube
Publicat dins de General | Deixa un comentari