L’EBRE I EL SEU DELTA

L'Ebre és el riu més cabalós de la Península Ibèrica, l'únic gran riu peninsular que aboca a la Mediterrània. Neix a la Serralada Cantàbrica, a Fontibre.Passa per Miranda de Ebro, Saragossa, Casp, Mequinensa, Riba-roja d'Ebre, Ascó, Móra d'Ebre, Xerta, Tortosa, Amposta, Sant Jaume d'Enveja i Deltebre, entre altres poblacions.

Recull les aigües dels rius del vessant meridional dels Pirineus.

Desemboca al mar Mediterrani a Deltebre, al Parc Natural del Delta de l'Ebre, que va ser creat l'any 1983 per la Generalitat de Catalunya, prop de Tortosa, Amposta i Sant Jaume d'Enveja (Tarragona), formant un gran delta on l'Illa de Buda parteix el corrent en dos braços principals (gola Nord i Sud). El Delta de l'Ebre és la zona humida més important de Catalunya (500 km²).

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/3d8HktKPne4" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Leave a Reply