Visita al Museu de les Matemàtiques

El Museu de Matemàtiques de Catalunya (MMACA) té una exposició permanent al Palau Mercader, de Cornellà de Llobregat. L’exposició està situada a la segona planta d’aquest palau, en un espai d’uns 300 m2 on s’ofereix als visitants una sèrie de mòduls i aparells interactius que permeten a través de la manipulació, mostrar aspectes sorprenents, lúdics i aplicats de les matemàtiques.

Visita a la fàbrica Cacaolat

Cacaolat és una marca espanyola de batut de llet i cacau , que des de 2011 pertany a l’empresa Damm . Està considerat el primer batut de fabricació industrial del món.

Cacaolat es comercialitza en ampolles de vidre retornable, plàstic i packs de tetra brick . El gust de xocolata és el producte principal, encara que també hi ha batuts de vainilla i maduixa. La marca és especialment popular a Catalunya , on té la principal àrea de distribució.

Visita a “La Pedrera” – Barcelona

La Casa Milà, també coneguda com «La Pedrera», és un edifici modernista que es troba al Passeig de Gràcia de Barcelona, a la cantonada amb el carrer de Provença. Va ser la darrera obra civil dissenyada per Antoni Gaudí i fou construïda entre l’any 1906 i el 1912.

Va ser un encàrrec de l’empresari Pere Milà i Camps i de la seva dona Roser Segimon i Artells, natural de Reus i vídua de l’acabalat indiàJosep Guardiola i Grau. En el seu moment fou molt polèmica a causa de les agosarades formes ondulades de la façana de pedra i els ferros forjats retorts que en decoren les balconades i finestres, dissenyats en gran part per Josep Maria Jujol, qui també va projectar alguns dels cels rasos de guix.

Arquitectònicament és considerada una obra innovadora en comptar amb una estructura de columnes i plantes lliures de murs de càrrega. De la mateixa manera, la façana –totalment de pedra– és autoportant, és a dir, no ha de suportar càrregues de les plantes. Un altre element innovador va ser la construcció del garatge soterrat.

L’any 1984 fou declarada Bé Cultural del Patrimoni Mundial per la UNESCO pel seu valor universal excepcional.