Ja arriba el Nadal

El grup de quart estem preparant la cançó…

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Repte del suc de taronja

Aquest any per la castanyada hem fet una fireta amb productes de la tardor, on tota l’escola ha participat.

A nosaltres ens van proposar de fer sucs de taronja!

Evidentment, ens vam posar les mans al cap només pensar que havíem de fer aproximadament 200 gots de plàstic plens de suc.

Era tot un repte matemàtic per nosaltres!!!

Primer de tot, ens vam reunir per tal de pensar tots plegats el que suposava tota aquesta feinada. Vam fer un llistat de tot allò que havíem de tenir en compte per tal d’ assolir el repte. Necessitàvem taronges, material per exprimir, gots, ganivets, gerres, ampolles per tal de ficar el suc abans d’ omplir el gots,…Tot plegat semblava molt complicat.

Sort, va haver que alguns esmorzen sucs i van començar a fer pensar el cap de tothom.

Durant tot el matí vam estar fent càlculs de quantes taronges necessitaríem, de quina capacitat tenia els diferents gots de plàstic, de com serien les ampolles, de quantes en necessitaríem, …

Al final, després de treballar molt en equips i arribar a conclusions molt interessants, vam fer exposicions orals de quin havia estat el procés per tal d’arribar aquells resultats.

La veritat que va ser molt divertit i enriquidor el repte. I ens va ajudar molt per tal d’aconseguir el nostre objectiu el dimecres al matí.

Va ser un gran èxit!!!

Veure fotos

Publicat dins de General | Etiquetat com a | Deixa un comentari

Fillols i padrins lectors

El passat dimecres 24 d’ octubre vam fer la primera trobada amb els fillols  P-5 per tal conèixer-nos i compartir una estoneta de lectura.

Veure fotos

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Sortida a Catalunya en miniatura

El dia 23 d’octubre el grup de quart vam anar a Catalunya en Miniatura, concretament a Torrelles de Llobregat.

Vam marxar de l’escola a dos quarts de nou i vam arribar aproximadament a les deu. Allà, primer vam esmorzar després vam fer un joc d’orientació.

El joc d’orientació consistia amb el grup trobar unes balises amagades per tot el recinte. Ens van deixar una brúixola, un xip i un mapa que indicava on eren les balises. Va haver moments que costava trobar-les, però ens ho vam passar molt bé. A través d’aquesta activitat vam poder conèixer tot l’espai i sobretot, saber treballar en grup.

Seguidament vam anar a veure l’exposició de maquetes que estava a la part central. Depèn de quines maquetes tenien un interruptor que quan el premies la maqueta feia un afecte. Hi havia maquetes que eren molt interessants perquè eren molt realistes, estaven fetes amb molta cura i molts detalls i ens mostraven part del patrimoni de Catalunya. Les maquetes estaven col·locades depenent de la seva comarca i a davant de cada estructura hi havia un rètol amb la informació. Quan vam acabar de fer la ruta turística vam anar al taller. Al taller ens van ensenyar quins passos s’havien de fer per aconseguir crear una maqueta: s’havia de fer el plànol a escala, obtenir els materials, crear l’estructura, construir-la, pintar-la amb diferents tonalitats i acabar de perfeccionar-la. També ens va explicar com fer reproduccions exactes d’altres maquetes.

Més tard vam anar a dinar a la zona de pícnic i quan vam acabar, per grups vam pujar al tren que donava una volta al recinte de les maquetes.

Veure fotos

Publicat dins de General, Projecte Catalunya curs 2018-19 | Etiquetat com a | Deixa un comentari

Classifiquem les comarques de Catalunya

Gràcies a la dinàmica del full giratori del treball cooperatiu, vam poder conèixer les diferents comarques: de muntanya, d’interior i de costa.

Veure fotos

Publicat dins de General, Projecte Catalunya curs 2018-19 | Etiquetat com a | Deixa un comentari

Abans del Google Maps

A partir de la utilització d’Atles de Catalunya vam poder situar pobles desconeguts a dins els mapes mitjançant coordenades i sense fer servir el Google Maps! Així mateix vam conèixer els mapes amb corves de nivell, …

Veure fotos

Publicat dins de General, Projecte Catalunya curs 2018-19 | Deixa un comentari

Descrivint el paisatge

El 4 d’octubre vam anar a conèixer l’entorn de l’escola des del cim de Puigrovi, des d’allà vam poder descriure diferents paisatges de la Vall de Ges.

Veure fotos

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Projecte Túnels

El proper abril de 2019 farà deu anys que es va inaugurar el Túnel de Bracons, és a dir, la connexió de la Garrotxa i d’Osona a través de l’eix Vic-Olot.

A través d’una proposta teatral de tÚnels, en què volen que participin infants que el 2019 faran 10 anys i que visquin a Olot, Torelló, pobles de la Vall d’en Bas i la vall del Ges, facin una activitat plàstica a dins del centre escolar que donaran peu a ser un dels personatges del seu espectacle.

Aquesta activitat va consistir en fer el dibuix d’un ésser, aquell que s’imaginés que havia estat alliberat de sota terra, de dins la serra dels Llancers, quan es va perforar el seu interior per tal de construir els tÚnels de Bracons.

Veure fotos

 Per conèixer on se situa l’Eix Vic -Olot:

https://www.elperiodico.cat/resources/pdf/9/4/1270183554349.pdf

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Comencem el curs

A l’inici de curs vam fer dinàmiques de grup amb l’objectiu que es coneixessin els grups quart i cohesionar  més els grups, ja que un dels reptes que s’ha proposat l’escola és el treball cooperatiu.

Veure fotos

Publicat dins de General | Deixa un comentari

TEATRE: El rei meló

El passat 21 de juny, els alumnes de 3r. A i 3r. B van representar l’adaptació de l’obra “El

Rei Meló” davant les seves famílies.

Ho van fer molt i molt bé i aquí teniu els vídeos de les representacions:

Aprofitem per desitjar-vos: MOLT BON ESTIU!!! Ens retrobem el setembre.

Publicat dins de General | Deixa un comentari